Pozdrav svima,
prilikom instalacije xp-a, koju radim periodički svakih nekoliko mjeseci do godinu dana, javlja se problem prilikom instalacije na particiju. Naime ukoliko su mi oba diska spojena, te odaberem na prvom disku particiju (20GB) da ju se izbriše te da se napravi nova te formatira i započne instalacija, prilikom prvog pokretanja Windowsa, sistemska particija neće imati drive letter c: , nego neki drugi, tj. drugi disk koji mi služi za storage će dobiti oznaku c:. Na žalost to se ne da promjeniti u control panelu, jer se normalno ne dopušta izmjena drive letter-a na sistemskoj particiji. Znači mene zanima kako prilikom instalacije namjestiti da se normalno instaliraju windowsi, te da oni budu instalirani na c: . Ovo sam donekle znao rješavati da ištekam drugi disk, te da izbrišem particije na prvom disku (dvije ukupno), te na taj način dobim ispražnjen cijeli prvi disk i na taj način sve ostane kako treba. Nažalost znalo mi se dogoditi da izgubim podatke na drugom disku prilikom ištekavanja, tako da bi to ubuduće izbjegao.
Unaprijed zahvaljujem na pomoći!!!
SonGoku