Zanima me jeli bolje da stavim kupljeni Windows 7 Proffesional ili piratski Windows 7 Ultimate(Ako se netko buni,ovo nije kršenje pravila foruma jer se ne daju linkovi i nikakve datoteke ili fajlovi vezani za piratstvo...)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja bih definitivno instalirao win 7 pro!
original i legalno je uvijek bolje
Zanima me jeli bolje da stavim kupljeni Windows 7 Proffesional ili piratski Windows 7 Ultimate(Ako se netko buni,ovo nije kršenje pravila foruma jer se ne daju linkovi i nikakve datoteke ili fajlovi vezani za piratstvo...)
Evo ti pa odluči, ja bi rađe legalne - koliko ti treba bitlocker, a jezik uvijek možeš promijenit sa ovim
Više se oni razlikuju: http://windows.microsoft.com/hr-HR/windows7/products/compare
-nisu windowsi bolji-ili-lošiji, nego su neke mogućnosti u 'slabijim' verzijama isključene. Većina korisnika nema nikakve potrebe za tim funkcijama kao što je bitlock ili instalacija više jezičnog sučelja... možeš uzeti i home verziju ako ti netreba npr RDC. Na usporednoj tablici (mogućnosti) su prikazane razlike. To su jedine razlike i cijena.
- kontra pitanje na to bi bilo koliko jezika je potrebno u windowsima ako za naše tržište možeš birati-prebacivati eng-cro. To nije npr tipkovnica ili gramatika, to je samo prijevod windowsa u stilu My Computer = Moje Računalo.
Uvije je bolja legalna verzija, zato jer je čista (piratska možda nije) i možeš obaviti normalan update, dok s piraticom...
Više se oni razlikuju: http://windows.microsoft.com/hr-HR/windows7/products/compare
Po čemu? Ovo "N" koliko ja znam je bez Windows Media Player-a. Nek me neko ispravi ako sam u krivu!
-iexplorer
E,a ljudi kak' to da ako aktiviraš windowse 7 s aktivatorom nema ti onog polja "Change product key"....ti mi je frend rek'o....trenutno imam ovu originalnu 7 pro pa nezzz kak je to kod piratskih(NIJE KRŠENJE-nema nikakvih linkova ili fajlova)
E,ako se izgubi cd od original windowsa,mogu li skinuti windowse s interneta i aktivirati ih s svojim cd keyem(MAK)?Hoće li onda ako se taj moj cd key prihvati,to biti piratstvo ili če se smatrati kao legalni?
Onda ću ostaviti ovaj original Professional,piratski Ultimate je bezveze.
BTW,kada odete na: http://windows.microsoft.com/hr-HR/windows7/products/compare odite na usporedba značajki pa čete vidjeti da se jako puno razlikuju...a ne kužim što ti je ovo iexplorer....to znači internet explorer,ali zašto si to napisao?ZAŠTO NE MOGU OBRISATI POSTOVE POŠTO SAM DOUBLE_POSTOVAO ŽELIM IH OBRISATI,A NEDA MI????
BTW,kada odete na: http://windows.microsoft.com/hr-HR/windows7/products/compare odite na usporedba značajki pa čete vidjeti da se jako puno razlikuju...a ne kužim što ti je ovo iexplorer....to znači internet explorer,ali zašto si to napisao?ZAŠTO NE MOGU OBRISATI POSTOVE POŠTO SAM DOUBLE_POSTOVAO ŽELIM IH OBRISATI,A NEDA MI????
- nema brisanja postova (zato da sve gluposti ostano trajno zapisane 'u kamenu'..) To mogu modovi (u slučaju vrijeđanja, nedopuštenih sadržaja...)
- zato postoji pravilo protiv više postova za redom, postoji edit / UREDI.
- Koje razlike, koliko puno razlika ti vidiš? Koja od tih razlika (ako znaš na što se odnose) ti treba? Isto tako je razlika u cijeni, jer bi inače svi kupili Ferrarija nitko fiću.
Zbog odluke EU komisije, postoji verzija bez ie, kod prvog pokretanja se pojavi izbornik za instalaciju browsera (FF, Opera, ... i ie). To nije želja MSa, to je 'kazna' EUa. Nema nikakve veze s mogućnostima OSa.
OK.A odgovor na ovo: E,ako se izgubi cd od original windowsa,mogu li skinuti windowse s interneta i aktivirati ih s svojim cd keyem(MAK)?Hoće li onda ako se taj moj cd key prihvati,to biti piratstvo ili če se smatrati kao legalni?
OK.A odgovor na ovo: E,ako se izgubi cd od original windowsa,mogu li skinuti windowse s interneta i aktivirati ih s svojim cd keyem(MAK)?Hoće li onda ako se taj moj cd key prihvati,to biti piratstvo ili če se smatrati kao legalni?
- MS to neće smatrati piratskim, proći ćeš genuine chek. To je sve što te treba zanimati.
- Sam medij nema veze s licencom. MAK (VLK) ili bilo koja druga licenca nije za obične kupce. Tad kršiš ugovor (OS je i dalje originalan). ako si MAK pronašao na netu, tad ni nemaš konkretan ugovor koji bi ti davao to pravo. itd. itd...
Ako si firma, inspektor traži 'papir', google-ključ nije od pomoći. ako nisi firma nemožeš imati taj ključ. OK?
Jedino je (rizično) nepotrebno, skidati OS s piratskih izvora jer postoji velika mogućnost da su modificirani, recimo rootkit, recimo slovenski studenti od prije par mjeseci...
ponavljanje: sam medij, ''original'' nema veze. svi windowsi su original. Hologramski otisak je tu samo da oteža piratima prevaru (neki dan gaženje valjkom kopija..).
Originalni medij, npr win7 prije godinu dana je koštao 30tak kn. Svi (veći) distributeri su kupili određenu količinu i to je to. Sad pojedinačnu narudžbu naplaćuju cca 80-230kn.
Origanalan medij samo (tebi) nama kao korisniku daje garanciju da nije neki 'modificirani' -moguće zaraženi. Kao što svaka ambalaža i TM to garantira za npr Franck kavu (bilo je 'kopija' prije godinu dana i Franck kave). Nike, Levis, Chanel5...
Licenca (pravo na korištenje uz EULA uvjete) je ono što plaćaš, ne medij.
Moj ključ(MAK)je original jer sam ga dobio u školi.Naša škola je Microsoftov parter tako da nam daju Windowse 7,Office 2010 i ostale proizvode.
Moj ključ(MAK)je original jer sam ga dobio u školi.Naša škola je Microsoftov parter tako da nam daju Windowse 7,Office 2010 i ostale proizvode.
- .. :))) da, sve je OK (ako ne čitamo sitna slova u ugovoru).
Zapravo, dali imaš neki problem? nebi trebalo biti...
Jeli mjenjanje jezika sa Vistalizatorom legalno ili ne?
Jeli mjenjanje jezika sa Vistalizatorom legalno ili ne?
po EULA -nije. ;-)
No, za takvu legalnost još nisam vidio neki pravni problem, slučaj itd..
Jedino je (rizično) nepotrebno, skidati OS s piratskih izvora jer postoji velika mogućnost da su modificirani, recimo rootkit, recimo slovenski studenti od prije par mjeseci...
ponavljanje: sam medij, ''original'' nema veze. svi windowsi su original. Hologramski otisak je tu samo da oteža piratima prevaru (neki dan gaženje valjkom kopija..).
Originalni medij, npr win7 prije godinu dana je koštao 30tak kn. Svi (veći) distributeri su kupili određenu količinu i to je to. Sad pojedinačnu narudžbu naplaćuju cca 80-230kn.
Origanalan medij samo (tebi) nama kao korisniku daje garanciju da nije neki 'modificirani' -moguće zaraženi. Kao što svaka ambalaža i TM to garantira za npr Franck kavu (bilo je 'kopija' prije godinu dana i Franck kave). Nike, Levis, Chanel5...
Licenca (pravo na korištenje uz EULA uvjete) je ono što plaćaš, ne medij.
ihush, koja si ti Baba Roga na BOL Forumu.
Iso verify ???
.. uvjek se dječicu učilo da ne uzimaju bonbone od nepoznatih... a pirati nisu dobroćudni patuljci koji kopaju u rudniku i pomažu snjeguljici.
S druge strane, nebi se čudio da idućeg proljeća bude poneka racija, kao ona kad su nosili monitore i tipkovnice.. u cilju približavanja EU.
Ja znam, ti znaš... -oni neznaju. (i sam nick mi je hush... vrlo slično hash)
Kontra odgovor, isto tako se može skinuti s provjerenog izvora, isti taj ISO, uz neku formalnu (forumsku) obavezu da ih ne poučavamo piratiziranju.
(kao što je ovaj 'dobio' u školi)
Inače sve pet... (btw, nema dugo tvojih kratkih infoa, zar se baš ništa ne dešava ni Sarkozy??, damn...)
ihush : uglavnom ja imam piratski win 7 i radi besprijekorno, redoviti updejtovi i sve, zato nepričaj gluposti.
.. uvjek se dječicu učilo da ne uzimaju bonbone od nepoznatih... a pirati nisu dobroćudni patuljci koji kopaju u rudniku i pomažu snjeguljici.
S druge strane, nebi se čudio da idućeg proljeća bude poneka racija, kao ona kad su nosili monitore i tipkovnice.. u cilju približavanja EU.
Ja znam, ti znaš... -oni neznaju. (i sam nick mi je hush... vrlo slično hash)
Kontra odgovor, isto tako se može skinuti s provjerenog izvora, isti taj ISO, uz neku formalnu (forumsku) obavezu da ih ne poučavamo piratiziranju.
(kao što je ovaj 'dobio' u školi)
Inače sve pet... (btw, nema dugo tvojih kratkih infoa, zar se baš ništa ne dešava ni Sarkozy??, damn...)
Ne učimo ih pirastvu, već sigurnosti na internetu, nešto kao home made M$ zdrastveni certifikat.
Odgovor autoru:
Ako imaš DVD od win7 ne moraš skidati s neta win. Potreban ti je programčić eicfg removal utility. Napravi od tog DVD-a Iso, pokreni eicfg removal i dobiješ sve verzije win 7 na jednom DVD-u.
Ako neko zna,molim vas na PM da mi pošaljete link Windowsa 7 Pro x64 i da je original(a ne da je neko nešt' prčko po njemu)!!!!
Definitivno original. Razlike između verzija su toliko zanemarive i toliko običnom korisniku bespotrebne. Sve je to reklamiranje i prodavanje muda pod bubrege.
Znam da je offtopic,ali stigo nam Microsoft Security Essentials na hrvatskom.