Neki problemi (Windows 7)

poruka: 3
|
čitano: 2.276
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran

Ne znam jel netko otvorio neku sličnu temu i nisam baš u toku u zadnje vrijeme oko Windows-a 7.

Ukratko imam ova dva problema:

1) Čini mi se da se Windowsi neće više update-at

2) Ne mogu instalirat Microsoft Visual Studio Express 2008 niti 2010 (točnije MS Visual C++ Express 2010) - to su oni programerski alati od MS-a koji su veličine po gigabajt ili više.

Stavio sam ta dva problema zajedno jer mislim da mogu bit i povezani.

Što se tiče 1)

Ne tako davno mi se počela pojavljivat neka poruka "Windows ne može automatski provjeravati ima li ažuriranja" i svaki put kad su mi se instalirali update-i, bila su neka 3, svaki put kad sam vidio. I mislio sam da mi je riknuo update. I google-ao sam i našao neko riješenje i još neko, ali ono što ja nisam znao je da su to vjerojatno riješenja za neke specifične probleme, no ne vjerojatno moj. I nije bilo nikakve promjene iako mislim da je pisalo da je upješno popravio problem. Poruka je ostala, samo sam skužio da sad nekad instalira i po 2 update-a, dakle Windowsi su mi se ipak update-ali. I sad nedavno valjda kad sam instalirao neki update, pojavila mi se neka greška i kad sam čitao pomoć, vidio sam neki fix za neku grešku s tim i tim kodom i kod je bio sličan mom, istih prvih par brojeva i ja sam mislio da je to fix za moj problem. Poslije sam skužio da sam još nešto instalirao što nisam trebao. I onda sam još pokušao Internet Explorer 10 i za to mi je rekao da trebam ručno instalirati par update-ova od kojih neke nisam uspio (nije jednostavno htio, možda mi je čak rekao da update nije primjenjiv ili što već, ne znam ni što je mislio). I sad se više neće ni update-at kolko vidim (još uvijek vidim tu istu poruku). Ne znam da li da riješenje tražim po hrvatskoj stranici microsoft-a ili sam preveliku zbrku napravio s tim svim? A također ne znam ni dal mi već neko duže vrijeme možda jednostavno ne instalira neke update-e nego ih preskače? Inače kad kliknem desni gumb na Računalo (My Computer), piše mi da imam Service Pack 1.

I sad što se tiče 2)

Rikne mi setup Visual Studio-a na prvom koraku. Ne znam jel to povezano s tim update-ovima, tj. jel nešto brani neke promjene na računalu s obzirom da piše Windows ne može automatski provjeravati ima li ažuriranja, a kad kliknem na to, onda piše nešto tipa da Windows ne može ažurirati važne datoteke i servise dok ih sustav koristi i da restartam kompjuter i provjerim ima li ažuriranja... Ne znam jel možda nešto što sam instalirao ili neki programčić (widget) ili nešto iz traya, ili što??

Jel imao netko sličnih problema?

Hvala na pomoći jer poruka je stvarno duga.

0 0 hvala 0
15 godina

Instaliraj Service Pack 1.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Re: Neki problemi (Windows 7)

Imao sam Service Pack 1, ali čak i jučer kad sam pokušavao nekako to popravit nisam uspijevao, na kraju sam nanovo instalirao Windows 7. Onda update-ao putem Windows Update do Service Pack-a 1 i ponovo probao instalirati MS Visual Studio 2008 i išlo je bez problema. Vjerojatno je bio neki error, neki bug, nešto koji nije dozvoljavao update-ove, neke instalacije i slično, a ja to nisam na vrijeme i kako treba riješio. Vjerojatno sam prvo trebao otići na onu opciju u Upravljačkoj Ploči (Control Panel-u) gdje ima ona neka opcija ako imaš probleme s Windows Update-om, zaboravio sam kak se točno ta opcija zove.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice