Nejasnoće oko windowsa 7

poruka: 12
|
čitano: 2.001
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Nejasnoće oko windowsa 7

Ovako ljudi,

Zanima me što znači kada se kaže da je neka verzija windowsa 32-bitna, 64 bitna etc...Da li se to odnosi na hardverske komponente (procesor)?

Kako će se ponašati driveri?Hoće li prepoznati ove stare ili će bit potraga za novim?

Konkretno imam laptop na kojem je originalno instalirana 32-bitna verzija Windows Viste Home Premium. Ja sada želim instalirati Windows 7 (x64)-originalna verzija (imam istu takvu i (x86)), ali bez brisanja Viste (želim napraviti dual boot) jer nisam siguran kako će se sedmica ponašati. Za to sam napravio particiju od 50 GB. Na ostale dvije su Vista i podaci.

Konfiguracija:

Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T7100 @ 1.80GHz

2 GB Ram-a

160 GB Hard disk

Savjetujte!

I još bih molio da napišete ako znate na što se sve treba paziti da ne bih zeznuo stvar (cake i tako to).

Unaprijed hvala svima.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Nejasnoće oko windowsa 7

64 bitna verzija vist je tu samo zbog toga što 32 bitna verzija ne može registrirati više od cca. 3.25GB RAM-a (znači njoj je to plafon). Kako ti imaš 2GB sasvim je nepotrebno ići na 64 bitnu verziju Windowsa. Inače driveri se skinu za 64 bitnu verziju Windowsa, a tvoj procesor podržava 64 bitne instrukcije...

And even in the darkest nights, I'm a Thug for Life (slobodno stisnite gumb HVALA osobi koja vam je pomogla)
16 godina
protjeran

Koliko ja znam razlika oko 32 bita i 64 bita je u hadweru, tj 32 bitni WIN prepoznaje do 3.5 giga RAMA, za sve preko moras imati 64 bitnu verziju, jos k tome svemu imas drugacije drivere za 64 bitne sisteme, programe i drugo.

http://www.balkanonline.eu/chat.html
16 godina
neaktivan

da znam da bi bilo najlakše opet ići na 32-bitnu verziju, ali pošto sam student i imam pristup microsoftovim stranicama (MSDNAA) tamo sa sam skinuo ovu originalnu 64-bitnu verziju jer 32-bitne nema

16 godina
neaktivan

Kažem, možeš ići na 64 bitnu verziju, samo što će ti biti ista stvar kao da si na 32 bitnoj (jer imaš 2GB RAM-a)

And even in the darkest nights, I'm a Thug for Life (slobodno stisnite gumb HVALA osobi koja vam je pomogla)
16 godina
neaktivan
Nejasnoće oko windowsa 7

Jasno mi je to sve, ali mislim stavit još giga rama (čak i 2 ako već budem jer je razlika u pedesetak kuna) jer mislim da će ova dva biti taman toliko da radi...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
satyr kaže...

Jasno mi je to sve, ali mislim stavit još giga rama (čak i 2 ako već budem jer je razlika u pedesetak kuna) jer mislim da će ova dva biti taman toliko da radi...

kad već nadograđuješ memoriju, onda najbolje uzmi još 2 gb. od viška glava ne boli...

Atomska bubamara. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong
16 godina
Nejasnoće oko windowsa 7

Mene zanima ako nadogradim sa viste, na win 7, da li će mi raditi sve igre?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Diablo86 kaže...

Mene zanima ako nadogradim sa viste, na win 7, da li će mi raditi sve igre?

Da radit ce!

Imamo Hrvatsku...u Banani...
16 godina
Nejasnoće oko windowsa 7

Mene zanima kako mogu instalirat win 7 64 bit,    imam instaliran 32 bit. i sad mi ne zeli pokreni instalaciju 64 bit-ne s vanjskog diska, help

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nejasnoće oko windowsa 7

nitko da odgovori na moje pitanjce, al nema veze idemo dalje.

imam verziju win 7 koj ne mogu butat??? kako to?

Imam i novi laptop zelim na njega instalirat win 7 ali koj ? koja se verzija buta s diska odnosno kako napraviti cistu instalaciju, hvala vam u naprjed dobri ljudi i za ovo prethodno pitanje i za ovo ovdje!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ivanec kaže...

Mene zanima kako mogu instalirat win 7 64 bit,    imam instaliran 32 bit. i sad mi ne zeli pokreni instalaciju 64 bit-ne s vanjskog diska, help

Nemožeš pokrenuti 64 bitni program u 32 bitnim win7.

ivanec kaže...

nitko da odgovori na moje pitanjce, al nema veze idemo dalje.

imam verziju win 7 koj ne mogu butat??? kako to?

Imam i novi laptop zelim na njega instalirat win 7 ali koj ? koja se verzija buta s diska odnosno kako napraviti cistu instalaciju, hvala vam u naprjed dobri ljudi i za ovo prethodno pitanje i za ovo ovdje!

Za instalaciji bilo kojih windowsa treba ti instalacijski dvd, u novije vrijeme može poslužiti i usb. Postupak instalacije potraži na forumu.

Win 7 imaš tri verzije home, professional i ultimate. Sve tri postoje u 32 bitnoj i 64 bitnoj verziji. Karakteristike pojedinih windowsa možeš naći na forumu ili na microsoftovim stranicama.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice