Lozinka za bios

poruka: 11
|
čitano: 5.320
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Lozinka za bios
pitanje

Trebam lozinku za bios, a neznam ju.

Hoću formatirat jednu particiju sa windowsima, pa ih onda ponovo instalirat.

Mene znaima kad se meni windowsi izbrišu, hoću ja njih moć ponovo instalirat bez ulaska u bios?

Znači trebam se riješit te lozinke, ili ako ima način da istaliram windowse bez ulaska u bios.

Ili da probam instalirat neki drugi operativni program na 2. particiju, a formatiram samo prvu sa windowsima, pa onda preko drugog O. Programa instaliram windowse na 1. particiju, jel mogu to?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lozinka za bios

Koja maticna?

Jesi probao kod paljenja stisnut F9 tipku?

Dakle kao da hoceš u bios ali stišceš cijelo vrijeme F9.

Onda ti se pojavi izbornik i izabereš CD i to je to.

Lenovo Thinkpad SL500 PM-ovi UGAŠENI!! NISAM JA PRIVATNA OC ŠKOLA
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Lozinka za bios

1. BIOS možeš resetirati tako da izvadiš bateriju sa matične ploče i pričekaš oko 10 sec najmanje, tako će ti se sve postavke BIOS-a resetirati, uključujući lozinku (znači, lozinka više neće postojati). Nakon toga ćeš možda morati postaviti sat i još neke postavke u BIOS-u. Stavio sam sliku te baterije koju moraš izvaditi, vadi se tako što gurneš ovo što je zaokruženo u smjeru crvene strelice.

2. Ne, to se ne može.

EDIT: Evo još bolji prijedlog od LUXXa, samo što ta tipka može biti i F12, ovisi o matičnoj.

Baterija Baterija
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.12.2008 12:48 (Proz0r).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Lozinka za bios
autorov komentar

Nekužim kakav F12 i F9, pa ja tako i ulazim u bios, i onda me traži lozinku...

Bateriju sam izvadio, al na 2 sekunde valjda. xD

Probat ću onda na malo duže.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Lozinka za bios

Da, nije to dosta da se izbrišu sve postavke iz CMOS-a, svakako probaj malo duže ako ne ide preko tipke.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lozinka za bios

Hoceš ti konacno rec koju maticnu imaš?

Ili dolaze još 100 primjedbi i postova od kojih necemo i dalje ništa znat?

Iskljuci napajanje.

Izvadi kabel iz napajanja.

Izvadi bateriju.

Popij šalicu kave

Baterija unutra

Sve opet spoji i upali komp i to je to.

Koja je sad tu filozofija?

Lenovo Thinkpad SL500 PM-ovi UGAŠENI!! NISAM JA PRIVATNA OC ŠKOLA
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Lozinka za bios
autorov komentar
ABIT AX8 v1

To mi je model matične.

Izvadio bateriju na minutu, i još uvijek me traži šifru.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lozinka za bios

Iskopčaj sve kablove na poleđini kompa i onaj od napajanja.Onda tek izvadi bateriju na 10 min ili više...Namigiva

nečitak ----------------------- Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Lozinka za bios
autorov komentar

lol, skužio sam...koji sam ja idiot, imam shemu matične na kučištu i lijepo mi piše restart bios.

Restartao i više ne traži šifru, hvala svima, al mi niko nije točno rekao.Belji se

Trebalo je nekaj premjestit pa vratit, neznam kak da objasnim, ugl riješio sam.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Lozinka za bios
prihvaćeno rješenje
Đontra Voltra kaže...

lol, skužio sam...koji sam ja idiot, imam shemu matične na kučištu i lijepo mi piše restart bios.

Restartao i više ne traži šifru, hvala svima, al mi niko nije točno rekao.Belji se

Trebalo je nekaj premjestit pa vratit, neznam kak da objasnim, ugl riješio sam.

Piše reset BIOS i to što vraćaš se zove KRATKOSPOJNIK ili JUMPER.
nečitak ----------------------- Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
16 godina
neaktivan
RE: Lozinka za bios

imaš dva načina : 1. da ugasiš kompjuter ina procesoru malu bateriju skineš koja ima 3V i priđekaš 2-3 min. PROBLEM(SVE ČE SE IZBRISAT)

2.da odeš u run pa ukucaš cmd nakon toga otvorit če ti se crni ekran i onda upiši debug i stisni enter

zatim upiši                            -70 2e

-71 ff

-q

I ONDA ČE TI BIOS PASSWORD BITI IZBRISAN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TKO PITA TAJ NE SKITA!!!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice