Kvadratići preko slova u WORDu i Acrobatu

poruka: 12
|
čitano: 7.366
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Neki dan otvorih neke svoje stare word dokumente, vidim preko naših slova debeli crni kvadratić.  Danas sa stranice: http://www.phy.hr/~pprester/DiffEqs/ skinem nekoliko .ps-ova i pri prebacivanju u PDF se isto dogodi sa znakovima.

Pa da čovjek izludi.

Gdje da tražim problem?

Who seeds the wind, harvests the storm...

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Ja bi reko da je problem u Coding standardu, da kad prebacujes iz nekog dokumenta s Unicode npr, u neki kod kojeg je ANSI, meni se desavalo nest slicno kod toga

When life gives you lemons throw them at the mean people and hope it gets them in the eyes.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kvadratići preko slova u WORDu i Acrobatu

To je word dokument, pisan prije na mom računalu. Kod kolege se otvara ispravno. Gdje mogu taj coding standard vratit na provbitno? Probao sam s wgl assistantom. Ne radi..

16 godina
neaktivan

Probaj pogledati u Control Panelu > Regional Settings da li ti je sve podešeno na hrvatski jezik.

s.t.a.l.k.e.r. semi-pro

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Možeš li staviti koji screenshot?

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Naravno. Stavljao sam i pri prvom postu, ali neznam zašto nije uploadalo :/

17 godina
neaktivan

Da, je. Inače koristio sam wgl assitant prije za neke probleme sa cro slovima. Ali sada jednostavno neće da prebaci famozni KRIVI code page 1252 u 1250. Kao da ga nešto overrajda. :-/ Zna li netko za još kakav softver koji to može napraviti suvereno i bez muke?

16 godina
neaktivan

Mislim da je problem u tipu fonta koji ne prikazuje sve hrvatske znakove u ovome slučaju Č. Probaj promijeniti tip fonta na neki drugi - recimo ARIAL.

s.t.a.l.k.e.r. semi-pro

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mislim da nije do fonta - ako pažljivije pogledaš sliku, iscrtavaju se c i d i kvadratić preko njih - u slučaju d sa malim pomakom gdje bi trebala početi crtica za đ. Uz to, čudno mi je da se problem javlja kod prebacivanja Postscript datoteka u PDF, zato što bi se trebali koristiti Type 1 PS fontovi, a ne sistemski (dobro, ovisi o programu kojim prebacuješ). Skini Ghostscript i GSview i pokušaj vidjeti javlja li se problem.

Za Word, ako su dokumenti pisani u Wordu 97, na MS support stranicama ima ovaj problem

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Hvala ti hrx puno. Baš želit riješiti taj glupi problem.

Ghost script nema takav problem, sve se vidi super, i printa u pdf odlično. Savjet za Word 97 nije pomogao. Što bi moglo biti?

17 godina
neaktivan

Da, Stalker, u pravu si. Kad u wordu prebacim (iz Book Antiqua) u recimo TNR ili Arial, sve štima. No, baš me zanima, što je tooo?

16 godina
neaktivan
Eldarion kaže...

Da, Stalker, u pravu si. Kad u wordu prebacim (iz Book Antiqua) u recimo TNR ili Arial, sve štima. No, baš me zanima, što je tooo?

Odgovor je u mojem postu prije ovog - ne prikazuje sve hrvatske znakove zato jer svi hrvatski znakovi ni ne postoje u tom fontu - prebaci se na neki font koji prikazuje sve hrvatske znakove tipa š, č, ć, đ, ž.

s.t.a.l.k.e.r. AC177-D9
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice