Htjeo bih si kupiti win7 ultimate,nezelim ovaj home premium bez obzira sto cu ga koristiti doma na osobnom racunalu.Kako da kupim ultimate verziju,spreman sam platiti vise.To mi je totalno glupo sto prave razlicite verzije i sada ako hoces za doma moras home verziju kupiti,gledao sam da narucim iz vana,dali bi mi onda prilikom aktivacije skuzili da sam instalirao ultimate verziju na kucno racunalo,dali bih tada izgubio mogucnost instalacije na bilo koje racunalo,tj dali bi ta verzija win bila ponistena,hvala.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Tko kaze da ne mozes ultimate na kucno racunalo, to nije protuzakonito i moze se raditi. Kupis verziju koju ti hoces i instaliras.
Da se ne ponavljamo, imaš puno tema i linkova vezano za kupovinu i općenito Windows 7 na ovom forumu, pa si malo daj truda i potraži, znaš dojadi svakome ponaosob ponavljati iste stvari !!
Dakle, kako doći do POSVE LEGALNIH Win7? Treba mi za komp koji trenutno imam.
Jesu li one OEM verzije za oko 1000 kn posve legalne(negdje sam načuo da nisu)? I koja je razlika između njih i onih retail(osim oko 500 kn :D)?
Isplati li se možda preko net (e-bay i slično) naručiti?
I kako podnose promjene hardwarea? Koliko se puta mogu aktivirati?
Natipkam cijelu poruku i komp mi se restarta :S
Uglavnom, OEM nebi smio moći kupiti u trgovinama, ali moguće je. Ako uzmeš OEM, preuzimaš na sebe rizik da ako ti recimo rikne matična ploča ostaneš bez Windowsa jer Microsoft pamti tvoje računalo, odnosno tvoju licencu po matičnoj ploči.
O razlikama OEMa i Retaila : http://www.mydigitallife.info/2009/08/16/differences-between-retail-oem-system-builder-volume-licensing-full-or-upgrade-license-for-windows/
Što se tiče naručivanja preko eBay-a, nebih preporučio jer to je kupovina mačka u vreći. Ne znaš tko je što do sad s tim sustavom radio, no naravno, to je rizik koji ako želiš možeš preuzeti.
Ako želiš testirati Windowse 7 možeš odavde skinuti 90 day trial Enterprise-a. U biti je isto što i Ultimate, samo što je drugačije certificiranje jer je namjenjeno za tvrtke.
http://technet.microsoft.com/hr-hr/evalcenter/cc442495(en-us).aspx?ITPID=wtcfeed
Ali, jesi li siguran da ti treba Ultimate? Mislim, hoćeš li stvarno koristiti tih par opcija što ti nudi Ultimate? (Ovdje imaš usporedbu verzija http://silvios.info/windows-7-verzije/)
I da, kad budeš kupovao, najsigurnije ti je kupiti u nekoj od naših trgovina. Ali svakako prije toga malo u tražilici pregledaj koje ga sve trgovine nude jer razlika u cijeni zna biti i do par stotina kuna od trgovine do trgovine. Ako ga drži, pretpostavljam da bi diskont24 trebao imati najmanju cijenu, ili barem biti među najjeftinijima...
Zapravo mislim da bi mi dosta bila Home inačica. Znači uzmem retail verziju i ne berem brigu? S njom neću imati ovih problema kao kod OEM verzije (iz ovog linka nisam shvatio veže li se uz neku komponentu ili sam slobodan mijenjati komponente po želji)?
I hvala na pomoći :)
Ako budeš mijenjo neku komponentu nazoveš microsoft support centar i kažeš da ti licencu resetiraju i nakon toga možeš ponovo je stavit i registrirat.
OEM se veže uz postojeće komponente i nema mrdanja od te konfiguracije?
To je, pretpostavljam ova ekipa:
Microsoft Centar - Microsoftova služba za korisnike
Telefon: 0800 300 300
Telefax: +385 1 7890 301
Aktivacija proizvoda: 0800 300 300
Radno vrijeme: 08 00 do 20:00 sati, od ponedjeljka do petka
Znači nema nadogradnji kompa vikendom
Tako je i to je to ;)