Kako koristi Win XP a kako Win 7 Ultimate (instali

poruka: 17
|
čitano: 3.818
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Imam instalirane Operativne sisteme Win XP Pro i Win 7 Ultimate (32 bita su oba sistema). Kako mogu da korstim OS XP? Kad se sistem podiže uvijek mi prikazuje Win 7 a ne mogućnost izbora da li Win XP ili Win 7.

Zahvaljujem na pomoći!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kako koristi Win XP a kako Win 7 Ultimate (ins

Daj malo više podataka. Da li su instalirani na istoj particiji ili si koristio 2 odvojene particije za svaki OS? Osobno imam obadva OS-a instalirana na odvojenim particijama i nemam nikakvih problema. Također moraš paziti i na redoslijed prilikom instaliranja, znači prvo Win Xp, pa tek onda Win 7, jer će u suprotnom XP prebrisati boot sektor od Win7. Meni se nekako čini da si ti ipak instalirao obadva OS-a na istu particiju, jer je u tom slučaju normalno da boot manager od Win7 ne vidi XP.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.4.2010 10:37 (herrklisch).
16 godina
neaktivan
pribon kaže...

Imam instalirane Operativne sisteme Win XP Pro i Win 7 Ultimate (32 bita su oba sistema). Kako mogu da korstim OS XP? Kad se sistem podiže uvijek mi prikazuje Win 7 a ne mogućnost izbora da li Win XP ili Win 7.

Zahvaljujem na pomoći!

Skini i instaliraj EasyBCD ,ubaci s njim XP u bootloader,uredi vrijeme čekanja. Kod sljedećeg restarta imat ćeš Sedmicu i XP za izbor.

To bi trebalo riješiti problem.

Za više opcija ,bolju kontrolu ,ima i EasyBCD Beta 2.0 ,ali se moraš (besplatno) registrirati na forum da bi ga mogao skinuti.

Ako znaš raditi u cmd-u ,možeš to napraviti i ovako : KLIK

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
15 godina
neaktivan

Win XP sam instalirao na "C" particiji ( veličine 40 GB) a Win 7 Ultimate na "D" particiji ( veličine 50 GB).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
pribon kaže...

Zahvaljujem na pomoći!

Moraš dvije odvojene particije, ako su na različitim, onda je sigurno Win 7 kao i Vista "progutao" boot file od XP, možda nisam u pravu, samo pokušavam pomoći

NOBODY wants you, NOBODY loves you, NOBODY misses you, NOBODY needs you, NOBODY cares about you, NOBODY makes you happy, dont cry My name is NOBODY!!! Dao joj je dvanaest ruža i jednu umjetnu.
16 godina
neaktivan
pribon kaže...

Win XP sam instalirao na "C" particiji ( veličine 40 GB) a Win 7 Ultimate na "D" particiji ( veličine 50 GB).

No dobro ,jesi li skinul EasyBCD i složil bootmanager s njim? Imaš li sad Sedmicu i XP u bootu za izbor?

Ali ,samo mi nije jasno ,ako je XP već bil instaliran ,Sedmica ga je automatski MORALA prepoznati tijekom instalcije i onda ga u bootu imaš zapisanog kao Earlier version of Windows.

Jedini mogući slučaj da ga ne prepozna je ako imaš više hdd-ova i prije instalacije isključiš hdd na kojem je XP. A ti imaš samo jedan!!

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.4.2010 14:30 (kizo2703).
15 godina
neaktivan

Nisam uspio rješiti sa EasyBCD 1.7.2. Zaboravio sam napomenuti da sam kod Windows XP isključio Automatic Update. Da mi to nije poremetilo da se prepoznaju oba sistema Win XP i Win 7.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ti si očito nešto zabrljao tijekom instalacije jer je Win7 morao ostaviti XP kao "Earlier version of Windows". Pogledaj na C: i D: diskovima jel na obadva imaš \Windows folder. Prilikom paljenja kompa, morao bi te dočekat ovakav ekran.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
neaktivan

Evo kakvo je stanje .

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.4.2010 17:03 (pribon).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nešto slično tome. Mora da je problem u tome što sam kod Win XP isključio Automatic Update. Zbog problema sa IE ,a u vezi update,   isključio sam ga.

16 godina
neaktivan

Automatic Updates nemaju nikakve veze s tim dali će se XP pojaviti u bootloaderu.

Pošto vidim da se pojavljuje u EasyBCD-u ,stavi vrijeme čekanja na 10 sekundi ,preimenuj ga u Windows XP i klik na Save.

SAD probaj restartat PC i moralo bi se moći ući u XP sasvim normalno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.4.2010 17:55 (kizo2703).
15 godina
neaktivan

Uradio sam tako i trebalo bi da je sve OK. Međutim, otkrio mi je da je u pitanju ilegalna kopija Windows XP. Zahvaljujem na pomoći.

16 godina
neaktivan

Ko ti je otkril?? EasyBCD nije sigurno ,a to kaj si kroz Windows Updates skinul Windows Genuine Advantage Notifications je tvoj problem ,jel si kliknul na Express u Updatesima i nisi uopće gledal kaj će se instalirati.

Malo pogooglaj ,ima načina da se to deinstalira!

15 godina
neaktivan

Upravo sam bio kliknuo Express Update. A primjetio sam i kad god sam instalirao Advansed Windows Care 3.4 uvijek mi je otkrio da OS XP nije original. Domalo bi mi došlo upozorenje da je u pitanju korupcija i sl. Imam alat za Windows Geniune a to je Remowe WGA. Ima ga na http://download.ba . Potreban je samo dupli klik i restart računara i sve je OK.

17 godina
protjeran

Kod instalacije dual-boota,uvijek se prvo instalira XP,pa onda Windows 7.

Ako si obrnuo postupak,tu vjerojatno leži tvoj problem.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Problem sam rešio. Ponovo sam instaliro oba OS. I sada više nema problema.

14 godina
neaktivan
instalacijski problem

Pozdrav!Molio bi ako mi moze netko pomoci.danas sam probao instalirati win 7 i dode mi do STARTING WINDOWS (crni ekran) stane i ne mrda.cd je dobar jer sam na laptop instalirao a na desktop nece.nakon toga sam instalirao xp bez problema.maticna je MS 7250 k9n platinum.dali bi moglo biti do postavki u biosu(achi,raid mod)koliko sam skuzio ona podrzava raid.ali koliko se ja kuzim xp bi trebao raditi probleme a ne win 7.jos jedna stvar ,kad dize xp radi chek disk pa sam isao proucavati i skuzio da je (mozda)funkcija chkdsk namjestena u shedule modu.nazalost morao sam ga vratiti frendu sa xp i ne mogu se vise igrati ali bi molio da mi neko kaze sta misli o svemu ovome.hvala unaprijed i naravno da cu ga opet uzeti i probavati rijesiti problem ali mu je od sina pa da ne provede praznike bez kompa

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice