Izbrisao sam registry entry pod Winlogon Shell

poruka: 28
|
čitano: 6.975
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
explorer.exe

Ni sam neznam zašto (znao sam što će se dogoditi) izbrisao sam registry entry pod Winlogon Shell gdje pise da pokrene explorer.exe

Krajnje glupo znam, ali kaj je tu je.

Sad me zanima kako to mogu riješiti, windows mi se boota i pokaže desktop ali bez start menu-a i ikona, probao sam Ctrl Alt Delete ali nemogu to otvoriti da pokrenem novi proces. Sad me zanima kako bih mogao to vratiti bez da izgubim sve podatke.

Imam XP SP2 i imam cd ali ne želim još probati Repair opciju jer neznam što će mi to učiniti podacima.

Ne želi ući u safe mode, ulogira se na usera i iste sekunde vrati na izbor usera.

Pomoć!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: explorer.exe

pokusaj sa opcijom "System restore"...prvo mi pada na pamet...ako ne uspije, pricekaj daljnja rjesenja..

17 godina

Ma Task Manager ti se mora pokrenuti. Pokušaj s CTRL + Shift + Esc.

Zatim File -> Run i upišeš explorer.exe. Ili regedit.

16 godina
neaktivan

Nikako neće otvoriti Task Manager ne pali ni Ctrl Shift Esc.

A nakon par sekundi se i u normalnom modu vraća na izbor Usera. A kako bih napravio System Restore?  Jeli li to mozda opcija Last Known Good Configuration?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vigor kaže...

Ni sam neznam zašto (znao sam što će se dogoditi) izbrisao sam registry entry pod Winlogon Shell gdje pise da pokrene explorer.exe

Sad me zanima kako to mogu riješiti, windows mi se boota i pokaže desktop ali bez start menu-a i ikona, probao sam Ctrl Alt Delete ali nemogu to otvoriti da pokrenem novi proces. Sad me zanima kako bih mogao to vratiti bez da izgubim sve podatke.

Imam XP SP2 i imam cd ali ne želim još probati Repair opciju jer neznam što će mi to učiniti podacima.

Ne želi ući u safe mode, ulogira se na usera i iste sekunde vrati na izbor usera.

Pomoć!

ako točno znaš gdje si u registeriju obrisao taj ključ daj mi putanju (adresu)do njega... ja ti ga iskopiram iz svog registrija i pošaljem na e-mail pa ga samo ubaciš (import)..
imam isto xp win.
16 godina
neaktivan

Ne diraj System Restore za ime boga!

Ako vec koristis taj horor od softwarea onda neka ti to bude zadnja opcija!

Niti jednom u zivotu nisam vidio da to stvarno funkcionira, a usere ti registry!!!!

Osobno ga ubijem odma nakon podizanja windowsa...

Mudar ko čovjek-jesetra!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon i onda na desnoj strani pod Shell treba pisati C:\WINDOWS\System32\explorer.exe   nije problem samo ja neznam kako doći do registry uopće, ili pokrenuti proces kada mi ne da da otvorim Task Manager.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Izbrisao sam registry entry pod Winlogon Shell

win+R, i upises "regedit"

16 godina
neaktivan

Ne želi otvoriti Run, u principu ne želi otvoriti nikaj.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vigor kaže...

Ne želi otvoriti Run, u principu ne želi otvoriti nikaj.

u principu, ak nemozes u run, nemozes u registry, ne mozes ni do system restora, nist...reinstalacija OS-a?
16 godina
neaktivan

Nadao sam se bootanju sa Xp cd-a pa da onda probam promijeniti registry ili ako postoji neki drugi bezbolniji način od reinstalacije.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ma probaj u seif modu mozda tam pokrene pa tam ispravis gresku.

Pelikan

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Peliakn kaže...

ma probaj u seif modu mozda tam pokrene pa tam ispravis gresku.

Nemogu uopće u safe modu ne želi se logirati na usera, tj. logira se al se iste sekundu odlogira i vrati na biranje usera.
16 godina
neaktivan
Vigor kaže...

kako doći do registry uopće, ili pokrenuti proces kada mi ne da da otvorim Task Manager.

Pa ti si onda totalno "ubio" Explorer...izbriso si ga s logon liste procesa... neznam sad dali je moguće bez popravke windowsa ili upravljanja sa nekog drugog računala to riješiti

Ali mislim da mu nemožeš puno pomoći, još ako kažeš da nemožeš u safe mod...repair je najlakse rjesenje

a ovako ti izgleda taj ključ

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
"AutoRestartShell"=dword:00000001
"DefaultDomainName"="Workgrup"
"DefaultUserName"="Info"
"LegalNoticeCaption"=""
"LegalNoticeText"=""
"PowerdownAfterShutdown"="0"
"ReportBootOk"="1"
"Shell"="Explorer.exe"
"ShutdownWithoutLogon"="0"
"System"=""
"Userinit"="C:\\WINDOWS\\system32\\userinit.exe,"
"VmApplet"="rundll32 shell32,Control_RunDLL \"sysdm.cpl\""
"SfcQuota"=dword:ffffffff
"allocatecdroms"="0"
"allocatedasd"="0"
"allocatefloppies"="0"
"cachedlogonscount"="10"
"forceunlocklogon"=dword:00000000
"passwordexpirywarning"=dword:0000000e
"scremoveoption"="0"
"AllowMultipleTSSessions"=dword:00000001
"UIHost"=hex(2):6c,00,6f,00,67,00,6f,00,6e,00,75,00,69,00,2e,00,65,00,78,00,65,\
  00,00,00
"LogonType"=dword:00000001
"Background"="0 0 0"
"DebugServerCommand"="no"
"SFCDisable"=dword:00000000
"WinStationsDisabled"="0"
"HibernationPreviouslyEnabled"=dword:00000001
"ShowLogonOptions"=dword:00000000
"AltDefaultUserName"="Info"
"AltDefaultDomainName"="Workgrup"
"SfcScan"=dword:00000000

DA MOŽEŠ DO NOTEPAD-A LAKO BI OD OVOG NAPRAVIO KLJUČ

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.1.2009 16:51 (Bellatrix).
16 godina
neaktivan

Ako bi mi netko mogao objasniti kaj se tocno dogodi kad stisnem repair windows. Hoce li automatski uninstalirati sve instalirane programe. Što mi nije toliko bitno, ali već sam zaboravio jeli moguće da izvadim drugi hard sa ostalim podacima i spojim ga u drugi komp, tj hoće li taj komp normalno vidjeti hard?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Što si pobrisao cijeli kljuc?

I kako napreduje saniranje štete?

Asus M6VA | Intel M 1.86Ghz 2Mb | ATI x700 256Mb | DDR2 2Gb 533Mhz | HDD 140Gb(80+60) 5400rpm
16 godina
neaktivan

Nisam izbrisao cijeli ključ nego samo data koji je pod Shell. Planiram spojiti Hard na kojemu je windows na drugi komp pa sa njega skinuti sve podatke koje imam te se baciti na preinstaliranje windowsa, sva sreća da mi je većina podataka na drugom hard disku tako da osim svojeg i vašeg vremena nisam nikaj puno sjeba*

Ali svejedno ako netko ima ideju kako bih mogao ovo riješiti rado bih ju isprobao.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Misliš Hard Disk ti je particioniran na C:/ i D:/ particije???ili imaš dva odvojena Hard Diska??

A prije da je ovo prvo!!

Pa ako su ti dokumenti na D: a windows i nevažni dokumenti na C: netrebaš ništa spajati.... SAMO REPAIR I RIJEŠI TO sve što je na :D particiji ostaje netaknuto čak i ako učiniš potpunu reinstalaciju windowsa( na C: particiju naravno)...

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.1.2009 18:04 (Bellatrix).
16 godina
neaktivan

C: i D: su particije jednog harda, a E: je fizički drugi hard disk. Samo što na C: particiji imam neke stvari koje bih trebao presnimiti, (mailovi,muzika tko zna kaj) ne koristim samo ja komp pa se stvari sejvaju posvuda tako da moram sve pregledati, ali dobro je znat da mi se D: particiji nece nista dogoditi ako preinstaliram windows. Idem se sad baciti na posao.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hmm, ne znam točno kako bi ja ovo izveo, pošto nisam baš vičan skriptama i slično...

Ja bi napisao ključ koji ti je Bellatrix stavio u postu svojem (na frendovom kompu ili na kompu s kojeg se javljaš) i onda napravio skriptu koja bi pokrenula taj ključ i spremio ju na disketu, pa iz DOSa pokrenuo tu skriptu, ako ne možeš ama baš ništa u Windowsima koliko sam skužio tvoj problem. Iskreno, nemam pojma da li bi ovo uspjelo, palo mi je slučajno napamet.

"Tako je" - povikase seljaci i slozno glavama razbise zid

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pretpostavljam da je to jedini način, a pošto ja "blagorečeno" nisam vičan skriptama mislim da mi ne preostaje nikaj drugo nego preinstalirati windows. Barem ću se tako riješiti otvaranja My Documentsa na Startup-u.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Bok.

Jes formalizirao hard? Ako ne mozes probati ovo rjesenje

1. bootas instalacijski cd od windows xp

2. odes u repair console

3. dobijes command prompt

4. odes u system32 direktorij, promijenis ime datoteci ren userinit.exe _userinit.exe ( userinit.exe se pokrece kad se logiras u windowse )

5. ostanes u istom direktoriju te kopiras datoteku copy cmd.exe userinit.exe ( stavljamo da se cmd.exe pokrece kao userinit.exe )

6. resetiras da ti se podignu windowsi, dobijes crni prozor, izvrsis naredbe _userinit.exe pa explorer.exe (valda ce raditi ) 

7. Pokreni regedit.exe i vrati explorer.exe na ono mjesto.

7. Nakon svega toga resetiras kompjuter i vratis stari userinit.exe.

Odes u recovery console, udes u system32 direktorij, pobrises ovaj novi userinit.exe i vratis ime _userinit.exe u userinit.exe

cd system32

del userinit.exe

ren _userinit.exe userinit.exe

8. resetiras i valda bi sve trebalo biti u redu.

Cilj je iskoristiti datoteku userinit.exe jer se ona pokrece kad se ulogiras u windowse.

E sad ak sve ovo prode jipi-ka-je, a i ne vidim razloga zasto nebi.

Asus M6VA | Intel M 1.86Ghz 2Mb | ATI x700 256Mb | DDR2 2Gb 533Mhz | HDD 140Gb(80+60) 5400rpm
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.1.2009 2:02 (zmikic).
16 godina
neaktivan

Probao sam tvoj savjet, ali nikaj se nije promijenilo. Još uvijek se dignu windowsi, vidi se pozadinska slika ali bez Starta i ikona. Nakon nekog vremena (oko 10 sekundi) automatski se izlogira i vrati na izbor usera, kada ponovno odaberem usera (samo jednog imam) pokaze pozadinu niti na sekundu i vrati se natrag na izbor usera.

Sve sam provijerio i točno sam napravio kako si mi napisal.

Onda sam probal nekaj drugo.

Spojio sam Hard na drugi komp koji ima instalirani windows kao Slave Drive i umjesto exe datoteke od firewalla koja se pokrene pri startup-u  sam stavio explorer.exe, samo što se ne pokazu ikone niti start menu kada kada ga upalim ali se otori windows explorer sa My Documents, sada ću prebaciti registry koji sam sejvao prije nego što sam izbrisao i u tih 10 sekundi ga importati u sadašnji registry,(registry mogu pokrenuti ručno)

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.1.2009 21:14 (Vigor).

0 0 hvala 0
17 godina

Pokušaj ovo (ako vec nisi formatirao):

kad ti se otvore windowsi -> Crtl + Alt + Delete -> (Task manager) -> File -> New Task -> regedit -> OK

Dodi do "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon"

S desne strane, desna tipka misa New -> String Value (nazovi ga Shell) -> desni klik na njega -> Modify -> Value data (upisi: explorer.exe) -> OK

Restart..

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.1.2009 21:16 (nesto222).
16 godina
neaktivan

Nemogu uopće pokrenuti Task Manager kada se otvore windowsi

16 godina
neaktivan
Vigor kaže...

Spojio sam Hard na drugi komp koji ima instalirani windows kao Slave Drive i umjesto exe datoteke od firewalla koja se pokrene pri startup-u  sam stavio explorer.exe, samo što se ne pokazu ikone niti start menu kada kada ga upalim ali se otori windows explorer sa My Documents, sada ću prebaciti registry koji sam sejvao prije nego što sam izbrisao i u tih 10 sekundi ga importati u sadašnji registry,(registry mogu pokrenuti ručno)

Konačno proradilo, windows se normalno diže, explorer sa njime sve funkcionira kako bi trebalo.

Hvala Vam svima na pomoći i savjetima! 
16 godina
protjeran
Vigor kaže...

Pomoć!

slušaj:ako nemoš ništa onda bootaj sa win xp-a,,instaliraj win xp bez formatiranja (no changes) ,,kad se instalira (mislit ćeš da nemaš ništa ali sve ti bude u disku),,instaliraš nero i pribaciš sve podatke koje su ti važne na disk,,pnovo bootaj ali ovaj put formatiraj,,možda čak možeš repair console....nebi ti smilo ništa obrisati...
sada; -Athlon 1.81Ghz 3000+ -Radeon X1300/X1550 -2x1 Ram DDR2 Future; -Athlon x2 5600+ 2,9Ghz -Radeon 3850 512 DDR3 -4x1 Ram DDR2
15 godina
neaktivan

Ej ljudi bas sam trazio ovu temu... I ja sam slučajno izbrisao ovaj Shell... htio sam zamjeniti explorer.exe csrcs.exe sa explorer.exe i izbrisem ga....

Mogu li ga kako vratiti-... Mogu ući u regedit odnosno u mjesto gdje se nalazio Shell...  Ima li nacin da ga stvorim tu...???

MOLIM VAS POMOZITE!!!!

HVALA UNAPRIJED!!!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice