Instalacija XP-a

poruka: 5
|
čitano: 1.895
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Instalacija XP-a zaleđena

Pozdrav!

Molio bi vas za pomoć oko instalacije XP-a ako netko ima ideju.

Naime, kupio sam nedavno novi komp i jučer sam htio instalirati Windows XP-SP2, ali prilikom instalacije Windowsa (na mjestu gdje kaže još 35min do kraja => točnije usred Instaling Devices progress bara) indikator (onih 5 zelenih kvadratića dolje desno) jednostavno zašteka i komp se zamrzne.

Probao sam naći neka rješenja na webu tipa restartanje bez cd u pogonu i onda ulazak preko shift+F10 u cmd, te brisanje datoteke machine.inf u direktoriju C:\Windows\inf (ako se ne varam), ali ni to ne pomaže. Promijenio sam i tipkovnicu i miš na ps2 sa usb-a ali ništa opet.

Hrpu puta sam probavao mijenjati razne stvari u BIOS-u za koje sam mislio da bi mogle pomoći=> opet ništa.

Ako se ne varam, nekoliko puta sam otvarajući logove našao da je zapelo negdje u instalaciju nečeg tipa PCI...

P.S.1 : Probao sam i odnijeti hard na frendov komp i tamo instalirati Windowse, te onda hard vratiti u svoj novi komp, ali ne želi pokrenuti Windows, gdje nakon pokušaja paljenja u safe-modu cijela stvar crkne (restarta se prilikom loadanja agp.sys -a , valjda zato jer on ima AGP8x karticu još uvijek).

P.S. Što se hardvera tiče kupio sam MSI P43-C51 ploču (DDR3) i XFX Radeon4830 grafičku, ostali dijelovi barem po logu Windowsa su ok što se drivera tiče, izgleda da oko grafičke nešto zapinje... Valjda...

Molio bi bilo koga tko ima ideju kako da ovo rješim s XP-om, jer noviji Windowsi nisu opcija zbog novaca...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Instalacija XP-a zaleđena

I ja sam imao slicnih problema s instalacijom xp-a na novi komp..

Sve sam pokusavao ali se uvijek na pola instalacije gasio i izbacio neki error..

Nije mi se dalo cackati, nego sam usnimio windows 7 i spasio se muka..

P.S. Pa nemoras kupiti windows, na googlu mozes naci hrpu piratskih verzija.. Malo ljudi ima

pare za original.. ;)

15 godina
neaktivan
Instalacija XP-a

Probaj nac SP3 pa skinuti..moguce je problem do Sata driver-a il tako nesto..

Nemam potpis osim na licnoj
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Instalacija XP-a

Uz znači SP2, probah i SP3 i bez SP-a, evo čak sam posudio i Windows7 Ultimate i ništa... Na svim verzijama isto!

Mislim da bi moglo biti riječi o napajanju koje nedovoljno hrani grafičku karticu HD4830, ali ne znam kako to potvrditi bez da kupujem novo napajanje prije nego sam siguran da je ovaj Fortron (stvarnih 400W) stvarno krivac (inače dual-core koji imam njupa samo 65W, pa sam mislio da bi i ovo napajanje moglo proći)...

Kako to provjeriti je li napajanje stvarno krivo, a da ne bacam novac na dijagnostiku u dućanima (rađe bi za to kupio još rama...) ?

EDIT: sata kontroler izgleda nije u pitanju koliko sam isprobao BIOS-e jer čim se nešto promijeni oko sata kontrolera, komp se ne diže ni do te razine na kojoj šteka nego se samo resetira u krug...

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.3.2010 22:51 (Archer).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Instalacija XP-a

Izgleda da je stvar u napajanju, preslabo je za moj komp kako izgleda, našao sam dosta ljudi koji su riješili ovakav problem stavljanjem jačeg napajanja.

Eto, hvala na pomoći, a ako je netko zainteresiran za ovo napajanje (Fortron 400W, PNF serija, SuperSilent) neka mi se javi na mail, skoro da je skroz novo pod garancijom, prošlo je samo par pokušaja instaliranja Windowsa. :) :)

EDIT:

Mogu li onda nekoga zamoliti da mi preporuči napajanje za ovaj jeftiniji uredsko-poluigrači komp :) :

Intel Dual-Core 6500, LGA 775

MSI P43-C51

DDR3 2x1Gb Apacer 1066Mhz

XFX Radeon 4830

HDD WD Caviar Blue sata2, 500gb

LG DVD-RW sata

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.3.2010 14:03 (Archer).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice