Ikonice u Exploreru

poruka: 11
|
čitano: 2.711
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Ikonice u Exploreru

Hi,

koristim XP Pro 64-bit, i odnedavno, nicim izazvano, u Win Exploreru (npr. kad otvorim My Computer) umjesto ikone diska (samo na jednoj particiji, D, ostalo je sve okej) imam ikonicu (ni manje ni vise) Internet Explorera. WTF??? Usao u Properties diska, ali tamo nema nista. Moze li netko pomoci? Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Ikonice u Exploreru
Juzer kaže...

Hi,

koristim XP Pro 64-bit, i odnedavno, nicim izazvano, u Win Exploreru (npr. kad otvorim My Computer) umjesto ikone diska (samo na jednoj particiji, D, ostalo je sve okej) imam ikonicu (ni manje ni vise) Internet Explorera. WTF??? Usao u Properties diska, ali tamo nema nista. Moze li netko pomoci? Hvala.

Prvo proveri dali imas file desktop.ini (ili jos gore) autorun.inf i dali imas smestenu tu ikonu u root.
Da ne gnjavim evo link pa menjaj do mile volje

Proveri dali imas neki malware,virus ili mozda si neki toolbar instalirao 
0100110001100001011110100110000101110010011101010111001101001100011011110110111001100 111
17 godina
neaktivan

Brisanje autorun.inf u root-u i reset Windoza rijesilo problem. Tenks!

17 godina
neaktivan
Juzer kaže...

Brisanje autorun.inf u root-u i reset Windoza rijesilo problem. Tenks!

Autorun.inf  nikako se ne smije pojaviti u (pogotovo) root drajva. Skeniraj od virusa (pazljivo),nazalost izbrisao si ga a nisi video sta taj autorun.inf pokrece.
Nije da panicarim,mozda je to bilo nesto bezazleno....ne znam.
Jeli bilo ikone? (u rootu) 
0100110001100001011110100110000101110010011101010111001101001100011011110110111001100 111
17 godina
neaktivan
Ikonice u Exploreru

A vidi sad nova fora: od nedavno mi prilikom uštekavanja USB stick-a umjesto "Do you want to open, play movie, itd." sada javlja "More than one type of disc content" ili tako nešto slično. Nakon toga ikona drajva "Removable disk" više nije ista, nego ona kao fajl bez neasocirane ekstenzije?? Kako to popraviti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kada ti kaze "More than one type of disc content" znaci da je autorun pronasao vise vrsta datoteka

na tvom sticku ( slike, filmove, mp3-jeve).

Pa nezna dal da ti pokaze opcije za "Do you want to open, play movie, itd." ili nesto dugo pa pokaze to sto pokaze...

kad resetiras kompjuter probaj ponovo ikona bi trebala biti ok.

Pozdrav
17 godina
neaktivan
zmikic kaže...

Kada ti kaze "More than one type of disc content" znaci da je autorun pronasao vise vrsta datoteka

na tvom sticku ( slike, filmove, mp3-jeve).

Pa nezna dal da ti pokaze opcije za "Do you want to open, play movie, itd." ili nesto dugo pa pokaze to sto pokaze...

kad resetiras kompjuter probaj ponovo ikona bi trebala biti ok.

Nema teorije, od kad se ovo pojavilo sam reset napravio barem 20 puta i ništa. I inače sam na USB-u uvijek imao više vrsta datoteka, ali to do sada nije naglašavano, već bi me pitalo "Do you want to ...". Sada to više ne radi, kvadratić prikaže potpuno blank, i napiše "More than one type..." ili tako nešto. Koji autorun? Gdje je taj? Bilo je ovo neke veze sa brisanjem istoga??
16 godina
neaktivan

Probaj disableat autorun.

Desna tipka misem na usb stick u exploreru, pa properties

Izaberes AutoPlay tab i izaberes Select an action to perform pa take no action.

Pogledaj da li mozda imas file autorun.inf ili desktop.ini u root-u svoga USB sticka.

Ako imas pobrisi ih.

Pozdrav
17 godina
neaktivan

Halo,

samo da izvjestim, ništa od svega, to je bio tzv "dobrocudni" virus knight.exe (Dark Knight). Uspješno odstranjen.

17 godina
neaktivan
Juzer kaže...

Halo,

samo da izvjestim, ništa od svega, to je bio tzv "dobrocudni" virus knight.exe (Dark Knight). Uspješno odstranjen.

Da citiram tebe i sebe :)

Autorun.inf nikako se ne smije pojaviti u (pogotovo) root drajva. Skeniraj od virusa (pazljivo),nazalost izbrisao si ga a nisi video sta taj autorun.inf pokrece. 

BTW,nisam bas siguran da postoje dobrocudni virusi al..neka
Pozdrav 
Q: What's tiny and yellow and very, very, dangerous? A: A canary with the super-user password.
17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
Juzer kaže...

Halo,

Da citiram tebe i sebe :)

Autorun.inf nikako se ne smije pojaviti u (pogotovo) root drajva. Skeniraj od virusa (pazljivo),nazalost izbrisao si ga a nisi video sta taj autorun.inf pokrece. 

BTW,nisam bas siguran da postoje dobrocudni virusi al..neka
Pozdrav 
 Halo Lazaruse :-)
je, memorija mi je vrištala "zar opet sine Brute", ali ovo je bilo jednostavnije od onog slučaja. :-)
I naravno da nema dobrocudnih virusa, ali se ovaj tamo klasificira, naime neki 19-godišnjak je izumislio ovo čudo da štiti PC od .exe nevolja koje stižu preko USB-a, ali je postigao da svima ide na živce, i treba ga u registry-u pobrisat gdje god se pojavi. A nisam ga vidio jer mi je promjenio u WIN Exploreru-Tools-Folder Options-View ono da ne vidim sistemske fajlove i to. :-)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice