Igranje na 32bit XP vs. 64bit XP

poruka: 31
|
čitano: 7.110
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
IGRANJE NA 32bit XP vs. 64bit XP

Evo vec po treci put u 2 mjeseca imam problema sa windowsima xp, pa sam ih odluco maknuti....Imam dva OS-a win. xp pro 32bit (koji neradi) i win 7 32bit s kojim sam prezadovoljan. Zelio bi instalirati xp SAMO ZA IGRE pa me zanima vase misljenje kod odabira 32 ili 64 bita. I dali je uopce moguce imati dva os-a 32 i 64bita...?

Ako je moguce, zelim samo igrati na xp-u, a za sve ostalo tu je 7. Osmijeh

Igram sve nove naslove a konfiguracija mi je :    

AMD Athlon 5200+ 2x2.66GHz + Termaltake BlueOrb2 fan
Gigabyte M52L-S3, sAM2, nV520LE
Gigabyte GeForce 9800GT ,512Mb + Zalman fan
HDD Heitachi 160Gb
HDD Seagate 500Gb
2x DDR2 Bufallo 2Gb
Chieftec GPS-450AA 450W
Termaltake Soprano Dx case

i  Samsung T220 22" wide LCD

Ako moze voli bi da napisete pozitivne i negativne tocke sto se tice igranja na xp-u.

Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa vec imas onda dual boot, zar ne ? Mozes imati OS-eva koliko god hoces, mozes

vrtiti triple,quad,pentaboot sto se toga tice x86 ili x64 nema nikakve veze.

Samo reinstaliras XP koji vec imas i to je to. Prednost koju dobijes kod x64 verzije je da ti

podrzava svih 4GB rama.

(polu)Prednosti XP-a:

-> sve igre rade, ali rade i na Visti/7 uglavnom bez problema, ja uspijem upogoniti i neke prastare.

pa tako da i nije neka prednost.

-> OS trosi manje resursa (rama), al posto imas 4GB ni to opet nije neka prednost

-> igre rade brze, ali eto u directX9 modu i na Visti/7 rade brze tako da opet nist

Nedostaci:

-> Nema directX 10 za XP

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.6.2009 20:26 (drnde).

2 0 hvala 2
17 godina
neaktivan

Ako ces XP za igre, definitivno 32-bit. XP x64 je poznat po tome da je skroz bugovit OS i nemoj ni pomisljat da ga koristis, barem ne za igre. Ako hoces imat dual boot izmedju x64 i x86 nista te ne sprjecava.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: IGRANJE NA 32bit XP vs. 64bit XP

Dakle za igranje je ipak bolje imati 64bit-a?

16 godina
Icefox kaže...

mislim 32bit naravno Osmijeh

16 godina
Icefox kaže...
Icefox kaže...

mislim 32bit naravno Osmijeh

Znam da je prije koju godinu bilo problema što se tiče drivera i igara sa 64 bit OS-om.Ne znam kakvo je stanje danas,ali bih ti ipak preporučio da se još uvijek držiš 32 bit OS-a.

16 godina
neaktivan
Izzy kaže...

Znam da je prije koju godinu bilo problema što se tiče drivera i igara sa 64 bit OS-om.Ne znam kakvo je stanje danas,ali bih ti ipak preporučio da se još uvijek držiš 32 bit OS-a.

Meni se cini da je danas vise sasvim svejedno, drajvera ima, stvarno bi bila sramota da jos ima problema s drajverima nakon 2 godine.

Ja uglavnom kad zaigram igram starije igre, a sad od nedavno na Visti x64, i mogu rec da me iznenadilo da sve radi, imam igre kao:

Homeworld, Homeworld 2, Warhammer 40k: DoW, X3: Reunion, cak sam uspio pokrenuti i Starcraft, ali to vise iz zezancije.

Tako da x64 ftw! Namigiva

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
16 godina
neaktivan

Imam Windows 7 64bit i čini mi se da punk buster ne može odraditi svoj posao te mi zbog toga ne radi COD2/COD4. Ima netko prijedlog ili neko rješenje?

They took our jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako želiš imati 64-bitni operativni sustav, onda stavi ili Vistu ili Sedmicu, a XP izbjegavaj.

Windowsi XP x64 su u biti Windows Server 2003 koji je prerađen da djeluje kao XP i zbog toga ti se može dogoditi da ne mogneš instalirati neke programe (npr. antiviruse), jer će ti javiti da ne podržavaju serverske OS-eve, već samo one za desktope. Jednako tako možeš imati i problema s driverima za 64-bitni XP.

S 64-bitnom Vistom i Sedmicom takvih problema nećeš imati.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.6.2009 21:21 (klimama).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Također preporuka Vista SP2 64bit

s najnovijim driverima briše pod s XP-om u svim mogucim igrama.

Otac u duši, majka sinu puši. Otac voli, majka ljubi druge.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neki_lik kaže...

to mi je jako cudno....puno se govorilo da je vista losa sta se tice igranja...neznam, sta drugi misle?

17 godina
Icefox kaže...

to mi je jako cudno....puno se govorilo da je vista losa sta se tice igranja...neznam, sta drugi misle?

Meni je Vista 64 Ultimate već dugo na kompu, od nedavno sa SP2 i sve mi dela super.

Do prije par dana imal sam čistu verziju, nije bil gore čak niti SP1 i opet je sve dobro šljakalo.

Nemam nikakvih pritužbi na Vistu i moja ti je preporuka.

Xp 64bit nisam nikad ni probal pa ne znam.

To da Vista nije dobra za igranje su izmišljotine potaknute samo jednom činjenicom (koja ne opravdava tu tvrdnju); da neke starije igre nisu kompaktibilne s Vistom, a sa Xp-om jesu.

"You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one." -Mihail Talj
16 godina
protjeran
Icefox kaže...
neki_lik kaže...

U početku i je, ali se s vremenom jako popravilo i sada je definitivno bolje i ugodnije igrat na Visti ako imas dvojezgreni procesor i 2GB ram-a.

Otac u duši, majka sinu puši. Otac voli, majka ljubi druge.
17 godina

Da nema zablude govorilo se da je Win XP bolji od Viste zato što

1. Vista je imala puno bugova koji su ispravljeni service packovima

2. Vista ne može raditi dobro bez barem 1.5-2 GB rama, XP radi i sa 256 MB

3. XP je mnogima bio lakši za korištenje, pogotovo onima koji nisu u Visti znali isključiti dosadni User Account Control i sučelje Aero koje samo pravi probleme starijim igrama.

Vista 64 bit SP2 je super, pogotovo ako imaš 4 GB ili više rama. Jedini problem na koji sam naišao je da Wippien ne radi u 64-bitnoj visti tako da sam se morao vratiti na 32-bitnu Vistu.

Sometime the best defense is to attack!

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

ja bi ti preporučio windows 7 x64 jer troši mnogo manje resursa od vista a troši negdje ko xp možda mrvicu više win7 još podržava dx11 odnosno 10 za današnjicu a tu je i aero i još je dosta stabilniji od xp barem po meni

1 0 hvala 0
16 godina

Vidim da dosta vas hvali vistu x64 i sad sam u jos vecoj nedoumici Neodlučan bas zbog toga sto su mediji pokopavali vistu, cak mi je i serviser rekao da se klonim viste Osmijeh.

Ali ipak najvise preporuka za igranje je vista x64 pa sam odlucio da cu je instalirati kao drugi OS. Kako budem isprobavao igre tako cu pisati dojmove u ovu temu.

Nebi jos zakljucio temu (bar dok nevidim kakva je vista x64), pa ako netko nesto zeli dodati slobodno...

0 0 hvala 0
16 godina
neki_lik kaže...

Komentirajte ovu izjavu. Sta  mislite dali je to tocno?

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.6.2009 9:50 (Icefox).
17 godina
neaktivan

Da, istina je, jer je razvoj drivera usmjeren na performanse novijih OS-ova. Sporost u igrama i opcenito sporost i nekompatibilnost bili su znacajke Viste kad je tek plasirana. Ako ces Vistu za igranje, onda Vista x64 SP2 Ultimate, a ako ces XP, onda x86.

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

Odlucio sam staviti Vistu Ultimate x64 zbog, kako ste rekli, boljeg rada sa dvojezgenim procesorima i mogucnosti vise ram memorije.

Javit cu dali ce mi se svidit.

0 0 hvala 0
16 godina
Ljudi nisam ni poceo a vec jedan pomeni velik problem. Naime imam problem kod dual boot-a. sada kada sam formatirao disk na kojem su mi bili stari win xp pro x86 i stavio vistu ultimate sp1 x64 pokrece mi se samo vista...nepita me dali zelim vistu ili sedmicu kao sto me prije pitalo dali zelim xp ili sedmicu. Dali znate kako se to moze popraviti? Pokusao sam u biosima se poigrati oko boot devicea i nisam uspio nista napraviti..... stavio sam da mi je first boot device ovaj hard na kojem je vista i tada mi se kod podizanja OS-a javi poruka da fali neki BOOT----*  fajl i kaze da resetiram komp......Probam ja stavit da je first boot device hard sa instaliranom sedmicom, i desi se to da mi se vista ( koja nije na tom hardu ) digne bez problema, ALI NEPITA ME DALI ZELIM 7. !!!!
Ako znate u cemu je problem i rjesenje bit cu jako zahvalan. Unaprijed puno hvala.
*nesjecam se tocno sta je pisalo ali sam siguran nesto boot

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Probaj sa EasyBCD, trebao bi negdje imati opciju za diagnostiku, koja bi onda trebala sama nac

Win 7 i samo ga dodas, ovo sam guglao, nisam sam probao jer ne vrtim dual boot s vistom

ali svakako probaj jer zvuci obecavajuce.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Stimulans kaže...

Imam Windows 7 64bit i čini mi se da punk buster ne može odraditi svoj posao te mi zbog toga ne radi COD2/COD4. Ima netko prijedlog ili neko rješenje?

Opet se ja ponavljam - imao tko iskustva od vas?

They took our jobs!
16 godina
neaktivan
Stimulans kaže...
Stimulans kaže...

Krivi topic stari.. otvori novi.

17 godina
neaktivan
Icefox kaže...
Ljudi nisam ni poceo a vec jedan pomeni velik problem. Naime imam problem kod dual boot-a. sada kada sam formatirao disk na kojem su mi bili stari win xp pro x86 i stavio vistu ultimate sp1 x64 pokrece mi se samo vista...nepita me dali zelim vistu ili sedmicu kao sto me prije pitalo dali zelim xp ili sedmicu. Dali znate kako se to moze popraviti? Pokusao sam u biosima se poigrati oko boot devicea i nisam uspio nista napraviti..... stavio sam da mi je first boot device ovaj hard na kojem je vista i tada mi se kod podizanja OS-a javi poruka da fali neki BOOT----*  fajl i kaze da resetiram komp......Probam ja stavit da je first boot device hard sa instaliranom sedmicom, i desi se to da mi se vista ( koja nije na tom hardu ) digne bez problema, ALI NEPITA ME DALI ZELIM 7. !!!!
Ako znate u cemu je problem i rjesenje bit cu jako zahvalan. Unaprijed puno hvala.
*nesjecam se tocno sta je pisalo ali sam siguran nesto boot

Evo vidim da si mi slao i na PM, ali rjesenje cu staviti u post ako ikome jos zatreba: LINK . Pozdrav. Ako nisi s ti sa engleskim koristis Google Traslator. Pozdrav i nadam se da sam pomogao.Namigiva 

edit: isto radis i ako je u pitanju Win7.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2009 1:53 (Pudge).
16 godina
neaktivan
Zura kaže...
Stimulans kaže...
Stimulans kaže...

Ako malo bolje pogledaš poruku, vidjet ćeš da si u krivu i da je moja poruka pupčanom vrpcom vezana za naslov teme: Tema je igranje - ok ja pitao za igre. COD2 i COD 4 mi ne rade na Windows 7 64bit-a a rade na 32bit-a - sad pogledaj naslov teme - povlačiš li paralele? Ionako sad nemam vremena za igranje ali bih htio znati na čemu sam. Ako postoji mogućnost rješavanja problema bilo bi mi drago jer mi je skroz ugodno pod okriljem 7-ce i ne bih se sad htio zbog dvije igre vraćati na prijašnje OS-ove (iako pretpostavljam da Vista 64bit-a SP2 nije ništa lošija nego ova 7-ca). I dalje je otvoreno pitanje: moguće rješenje za ovaj problemčić?

They took our jobs!
16 godina
protjeran

Kada bih stavio xp 32bit na svoj komp dali bi to puno smanjilo performanse u igrama s obzirom na limit očitavanja memorije 32 bitnog sustava te dali mi se to isplati. Trenutni os je windows 7 64 bit

Pala bomba u rodilište. Sad ima duplo više djece. /////// Vrijeme je relativan pojam. Zavisi sa koje strane WC-a se nalaziš.
17 godina
Stimulans kaže...
Zura kaže...
Stimulans kaže...
Stimulans kaže...

Ako malo bolje pogledaš poruku, vidjet ćeš da si u krivu i da je moja poruka pupčanom vrpcom vezana za naslov teme: Tema je igranje - ok ja pitao za igre. COD2 i COD 4 mi ne rade na Windows 7 64bit-a a rade na 32bit-a - sad pogledaj naslov teme - povlačiš li paralele? Ionako sad nemam vremena za igranje ali bih htio znati na čemu sam. Ako postoji mogućnost rješavanja problema bilo bi mi drago jer mi je skroz ugodno pod okriljem 7-ce i ne bih se sad htio zbog dvije igre vraćati na prijašnje OS-ove (iako pretpostavljam da Vista 64bit-a SP2 nije ništa lošija nego ova 7-ca). I dalje je otvoreno pitanje: moguće rješenje za ovaj problemčić?

Kad vec inzistiras na odgovoru mogao bih ti reci da PunkBuster kicka i na 32 bitnom Win 7. Probao sam par dana da rijesim problem, ali bezuspjesno. Novi driveri, update pb, reinstall, pa stavljanje najnovijeg pb 3.4 i opet nista.  Jednostavno Unknown API, radi se o Win 7 Build 7201, mada neki govore da im radi na ranijim verzijama bez problema.

There are three sides of an arguement -- your side, my side and the right side...
16 godina

Rekao sam da cu napisati svoje dojmove što se tiće igranja na visti x64, pa eto ispunit cu i to obećanje. 

Isprobao sam preko 30 igara i mogu reci da sam ugodno iznenađen, 90% igara je radilo bolje ili jednako kao na xp-u x86. Nakon instaliranog service pack-a 2 vise nisam imao nikakvih problema sa grafičkim driverima i sve su igre radile glatko i bez ikakvih problema. Jedino što sam primjetio da neke stare igre (starije od 4 godine) uopce nisam mogao pokrenuti (javlja se nekakva greška APPCRASH), ali unatoč tome stvarno sam zadovoljan. 

Hvala jos jednom na savjetima, a drugima koji se dvoume (kao sto sam ja prije isprobavanja viste) toplo preporučam da probaju vistu ,ali obavezno instalirajte SP2.

Pozdrav.

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nista manje od Viste SP2 nisam ni ocekivao. Naravno da sve igre rade (nekad cak i bolje nego na XP), jer kako sam napisao gore, razvoj je usmjeren na nove OS-ove. Rijetke igre i programi za knjigovodstvo ne rade na Visti (neke cak ni na XP-u), ali vecina tih igara bi mogla proraditi u compatibility modeu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pudge kaže...

Ako ces XP za igre, definitivno 32-bit. XP x64 je poznat po tome da je skroz bugovit OS i nemoj ni pomisljat da ga koristis, barem ne za igre. Ako hoces imat dual boot izmedju x64 i x86 nista te ne sprjecava.

Ma sta je bugovito, ja ga imam vec 6 mj i nema nikakvih problema, performanse su iste ali u nekim igrama i bolje.

Forever MUFC
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice