PKao što i naslov kaže ,taj update ne instalirajte ako ne morate jer u većini slučajeva
na laptopima touch mouse da ga tako nazovem od dragosti više neće raditi ,a ne možete taj
update niti deinstalirati(bar ja nisam mogao)...eto samo upozoravam jer niti restore point a ni roll_back driver ne pomaže
samo back up na staro(pod tim mislim sistemski back up uz formatiranje sa shadow alatima za kopije cijelog sustava)
...to je jedino dosad pomoglo a ono što nisam probao je ovo(probao i šljaka!) :
1. Open "My Computer" and go to the following location
C:\windows\system32\drivers.
2. Find a file named "idcphid.sys" and rename it to "idcphid.old".
3. Now uninstall the "IdeaCom HID Touch Screen (PS/2)" driver under "Human Interface Devices" in "Device Manager" (Device Manager can be found under "Control Panel" > "Administrative Tools" > "Computer Management")
4. Your computer will require a restart. After the restart completes your
problem should be fixed.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
U trećem koraku je vrlo bitno napraviti uninstal driver u device manageru!!!
Nakon toga treba samo ući u folder gdje su driveri...za Lenovo :
c:/SWTOOLS/DRIVERS/TCHPSY->i klik na setup.exe na instalacijski wizard da vratite stari driver i tek onda na restart i to jet to----vratili ste sve na staro->touchpad se vratio!
...možda to vama pomogne prije back up-a ,ili netko već ima rješenja.
To je moje loše iskustvo s ovim update-om.
Na ovom linku općenito objašnjavaju kako promijeniti .sys file u .old file ,za one koji znaju engleski nije teško.
A vrlo lako se može napraviti rename s Unlockerom-jako lagano.
back-up s Norton Ghostom je bio jedino moje rješenje(dok nisam opet pokušao),napravio ga prije dva mjeseca
i sad radi opet ko sat.Taj update malo "guglajući" se ponaša kao virus..
ghost back-up-a....naravno nakon što ovo sve gore iznad pokušate.
Vrlo loš update opet napominjem i klonite ga se.
PS: Namjerno sam još jednom išao na "zarazu s updateom i sad sa sigurnošću mogu reći da oni navedeni koraci i moj dodatak
rade i sve je sad ok!!!