Fantomski folder

poruka: 6
|
čitano: 1.363
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Fantomski folder

Imam problem, naime particija na kojoj su mi windowsi (XP SP2) mi je premala (10gb) i sad u potrazi za dodatnim prostorom nasao sam podatak da mi folder document's and settings tezi 3.79gb sto mi je malo puno s obzirom da te foldere ne koristim za nista drugo osim save game-a za odredjene igrice, u tom folderu su podfolderi all users i moj korisnički, u kojima zajedno nema 200mb podataka!

Moje pitanje je: jeli moguće na neki način "otkrirti" tih 3.5 gb izgubljenog prostora? I zasto mi sučelje ne pokazuje koji to programi ili podatki zauzimaju 3.5gb u folderima koje osobno do sada nikada nisam ni otvarao?

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.9.2009 11:22 (XIB).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Fantomski folder

U 'Documents and Settings' ti se inače nalaze i 'Desktop' i 'My Documents' mape, zajedno sa svim pripadajućim podmapama i datotekama. Znači, sve slike, svi filmovi, sve instalacije koje downloadaš tamo idu ravno u 'D&S' mapu. E sad, to se još ponavlja za svakog korisnika računala, tako da se može skupiti solidna količina podataka. Jednostavno - prebaci podatke iz 'My Documents' na drugu particiju (ako imaš). A što se sučelja tiče - Windows Explorer nema tu opciju, ali imaš dodatnih alata za nalizu diskovnog prostora, bilo ih je i na BUG-ovim DVD-ima i na opisima programa tjedna, pa malo potraži. Pozdrav!

Gledam te!
16 godina
neaktivan

Nemoj zaboraviti da se u Documents&Settings folderu nalaze i folderi za Temporary fajle

Prvi korak: pokreni CCleaner i nek ti počisti smeće po disku

Drugi korak: šetaj se unutar Documents & Settings foldera sve niže i pokušaj pronaći tko ti je pojeo prostor. (ili Space sniffer)

16 godina
neaktivan
Fantomski folder

Uključen ti je SYSTEM RESTORE. Što više instliraš neke aplikacije i deinstaliraš sa računala točka stanja računala se zapisuje u SYSTEM RESTORE-u u svrhu otklanjanja nekih problema ukoliko se jasno pojave novom instalacijom nekog programa. Možeš isključiti pa ponovno uključiti, dobit ćeš nešto slobodnog prostora na HDD-u. CONTROL PANEL > SYSTEM > tab SYSTEM RESTORE. Za pojedinačno uklanjanje možeš koristiti besplatni programčić ccleaner - click here pod TOOLS > SYSTEM RESTORE

s.t.a.l.k.e.r. AC177-D9

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

instaliraj Glary Uilities pa pomoću alata Disk Analysis analiziraj mapu Docs and settings, pa ćeš dobit uvid što ti najviše zauzima

Bubamara s minigunom. | http://tinyurl.com/erepNA
16 godina
neaktivan
Fantomski folder

možeš smanjiti i recycle bin s 10 na 3 posto..nema potrebe da toliko zauzima mjesta na disku..
desni klik na smeće->properties->povuće se strelica na 3 %->apply-OK

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.9.2009 2:36 (seneka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice