Dual boot

poruka: 9
|
čitano: 3.076
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Dual boot

Pozdrav !

Zanimalo me sto mi se moze dogodit u slucaju da bi prvo stavio WIN7 ,a nakon toga XP? Tocnije vec imam WIN7 i imam gore sve instalirano ,a trenutno nisam ni u mogucnosti instaliravat WIN7 opet. Citao sam da se moze izbrisati boot sektor ,a kako je moj brat imao problema s time mislim da je to lako rijesivo... Postoji li nesto sto bi mi poslije moglo stvarati probleme ako bi sad stavio XP? Molio bih brz odogovor.

P.S. gledao sam stare teme i nigdje nisam nasao nesto sto bi mi moglo pomoc vezano uz to

Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dual boot

Ako instaliras sad xp, mozes srediti boot sa repairom sedmice (treba ti dvd od sedmice) i easybcd-om.

tak sam ja sebi radio.

0 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Re: Dual boot

Aha. A zbog cega mi tocno treba DVD sedmice? Mislim, jel' mogu taj repair skinut negjde s neta ili cu kao zapocet ponovno instaliravanje sedmice pa onda tamo odredit taj repair?

15 godina
neaktivan
Dual boot

Kad instaliras xp, onda bootas sedmicu i umjesto instaliranja odes na repair.

kad to zavrsis pokrenes windowse (sedmicu) instaliras easybcd i dodas xp na boot.

0 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
Dual boot

A ček zašto da to radi kada mu se odma pojavi opcija dual boot-anja.

Jedino ako ima dva hdd-a na koja je posebno stavio wine pa onda to mora radit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dual boot

Moze li mi netko dat neko detaljnije objasnjenje kako napraviti taj repair? Evo nabavio sam DVD WIN7 i nikako ne mogu naci taj repair.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Dual boot
z0d kaže...

Moze li mi netko dat neko detaljnije objasnjenje kako napraviti taj repair? Evo nabavio sam DVD WIN7 i nikako ne mogu naci taj repair.

-gdje ga tražiš? - ubaci, rebootaj s DVDa i... repair. I gotovo. (btw ima dovoljno tema za boot..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
Dual boot

Evo kolega ti je rekao kako treba,

a ako i dalje ne znas, upisi u google repair windows 7 i naci ces. imas i slike.

0 0 hvala 2
16 godina
Dual boot

Prati ove korake i radit ce 100 %, probao sam obje metode i rade perfekt

http://www.sevenforums.com/tutorials/8057-dual-boot-installation-windows-7-xp.html

BTW ne trebas raditi nikakav repair s windows sedmicom, bitan ti je EasyBCD

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice