Broj procesa u Widnowsu

poruka: 41
|
čitano: 6.649
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Broj procesa u Widnowsu

Koliki je normalan broj aktivnih procesa u windowsu. Ja imam 44, sad me znaima da li je to normalno. Moram reći da imam puno programa instaliranih na računalu. Evo slika: http://www.max-save.org/images/440334Clipboard01.jpg

Pa recite koje bi moga ugasiti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Broj procesa u Widnowsu

To nije velik broj procesa, ostavi sve to.

Jedino ako baš želiš isključivati neke servise pogledaj ovu temu 

Imaš sve objašnjeno.

Nijedno pravilo bez iznimke!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.3.2009 12:08 (Bellatrix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Broj procesa u Widnowsu

procesi se gase samo ako ometaju normalan rad računala, i ne dopuštaju računalu da "diše"... gašenje procesa vrši se u administracijskom panelu.

kad radi sve normalno, nema smisla gasiti procese...

16 godina
neaktivan
Broj procesa u Widnowsu

a koliko imas procesa zavisi ti i od broja pokrenutih programa na racunaru...tako da sto je kod nekog normalno kod tebe ne mora biti i obrnuto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Broj procesa u Widnowsu

Ja ih imam 55 i ne osjetim da komp radi sporo

Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30 f1.4, FL-50R, HLD-4
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pa ako ti se dosta programa pokreće s podizanjem windowsa, možeš neke isključit ako misliš da ti ne trebaju odmah nakon podizanja win-a. i onda ih pokreneš tek kad ih budeš trebao

16 godina
Broj procesa u Widnowsu

Jeli normalno da se komp pokreće sa 60 programa??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kero kaže...

uuu. mislim da nije. evo Autoruns pa s njime rješi što će se pokretati a što neće. po meni najbolji program za podešavanje što će se pokretat s windowsom a što ne
16 godina
Broj procesa u Widnowsu

Program je nice..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
jurluk kaže...
kero kaže...

uuu. mislim da nije. evo Autoruns pa s njime rješi što će se pokretati a što neće. po meni najbolji program za podešavanje što će se pokretat s windowsom a što ne
 A kako znati što mogu isključiti? Nešto znam, ali je previše onih .DLL-ova.
Area-51 m15x
16 godina
Broj procesa u Widnowsu

Najbitnije ti je logon pročistit..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...
 ne diraj te dll-ove. prebaci se na karticu logon pa tamo miči kvačice. evo kako kod mene izgleda
17 godina
Razer_Copperhead kaže...
jurluk kaže...
kero kaže...

Ako imas amdov proc i maticnu iz 7.-e serije skineš si AMD FUSION - program koji pogasi skoro sve procese i onda igras tako i dobijes par fps-a više.

Te autorunove mozes sredit u start->run->msconfig ili ako imas tune up utilities tamo mozes uredit autorun-ove.
Konfa: Phenom II x3 720BE@3,4GHz 1,35V/HD4870 512MB/ 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA 770-ds3 rev2.0/ logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.3.2009 21:52 (Hyperion).
16 godina
neaktivan

Ja i imam stotinjak i sve ok.Dobro znam što radi a nemam potrebe ih gasiti.Prema tome to vaše gore je sića.

Private
16 godina
Broj procesa u Widnowsu

STOTINJAK ??? A koju to mašinu onda imaš??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Običan Lenovo lap (dvije jezgre) serija N .
Vista Home Premium.
Tako mi je uvijek i sve ok.
I zato ne znam zašto se čudite za vaših 44 čak!!

Private
17 godina
protjeran
Broj procesa u Widnowsu

32

taman

AMD Athlon X2 7750BE 3.2Ghz, XFX HD4850, 4GB Crucial 800Mhz, Creative Labs Audigy4, ASRock 780GM, Tagan SuperRock 400W
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
Te autorunove mozes sredit u start->run->msconfig ili ako imas tune up utilities tamo mozes uredit autorun-ove.
 da, ali autoruns pruža najdetaljniji uvid u sve ono što se pokreće s windowsom. postoji još cijelo čudo programa koji to mogu, ali autorunsu jednostavno nema ravnog
16 godina
Broj procesa u Widnowsu

A vjerojatno imaš nekoliko giga rama , pa ni ne primjetiš.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Broj procesa u Widnowsu

Možeš ti ima 100000 procesa a da ti nešteka jer je vecina njih neaktivno tak da mislim da kolicina procesa neigra neku ulogu već koliki je cpu usage po procesu te koliko memorije koristi.

Konfa: Phenom II x3 720BE@3,4GHz 1,35V/HD4870 512MB/ 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA 770-ds3 rev2.0/ logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Četiri plus readyBoost ali kako je već netko rekao pola od njih jesu prisutni kao procesi ali ne troše resurse na štetu kompa i memorije da mi se usporava

...da to rade već bi ih eliminirao.Dakle ,ne dirajte ako vam baš ne smetaju.

Private
16 godina
neaktivan
Broj procesa u Widnowsu

Jednostavno, stavi da ti poreda procese po Memory usage, pogledaš one s najviše zauzeća, potražiš na Google-u, vidiš ako je naprimjer od PunkBustera, ako ga ne koristiš, ugasi ga, a najbolje stavi da se ne pokreće pri pokretanju računala. Ako ne znaš kako, pitaj.

ROFLPANCACES - njajbolje poslužiti tople.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Broj procesa u Widnowsu

moras imati minimalno 320 aktivnih procesa da bi ti komp radio kak spada...ovo vam je sve preemalo i zato vam se komp brzo pokvari...

ja imam 648 procesa i komp radi kooo pila...

1 1 hvala 1
17 godina
Broj procesa u Widnowsu

Ja pazim da se sa sistemom ne uključuje ništa što ne mora (servise mislim da nisam čačkao, ali od svega ostalog, samo AVG i firewall), tako da je trenutno kod mene aktivno 36 procesa, uključujući Task Manager, Firefox, uTorrent i Total Commander, ali zlatno pravilo je ako radi (kako treba), ne popravljaj

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.3.2009 2:20 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
thE_boZz kaže...

moras imati minimalno 320 aktivnih procesa da bi ti komp radio kak spada...ovo vam je sve preemalo i zato vam se komp brzo pokvari...

esi ti normalan!!!
Ivan
16 godina
neaktivan
Broj procesa u Widnowsu

Ma nije normalan, zato je i protjeran..Smijeh

Nijedno pravilo bez iznimke!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bellatrix kaže...

Ma nije normalan, zato je i protjeran..Smijeh

LOL
Ivan
16 godina
ja imam 34 procesa...sve radi normalno =)
16 godina
Broj procesa u Widnowsu

Broj procesa u mom kompu je momentalno 52(no to je na svježoj instalaciji Viste Ultimate,prije sam imao i do 100).

Kako sad tako i onda nisam imao nikakvih problema u radu s računalom,vezano za broj procesa.

C2D E4300/OC@2.7Ghz,GIGABYTE P-35 DS3-L,3Gb DDR2 Kingmax/OC@900Mhz,Gigabyte Radeon 4850 512Mb DDR3,HDD Seagate 320&500Gb,Fortron Bluestorm2 500W,Chieftec MT.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
thE_boZz kaže...

ja mislim kad bi netko imo 648 procesa ukljuceno da bi mu komp prije sluzio za ukras ,nego za obavit neki rad
Ivan
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice