Botabilni usb win 10

poruka: 13
|
čitano: 3.867
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina
neaktivan
Botabilni usb win 10

Imam na računalu instaliran win 7 64 bit na ssd 120GB, sad bi želio zamjenit ovaj ssd sa većim ssd-om od 500GB i na to instalirat win 10, znači išla bi čista instalacija, e sad kako to napravit, imam skinutu jednu verziju win 10 u ISO obliku, treba li napravit bootabilni usb i koje datoteke treba i kako prebacivat na USB jer je ovo verzija od 10GB multilanguage među ostalim ima i hrvatski jezik (imaju datoteke: EXTRAS i pored engleske verzije koja je najveća još datoteke od 23 druga jezika).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Botabilni usb win 10

Najjednostavniji način je da bootabilni USB napraviš preko Media Creation Tool-a. Tada dobivaš svježi ISO koji sadrži sva zadnja ažuriranja tako da Windows ne moraš ažurirati nakon nadogradnje.

6 godina
neaktivan
Marko :D kaže...

Najjednostavniji način je da bootabilni USB napraviš preko Media Creation Tool-a. Tada dobivaš svježi ISO koji sadrži sva zadnja ažuriranja tako da Windows ne moraš ažurirati nakon nadogradnje.

trebaju li sve datoteke biti prebačene?

14 godina
neaktivan

Media Creation Tool sam radi bootabilni USB; ti ne trebaš ništa, eventualno odabrati USB, jezik i to je to. 

Bootabilni USB možeš napraviti i sam, ali proces je puno kompliciraniji (mora se formatirati, particionirati, seliti i slično).

16 godina

-neki yogurtasti izvor.. imaš origigi-čisto, na MSovim stranicama. Dovoljno je znati čitati ili prolistati postojeće teme.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
10 godina
Botabilni usb win 10

Ako imaš ISO najbolji program ti je Rufus

Moj PC  
2 0 hvala 0
6 godina

Media Creation Tool sam radi bootabilni USB; ti ne trebaš ništa, eventualno odabrati USB, jezik i to je to. 

Bootabilni USB možeš napraviti i sam, ali proces je puno kompliciraniji (mora se formatirati, particionirati, seliti i slično).

Komplikovaniji toliko da moras ucitati ISO rucno..... 

14 godina
neaktivan

Izrada bootabilnog USB-a je moguća bez ikakvih programa, preko CMD-a. Da bi to mogao napraviti, moraš znati diskpart naredbe. (komplicirana metoda)

Zašto bi itko radio bootabilni USB tako kada s Media Creation Tool-om dobije svježi ISO, te program sve radi automatski?

Može kolega i s MCT skinuti ISO, spremiti ga negdje i onda s Rufusom napraviti bootabilni USB, ali metoda koju sam preporučio u temi je jednostavnija i sve što treba je odabrati jezik, USB stick i to je to...

16 godina
neaktivan
Botabilni usb win 10

dečki, ne zajebavajte novopridošlicu. izrijekom je naveo "botabilni", dakle (potpuno) samostalan poput bota. "bootablini" je nešto posve drugačije, jer ište ljudsko te znalačko upletanje u srž sukusa.  

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
1 0 hvala 0
6 godina
neaktivan
Botabilni usb win 10

mogu li se ovim programima od iso oblika praviti i bootabilni dvd-ovi?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

S Media Creation Tool-om ne možeš, ali možeš skinuti ISO preko istog i bootabilni DVD napraviti koristeći Windows USB/DVD Download Tool. Dakle, samo odabereš ISO i odabereš izradu bootabilnog DVD-a; taj program je također Microsoftov i sve će napraviti sam.

6 godina
kezol kaže...

S Media Creation Tool-om ne možeš, ali možeš skinuti ISO preko istog i bootabilni DVD napraviti koristeći Windows USB/DVD Download Tool. Dakle, samo odabereš ISO i odabereš izradu bootabilnog DVD-a; taj program je također Microsoftov i sve će napraviti sam.

Nemoj komplikovati sebi zivot i koristi rufus kao i svi ostali.....

16 godina
kezol kaže...

može, može i bez njih.. tj svi programi-alati samo olakšavaju 'klik-next' dok to sve može sam OS koji to ekšli i radi, kao diskpart ali tad moraš znati naredbe. Lakše je klikati rufusom.

-pri tome ISO mora biti ispravan-bootabilan, ako nije nevažan je sam boot.

-zato, umjesto kompliciranja, skineš i napraviš mscootlom ili skineš i snimiš rufusom, dvd2ubom ili bilo kojim alatom, no skini pravi-čisti iso, jer ako to nije ok tad ni ostalo neće biti bolje.

-sve ti piše na msovim stranicama, čitaš-klikaš.. ili pogedaj temu ako te zanima kako se to može 'ručno'.

+ važno, stara-nova mbo, legacy-uefi bios i sve što je s tim povezano, nove mbo sad često ne nude gpt-legacy boot i tad moraš napraviti sve za uefi-gpt + bootati u odgovarajućem modu + poželjno napraviti boot medij o oba moda ili onom modu koji ti treba, koji je kompatibilan s mbo-biosom.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.8.2019 18:13 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice