BOOTMGR is compressed

poruka: 5
|
čitano: 6.271
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
BOOTMGR is compressed

Znači imam Win7 i XP na dual bootu već neko vrijeme i sve je radilo super do danas ujutro. Naime jučer sam probavao malo počistit komp i budala sam stisnuo na particiji na kojoj je XP opciju da kompresira disk, ali sam za manje od sekunde skužio da sam majmun i stisnuo cancle. Sada kad upalim komp javlja mi se "BOOTMGR IS COMPRESSED PRESS CTRL + ALT + DEL TO RESTART". Ka restartam bude isto, pa me zanima kako da upalim sedmicu bez repairanja XP-a jer sam to probao i zapelo je na 13 minuta. Također sam izgubio disk od sedmice, ali sumnjam da bi to pomoglo jer je problem očito sa particijom na kojoj je XP.

0 0 hvala 0
16 godina
BOOTMGR is compressed

Probaj repair sa XP cd-a, trebalo bi pomoći

|| http://av-gurus.blogspot.com || Sum_of_all_fears: ''AVG nije antivirus (samo bi htio biti to).'' R.I.P. EnlightenedPhoenix
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BOOTMGR is compressed

Napravio sam repair sa XP diska i sad mi se pale samo Windowsi XP kao da su sami instalirani, a sedmica je još instalirana na drugi disk. Kako da bootam sedmicu?

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.6.2011 11:02 (WooddieBone).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: BOOTMGR is compressed

Bez instalacijskog dvd-a ili Repair cd-a Sedmice nikako ,jel moraš imati jedno od toga ,bootat PC s njega ,napraviti repair boot managera ,jel ti je XP sad preuzeo boot sektor.

Edit: skini EasyBCD ,instaliraj ga na XP i probaj s njim staviti Sedmicu u boot.

Koliko se sjećam ,trebalo bi raditi ,samo moraš imati barem .Net Framework 2.0 instaliran na XP-u da bi radio!

Ali u svakom slučaju ,nabavi instalacijski dvd Sedmice!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.6.2011 17:30 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
Re: BOOTMGR is compressed

E fala puno si mi pomogel. Ovaj programčić je bogomdan.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice