Boot problem

poruka: 8
|
čitano: 3.320
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Boot problem

Problem je sledeci, imo sam na hardu 3 particije, jedna xp sp3, druga za pohranu dokumenata i sl, i treca

na kojoj je bio instaliran win 7. Tu particiju di je bio win 7 sam obriso i formatiro sa gparted, znaci ostale dve.

Sve se to lepo prikazuje u My computeru, ali kada palim racunalo, jos uvek mi nudi da biram izmedju 7-ice i xp-a, pa moram

rucno prebacit na xp da bi se podigo sistem. Ima li resenja da mi ne nudi vise tu 7-icu?

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Boot problem

Ono sto trebas uraditi jest prepisati boot manager ( "fixmbr" komanda ) koji je ostao od 7 i to na nacin kao sto je opisano ovdje:

http://pcsupport.about.com/od/fixtheproblem/ht/repairmbr.htm

Imamo Hrvatsku...u Banani...
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
RE: Boot problem

Sve sam uradio ko sto pise, ali opet isto. Ima li jos neki nacin?

17 godina

Dodaj jos naredbu fixboot, za parametre nisam siguran, mislim da ih ni ne treba.

16 godina
Kristyans kaže...

Dodaj jos naredbu fixboot, za parametre nisam siguran, mislim da ih ni ne treba.

To je to....fixboot........Hvala puno!!!

17 godina

Zahvali se tako da stisnes na palac, mozda s vremenom dobijem jos pola zvjezdice...

15 godina
neaktivan
Boot problem sa Viste

Pozdrav svima!

Da li netko zna kako napraviti botabilni CD sa Viste. Htio bih nadograditi BIOS sa matične ploče IP35Pro, Abit. Ovaj mi ne podržava očitanje temperature procesora i 45 nm procesor. BIOS koji odgovara sam skinuo i snimio na CD. Mislim da bi sada trebalo napraviti botabilni CD sa snimljenim novim BIOS-om i sve to nekako ubaciti u čip na matičnoj ploči. A to dalje ne znam. Da li netko ima dobru ideju. Sa Windowsima XP i 2000 sam znao, sa Vistom nemam pojma.

Pozdrav i hvala. Mladen

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Boot problem sa Viste

kolko vidim po skinutom BIOSU - mozes ga flashat iz windowsa, u zip fajlu ti je aplikacija, vidjet ces, to bi trebalo bit to, ako nije probaj odpakirane file-ove kopirat u formatiranu fat32 stick i flashat iz sticka kad udjes u bios, neka tipka - meni je end, moze bit F8 ili F5

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.10.2009 17:06 (Batista).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice