Automatski popravak MBR-a

poruka: 11
|
čitano: 8.432
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Pozdrav,

Zanima me hoće li Windowsi 7 automatski popraviti MBR ako iz njih izbrišem Ubuntu particiju, tj. hoće li mi se aktivirati Startup Repair pa da mogu iz njega popraviti MBR?

Kakav je program Minitool Partition Magic? - http://www.bug.hr/forum/topic/windows/uklanjanje-grub/104496.aspx

Je li moguće s njim popraviti MBR, pa zatim izbrisati Ubuntu particiju i nakon toga mogu normalno pokrenuti Windows 7?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja sam jednom probao i pouzdano radi kod Win 7 kod particije sam kreariraš i dodaš koju particiju. I nakon instalacije sve je na mjestu. Ako particiraš imaš onu funkciju "Delete" to je ta opcija koji obriše određeno particiju recimo na C i on obriše i postaje kao unallocated. Klikneš na unallocated kreiraš recimo 51200mb to je 50gb i  klikneš  OK i automatski postaje slovo C.

Nenad
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Neće sami popraviti, najlakše je napraviti repair sa windows dvd-a, ili ako iz windowsa obrišeš linux particiju sa easybcd

|| http://av-gurus.blogspot.com || Magarac
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Automatski popravak MBR-a

-netrebaš ništa posebnog (ni software)... brisanje particije (ubuntua) nema nikakve veze s bootloaderom (grub) koji ti vjerojatno 'smeta'... Možeš i iz windowsa (nakon popravke boota ako nemožeš trenutno u windowse). Sedmica ima sve potrebno kao i resizanje particije. Inače vrlo praktičan i free je EASEUS p.m. home.

MBR rješiš windowsovim install medijem... ili ako baš želiš alatima kao EasyBCD..

btw: Grub ti zapravo ne smeta.. ako planiraš eksperimentirati može biti koristan.

edit: ispod..

Kaem kaže...

nemam, tj ne radi mi cd rom.

taj easybcd, postoji li neki određeni postupak ili   to samo iz njega obrišem linux particiju i nakon toga mogu normalno pokretati računalo, bez corrupted mbr-a?

-to je win aplikacija, nemožeš ga koristiti (pa ni skinuti) ako nemaš funkcionalan OS... Zato uvjek moraš imati boot/install CD-DVD pri ruci, ...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.6.2011 11:22 (ihush).
14 godina

taj easybcd, postoji li neki određeni postupak ili   to samo iz njega obrišem linux particiju i nakon toga mogu normalno pokretati računalo, bez corrupted mbr-a?

0 0 hvala 0
16 godina
Kaem kaže...

Ako ćeš iz windowsa, iz disk managementa obrišeš particiju pa sa easybcd popraviš MBR.

14 godina
ihush kaže...

-netrebaš ništa posebnog (ni software)... brisanje particije (ubuntua) nema nikakve veze s bootloaderom (grub) koji ti vjerojatno 'smeta'... Možeš i iz windowsa (nakon popravke boota ako nemožeš trenutno u windowse). Sedmica ima sve potrebno kao i resizanje particije. Inače vrlo praktičan i free je EASEUS p.m. home.

MBR rješiš windowsovim install medijem... ili ako baš želiš alatima kao EasyBCD..

btw: Grub ti zapravo  ne smeta.. ako planiraš eksperimentirati može biti koristan.

ranije, na win xp-u, kad bih izbrisao ubuntu particiju, ne bih mogao pokrenuti windowse. grub kao takav mi ne smeta, ali pošto se nisam navukao na ubuntu, želio bih osloboditi taj prostor na disku.

mislim da ću probati sa easybcdom, onako kao što je   ming chall napisao

16 godina
Kaem kaže...
ihush kaže...

btw: Grub ti zapravo  ne smeta.. ako planiraš eksperimentirati može biti koristan.

ranije, na win xp-u, kad bih izbrisao ubuntu particiju, ne bih mogao pokrenuti windowse. grub kao takav mi ne smeta, ali pošto se nisam navukao na ubuntu, želio bih osloboditi taj prostor na disku.

mislim da ću probati sa easybcdom, onako kao što je   ming chall napisao

-... ako možeš upaliti OS, particiju obrišeš windowsovim disk managerom (ili bilo kojim alatom za particije).

EasyBCD je boot-EDITOR, ne barata particijama ili diskovima. Može poslužiti samo uklanjanju 'smeća' ili uređivanju boota. (kao i instal medij, ali je s ovim jednostavnije početnicima).

Ako nemožeš upaliti windowse? ... što ćeš tad s editorom? .. itd. (vidi post prije).

edit:

btw: MBR možeš popraviti i XPovim CDom..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.6.2011 11:31 (ihush).
14 godina

trenutačno pišem iz windowsa, dakle upaljeni su. obrisat ću particiju s ubuntuom, i kasnije popraviti MBR -

@ mind challenge - je li to ova opcija sa slike - write MBR?

1 0 hvala 0
16 godina
Kaem kaže...

trenutačno pišem iz windowsa, dakle upaljeni su. obrisat ću particiju s ubuntuom, i kasnije popraviti MBR -

@ mind challenge - je li to ova opcija sa slike - write MBR?

Da

14 godina

Uspjelo je.

U Grubu je još uvijek bio prisutna opcija za Ubuntu, ali sam je izbrisao Easybcdom i maknuo Grub.

Hvala svima, posebno Mind Challengeu

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice