Microsoft i dalje reketari Android i Linux OEM-e

poruka: 6
|
čitano: 985
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Microsoft godišnje ubire od Android patenata preko 3 milijarde usd. To radi tako da reketari manje proizvođače gdje im jednostavno prijeti financijskim iscrpljivanjem preko tužbi. Sa velikima naravno to ne može pa Google zaobilazi u širokom luku, al zato manji radije plate nego da budu likvidirani sudskim troškovima. 

Nigdje se ne navodi o kojim je patentima riječ, ali prošli tjedan je Microsoft postigao dva takva 'sporazuma'. Mediji su se raspisali o SQL-u, a ovo je prošlo ispod radara. Nije ni čudo što MS zanemaruje WP , kad o ovakvoj zaradi na toj platformi može samo sanjati. 

http://www.zdnet.com/article/microsofts-latest-two-android-patent-pals-wistron-and-rakuten/

But how do it know - The basic principles of computers for everyone

3 3 hvala 0
13 godina
neaktivan

Šta google? Zar google proizvodi mobitele?

A svi ostali isto plaćaju za patente. Osim onih sa kojima su dogovorili drugačiju suradnju. Na primjer razmjenu patenata, ili da dolaze sa predinstaliranim njihovim aplikacijama kao Samsung...

A kad je riječ o zaradi, bez obzira na puno manji store, imaju sa njega skoro jednaku zaradu (prije nekoliko godina, možda sada i više) kao i google sa najpiratiziranijeg mobilnog OS-a...

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.3.2016 1:25 (Bilal).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Microsoft i dalje reketari Android i Linux OEM
Bilal kaže...

Šta google? Zar google proizvodi mobitele?

A svi ostali isto plaćaju za patente. Osim onih sa kojima su dogovorili drugačiju suradnju. Na primjer razmjenu patenata, ili da dolaze sa predinstaliranim njihovim aplikacijama kao Samsung...

A kad je riječ o zaradi, bez obzira na puno manji store, imaju sa njega skoro jednaku zaradu (prije nekoliko godina, možda sada i više) kao i google sa najpiratiziranijeg mobilnog OS-a...

Da, Google proizvodi Nexuse. A proizvodi i Android na koji se neki od tih kvazi patenata odnose.

https://en.wikiquote.org/wiki/Mikhail_Bakunin
14 godina
neaktivan

Mislim da je reketarenje ipak malo preteška riječ jer imaju pravo na potraživanje naknade za vlastiti proizvod. Naravno, nama bi svima bilo draže kada bi sve komapnije otvorile svoje patente za javnost, ali znamo da se to neće dogoditi. Nek se ti mali proizvođači potrude i naprave vlastiti patent pa nek onda oni "reketare" Microsoft i druge velike igrače, to je jedino rješenje.

0 1 hvala 0
9 godina
neaktivan
buraas kaže...

Mislim da je reketarenje ipak malo preteška riječ jer imaju pravo na potraživanje naknade za vlastiti proizvod. Naravno, nama bi svima bilo draže kada bi sve komapnije otvorile svoje patente za javnost, ali znamo da se to neće dogoditi. Nek se ti mali proizvođači potrude i naprave vlastiti patent pa nek onda oni "reketare" Microsoft i druge velike igrače, to je jedino rješenje.

Problem nije u tome, nego je problem u tome što se neide na sud i nezna se jesu li ti patenti uopće valjani.
Doslovno:
"Imam ove i ove patente. Plati mi. Ako ne želiš možemo na sud, ali dali ti imaš desetke ili stotine milijuna za sudske troškove, jer ja ih sigurno imam?"

Mafija se služi sličnim metodama. "Plati mi da štitim tvoju trgovinu, a ako mi ne platiš možda će ju sutra netko devastirati. možda ću ju upravo ja devastirati."

Tako dugo dok to nije transparentno ili barem provedeno kroz službene kanale to je reketarenje. Nema razloga da to zataškavamo ikakvim 'finijim' nazivima za isto.

https://en.wikiquote.org/wiki/Mikhail_Bakunin
14 godina
neaktivan
GNU+Linux kaže...
buraas kaže...

Problem nije u tome, nego je problem u tome što se neide na sud i nezna se jesu li ti patenti uopće valjani.
Doslovno:
"Imam ove i ove patente. Plati mi. Ako ne želiš možemo na sud, ali dali ti imaš desetke ili stotine milijuna za sudske troškove, jer ja ih sigurno imam?"

Mafija se služi sličnim metodama. "Plati mi da štitim tvoju trgovinu, a ako mi ne platiš možda će ju sutra netko devastirati. možda ću ju upravo ja devastirati."

Tako dugo dok to nije transparentno ili barem provedeno kroz službene kanale to je reketarenje. Nema razloga da to zataškavamo ikakvim 'finijim' nazivima za isto.

Ok, da slažem se sa svime što si napisao, ali daj mi reci otkud vama svima te informacije? Jeste sjedili s njima za stolom kada su potpisivali te sporazume ili ste pročitali gornji članak? 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice