HRT pretplata i na mobitele, tablete, PC-e

poruka: 9
|
čitano: 2.951
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

"Nakon slučaja dviju studentica u Osijeku koje su morale platiti HRT pretplatu, pristojbu ili kako ju već volite nazivati zbog računala poslali smo upit u domaću dalekovidnicu odnosno HRT iz kojeg je stigao vrlo zanimljiv odgovor prema kojem se pretplata treba plaćati za kućanstvo jer je u obvezi plaćanja pristojbe za uređaje koji imaju mogućnost prijama programa (IPTV platforme, osobna računala, pametni telefoni, tableti ili dr.), ako ne plaća mjesečnu pristojbu za radijski, TV prijamnik ili radijski prijamnik u vozilu.

Pravne osobe, udruge bez pravne osobnosti, obrtnici i fizičke osobe koje obavljaju samostalnu djelatnost, dužne su plaćati pristojbu na te uređaje, uz iznimke predviđene i omogućene Zakonom, tvrde na HRT-u."

Izvor

HRT je kao pravi parazit, uvijek oni imaju rješenje kako će nam uzeti pare, kao i ZAMP. Koja smo mi država... 

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.2.2015 15:05 (Jesper).

0 0 hvala 1
14 godina

Kolega link vodi na drugi clanak umjesto na taj o pretplati. 

Ako vam pomognem bilo bi lijepo da stisnete Hvala!

0 0 hvala 1
17 godina

Nije HRT napravio taj zakon, nego vlada i sabor.

Who would have thought being hit by lightening would land you in hospital?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: HRT pretplata i na mobitele, tablete, PC-e
Jesper kaže...

..

HRT je kao pravi parazit, uvijek oni imaju rješenje kako će nam uzeti pare, kao i ZAMP. Koja smo mi država... 

-sve države (osim par) imaju pristojbu (nije porez ali je porez) i ZAMP. Tako da smo po tome normalna država (i ni u čemu više..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina

U većini zemalja imaš taj "porez" na uređaje koji primaju signal. Jedino kako to izbječi bi bilo da odjaviš (prodaš, baciš) sve takve uređaje, što je u današnje vrijeme nemoguće...

evo link

Engage...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Još jedan od poreza na ...... Referendum protiv pretplate (di su one sve neke tamo udruge koje se bore za prava ovce sitnog zuba), neka kodiraju SVOJ program pa tko hoće gledat HRT nek plati. Kako se ostale TV kuće financiraju od reklama ? Ukinuti i točka.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.2.2015 14:55 (ContoNick).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: HRT pretplata i na mobitele, tablete, PC-e

Tnx, popravio

@ihush Znam da ga imaju, ali većina tih država ima i neku korist od takvih medija, naš izgleda služi samo za uhljebljavanje podobnih i izvlačenje slivenog novca van u nečije privatne džepove. No, kakva država, takvi i "javni" servisi

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.2.2015 15:09 (Jesper).
16 godina
odjavljen

Kratko i jasno - nek se jebu!

Ne dam im niti kune jer u zadnjih skoro 10 godina nisam odgledao minutu HRTovog programa (cijela srednja, fax i dalje). Ako im je stalo do neke pretplate, izvolte gospodo, imate Nagravision 3 i kodirajte DVB-T i ono malo DVB-S signala. I nije stvar u lovi nego u principu - ne dam za nešto što me ne zanima, ne koristim i ne tiče me se ni indirektno. Radio u stanu nemam, TV nemam, TV karticu nemam a na radiju u autu mi slobodno mogu odrezati antenu jer ionako slušam samo playlistu sa YTa na mobu.

My name is Legion... For we are many!
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina

Nekako se mora hraniti neučinkoviti mastodont.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice