Hakirani podaci korisnika Bnet-a?

poruka: 187
|
čitano: 37.913
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Na ovaj topic sam "slučike" naletio. Od 2005 - 2008 sam programirao za njih. Nisam bio njihov zaposlenik nego je firma u kojoj sam radio prodala njima CRM/Billing sustav (plus još neke sitnice). U to vrijeme njihovoj glavnoj bazi podataka nije mogao pristupiti baš bilo tko. Svega nas par je imalo "sa" pristup. Ali ja sam njihovu bazu svako malo prebacivao na svoj laptop. Sigurno nisam bio jedini. I u takvim okolnostima ti je dovoljno da imaš jednu osobu upitnog morala i eto ti podataka vani. A da ne govorim da sam imao neograničen pristup docsis serveru i svim modemima koji su bili kod korisnika (mogao sam bilo kome podići/spustiti brzinu i promjeniti bilo koji parametar veze). Kao dokaz tvrdnje, jednom prilikom sam frendu resetirao modem dok smo pričali preko skype-a.

Ali svakako ne bih rekao da imaju nestručne ljude. U to vrijeme su imali itekako sposobne ljude a vjerujem da su s vremenom postali i bolji. A znao sam ih sve - od Ježine koji je onda bio direktor, preko menadžmenta do ljudi u call centru. Brodarski institut i Avenue mall su mi se zgadili zbog čestih odlazaka tamo...

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
13 godina

i koliko je maksimalna brzina koju si mogao isporučiti nekom korisniku?

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: Hakirani podaci korisnika Bnet-a?
peace_of_cake kaže...

U ono vrijeme - 55 megabita za klasične korisnike na koaksijalcu. (modemi nisu mogli više "povući")

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.1.2014 14:13 (Friday).
16 godina
Friday kaže...
peace_of_cake kaže...

U ono vrijeme - 55 megabita za klasične korisnike na koaksijalcu. (modemi nisu mogli više "povući")

Trenutno je vjerovatno oko 200 mb/s download i 100 mb/s upload ako imaš Docsis3 modem (znači 60 ili 120 mb/s pretplatu), pošto najvjerovatnije koriste 4x4 bonding.

Ako je 8x4, u što sumnjam, onda oko 400 mb/s s istim uploadom.

Usput, je li istina da se može dobiti veća brzina ako se spoofa MAC routera sa MACom routera koji je pretplaćen na višu brzinu?

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // i7-920@3.9GHz // 6GB DDR3 // GTX660 2GB // Eisberg 240L // Silencio 652
17 godina
odjavljen
8ax kaže...

Usput, je li istina da se može dobiti veća brzina ako se spoofa MAC routera sa MACom routera koji je pretplaćen na višu brzinu?

Mislim da je istina...

Freak Show Inc.
17 godina
Friday kaže...
8ax kaže...

Mislim da je istina...

I meni se cini, al' ne radi uvijek:

Cloning works by copying the Mac address of a  modem that is legitimately paid for bya subscriber. This will allow you to receive the same level of service as the payingcustomer. Now here’s the catch, you are able to sniff out Mac address’ from any PCthat is connected to a cable modem with a valid IP address, but the Mac address’ you sniff out will be of no use to you. The cable companies divide their networks intogateways, if two identical Macs appear on the same gateway it’ll cause a conflict asthe cable co. will not know which modem to assign an IP to, so the two modems will gointo a reboot loop where both modems continually reboot each other, giving you verylittle, if any internet access.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice