Zastita tekstualnih file-ova doc. odt. itd.....

poruka: 14
|
čitano: 2.727
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Zdravo zanima me kako se moze zastiti tekstualni dokument tako da se iz njega ne moze nista kopirati ni izrezivati,

jer kada se  otvori tekstualni dokument koji ima ogranicenje samo za citanje  on se ipak moze kopirati i zalijepiti u novi list novog dokumenta.....

Znam da se pdf moze zastiti od kopiranja ali neznam kako za doc. i  odt. file-ove.

Takodjer me zanima kako se moze postaviti ogranicenje printanja doc.  odt.  dokumenata.

Navedeno me zanima za ms office  i libre office.

hvala

0 0 hvala 0
17 godina

Koliko znam, nikako. To nije distribucijski format, nego format za rad, editiranje. Distribucijski formati su PDF i XPS.

Use your docs as intended.

Who would have thought being hit by lightening would land you in hospital?
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Re: Zastita tekstualnih file-ova doc. odt. itd....

sadržaj se štiti zakonom :)

odnosno koristiš format koji ima takvu opciju kao pdf (ali za sve postoji način).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
10 godina
neaktivan
ihush kaže...

sadržaj se štiti zakonom :)

odnosno koristiš format koji ima takvu opciju kao pdf (ali za sve postoji način).

MMMmmm  :) A  koji su to nacini  :)

Jel postoji mozda neki third party programcici ili? :)

16 godina

.. otključavanja/zaobilaženja, jer apsolutne zaštite nema. (često nepotrebno trošenje resursa).

odnosno, zakonska zaštita je dovoljna za firme... i vrlo usnosno na zapadu ako netko to ne poštuje.

16 godina

Najveći lvl zaštite ti je pdf kao slika. Al što sprječava nekog da prepiše isti? Ili koristi bilo koji OCR program?

Nezz zašto želiš zaštitu? Želiš nekome poslati file da ga samo on vidi? Što točno želiš napraviti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
plavi08 kaže...

.. Što točno želiš napraviti?

ako ga želi zaštititi od editiranja (modificiranja sadržaja, lažiranja..) tad ima certifikate, potpisivanje, i hash..

16 godina

Kriptiranje ako želi da to vide samo nečije oći.

Al svejedno nisam shvatil. Di se razmjenjuju ti dokumenti? U kojem sustavu? Tko treba videjti sadržaj dokumenata? Tko ga smije koristiti? Tko ga ne smije? Zašto?

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
KER kaže...
Znam da se pdf moze zastiti od kopiranja ali neznam kako za doc. i  odt. file-ove.

Takodjer me zanima kako se moze postaviti ogranicenje printanja doc.  odt.  dokumenata.

Za prosječnog korisnika možda i možeš  postaviti zaštitu. Ali ako se netko zainati on će ga OCR-ati ili prepisati. Tako da znaš nema 100% zaštite.

Zaštitu od kopiranja, printanja i editiranja možeš dati nekome (nekoj profi firmi) tko ima profi program u kojem će to postaviti kao limit (npr Adobe Acrobat i sl.) a možeš i sam postaviti zaštitu na nivou Worda.

I što si dobio, opet netko može prepisati ili napraviti screenshots pa insertirati u novi Word dokument.

Jedina zaštita je "zakon" o outorskom djelu i sličnim pravima (zavisno o čemu se radi u tom dokumentu).

Ali i tu nema 100% jer daljnju borbu možeš imati u pravnim institucijama ako netko kopira, distrbuira i slično.

Web tutoriali za početnike, Visual Basic, Autocad, Windows, Excel, Word, FrontPage, PowerPoint, Home Network
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2016 21:56 (IvanC).
9 godina
odjavljen
plavi08 kaže...

Najveći lvl zaštite ti je pdf kao slika. Al što sprječava nekog da prepiše isti? Ili koristi bilo koji OCR program?

Nezz zašto želiš zaštitu? Želiš nekome poslati file da ga samo on vidi? Što točno želiš napraviti?

Ako pretvori u sliku zasto onda pdf? Isti djavo imao pdf ili jpg....

10 godina
neaktivan

Jbg nisu u pitanju nikakve posebne potrebe za tajnosti da samo oderedjena osoba moze vidjeti file za to se stavi ili sifra pilikom otvaranja datoteke ili idrugi tiopovi enkrpcije.

Mene zanima eto to koje su mogucnosti zastite doc. i slicnih fileova na razini onemogucavanja prepravljanja ili obicnog obiljezavanja tog tekstualnog dokumenta 

i onemogucavanje printanja  tog "zasticenog"  file-a  bar da ga ne mogu savladati nadrkane šalteruše i profi MS user uredske djelatnice  :)

koje zahtijevaju striktno doc. ili slicne formate.  Pa ako nista drugo da im to stvara nepremostive prepreke kako isprintati najobicnij doc. format   

No kako vidim od toga tesko nesto  moze biti.

Jbg kad doc. file koji ima zabranu prepravljanja  sadrzaja sifrom 

kada se otvori i spremi na drugo mjesto moze bez problema prepravljati i kojesta kao da nikad sifre nije ni bilo,

sto na kraju nije ni potrebno kada se text moze i njaobicnije kopirati u novi dokument :/

Bar je tako slucaj sa Libre offic-om kada se sprema u format MS doc  .97-2003.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.7.2016 21:19 (KER).

0 0 hvala 0
16 godina

Pa ako nekome daš na papiru nešto napisano ( čovjek zahtjeva papir, ako što ti kažeš da ovdje mora biti .doc) kako ćeš ti istog spriječiti da prepiše taj papir, kopira, uslika?

Koja je poanta. Zašto se ne smije printati? Zašto razmjenjuješ dokemnta? Zašto netko ne smije uređivati? Ne kužim što želiš.

16 godina
neaktivan
KER kaže...

Mene zanima eto to koje su mogucnosti zastite doc. i slicnih fileova na razini onemogucavanja prepravljanja ili obicnog obiljezavanja tog tekstualnog dokumenta 

i onemogucavanje printanja  tog "zasticenog"  file-a  bar da ga ne mogu savladati nadrkane šalteruše i profi MS user uredske djelatnice  :)

koje zahtijevaju striktno doc. ili slicne formate.

No kako vidim od toga tesko nesto  moze biti.

Ako je samo to u pitanju. Pa nije baš da ne može, samo treba znanje za to. Koristeći npr razne VBA makronaredbe, zabrane snimanja dokumenta, ograničenja, restrikcije i postavke samog Worda može se doći do neke primjerene zaštite za prosječnog korisnika u nekom uredu.

- duckduckgo

- google

Web tutoriali za početnike, Visual Basic, Autocad, Windows, Excel, Word, FrontPage, PowerPoint, Home Network
10 godina
neaktivan

Hvala ti.

Pozabavit cu se time cim stignem 

jbg trazio sam nesto nalik tome   

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice