Word mi stvara jedan pomalo banalan problem. Imam jedan file kojem sam numerirao stranice počevši od broja 28, ali tek sad sam shvatio da su prve svije pod brojem 28. Što god pokušao na praviti, druga stranica se ne mijenja, uvijek u podnožju ostane broj 28. Koristim Word 2002, hrvatsku verziju.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Što god pokušao na praviti, druga stranica se ne mijenja, uvijek u podnožju ostane broj 28. Koristim Word 2002, hrvatsku verziju.
Jesi obrisao broj iz podnozja (znaci, udjes u editiranje podnozja, oznacis broj i pritisnes tipku Delete na tipkovnici) pa ponovno ubacio brojeve stranica?
Ili kliknes desnom tipkom miša, pa odabereš Format Page Numbers i onda u okviru Page numbering možeš odrediti od kojeg broja će se početi brojiti stranice.
Našao sam nekakvo editiranje podnožja, ali to nije ono što mi treba, više se odnosilo na margine i slično. A kad kliknem desnom tipokom miša na broj stranice ništa se ne događa.
Ne pricam o editiranju podnozja kao takvog - to se prebacis u taj pogled Zaglavlje/Podnozje pa onda mozes prckati po brojevima stranica.
Selektiraj broj u podnozju pa onda klikni desnom tipkom misa. Ili mozda onda imas u izborniku Format ili tako necem opcije za Format Page Numbers. Negdje mora biti - trazi malo.
Moze i dvoklik u prostor gdje se nalazi broj stranice pa obrises broj i vidi da li ce ti se svi obrisati. Vjerovatni si tu stranicu iskoprirao iz drugog dokumenta pa ti ostalo formatiranje. Druga stvar sto mozes pogledati jeste da li ti je ubacen section brake ili nesto slicno cime se ta stranica izoluje od ostatka dokumenta uprosteno govoreci. To ces vidjeti kad kliknes na ikonicu gdje je slovo pi.
Uspio sam izbrisati postojeću numeraciju, ali mi se opet vratio isti problem kad sam opet numerirao. Kako se taj section brak zove u hrvatskoj verziji? Ne mogu ga naći ovako jer se očito ne radi o bukvalnom prijevodu.
Koji office? Jesi li nasao znak pi tj ikonu sa grckim slovom pi? Kad nju aktiviras pokazace ti se sva formatiranja u dokumentu tipa gdje si udario enter, razmak i sl. Tako ces vidjti da li ti postoji taj section brake. Pretpostavljam da je u hrvatskoj verziji prelom sekcije ili tako nesto. Pod menijem insert se nalazi.
Koristim Office 2002, hrvatsku verziju. Nisam našao tu ikonu pod izbornikom Umetanje. Pretpostavljam da koristiš noviju verziju, kod mene je raspored malo drukčiji.
Ikona slova pi je pod formating. Na toolbaru je.
Kako se zove Formating u hrvatskoj verziji? Možda Oblikovanje?
Da.
Ja to ne vidim. Koja opcija se nalazi prije i poslije toga?
Ajd da ti meni das mail da ti ja posaljem knjigu za word na mail ;)
Ovako se samo patimo i ti i ja jer niti imam office verzije koju ti imas niti mi je na hrvatskom. Ja koristim 2010 beta.
Koristim Office 2002, hrvatsku verziju. Nisam našao tu ikonu pod izbornikom Umetanje. Pretpostavljam da koristiš noviju verziju, kod mene je raspored malo drukčiji.
@Rocco
Na OVOM linku imaš tutorijal za Word 2003 na hrvatskom jeziku ( sa dodatnim opisima eng naredbi)
Konkretno numeriranje imašOVDJE
nema puno razlika između 2002 i 2003
pozdrav