Pozdrav
Kada ispisujem neki dokument u wordu 2007 (pod win 7) dešava mi se da neki fontovi budu iz nekon nepoznatog razloga boldani. To su uglavnom "naši" znakovi tipa č, š, đ itd.
Da li se netko susreo s ovim problemom?
Pozdrav
Kada ispisujem neki dokument u wordu 2007 (pod win 7) dešava mi se da neki fontovi budu iz nekon nepoznatog razloga boldani. To su uglavnom "naši" znakovi tipa č, š, đ itd.
Da li se netko susreo s ovim problemom?
A koje konkretno fontove koristiš? Da možda ne koristiš neke fontove koji nemaju naše dijakritičke znakove pa su oni zamijenjeni tim znakovima nekog drugog sličnog fonta? Samo što na ekranu ne uočavaš razliku, ali se vidi na papiru?
Ma radi se o najobičnijem Arial-u. Svježa instalacija win7 i svježa instalacija worda 2007. Nije mi stvarno jasno jer na sličnim instalacijama sve radi bez problema.
Morat ću počet malo žešće "kopat" po windozama. Na koncu me sigurno čeka reinstalacija svega! :)
Zaviri i u opcije od printera - možda tu ima neki problem. Jesi probao instalirati najnoviju verziju drivera?
Također - kažeš, svježa instalacija. Jesi instalirao service pack i sve updateove?
Hvala na pomoći ali bojim se tu nema pomoći. Ovo je tip problema kojeg najviše mrzim-malo ga ima pa ga malo nema. Tako da ne možeš nekim postupkom eliminacije i varijacije doći do logičnog zaključka.
Uglavnom nakon OPSEŽNOG pretumbavanja svega i svačega došao sam do zaključka da je najvjerojatnije problem u verziji problematično dokumenta tj. u kojem wordu je pisan (moguće čak word 97).
Da ne elaboriram previše evo primjera. Copy paste problematičnog teksta u novi dokument na istom računalu i istom wordu. Paste na dva načina (da koristi postojeći stil i da zadrži stari). Kod oba načina fotnovi normalno izgledaju. Paraleno printam originalni dokument - podebljani đ, č, š itd.
Hvala na pomoći ali bojim se tu nema pomoći. Ovo je tip problema kojeg najviše mrzim-malo ga ima pa ga malo nema. Tako da ne možeš nekim postupkom eliminacije i varijacije doći do logičnog zaključka.
Uglavnom nakon OPSEŽNOG pretumbavanja svega i svačega došao sam do zaključka da je najvjerojatnije problem u verziji problematično dokumenta tj. u kojem wordu je pisan (moguće čak word 97).
Da ne elaboriram previše evo primjera. Copy paste problematičnog teksta u novi dokument na istom računalu i istom wordu. Paste na dva načina (da koristi postojeći stil i da zadrži stari). Kod oba načina fotnovi normalno izgledaju. Paraleno printam originalni dokument - podebljani đ, č, š itd.
Problem, znači, imaš samo s tim jednim starim dokumentom (ili više tih starih dokumenata)? Moguće je da to ima neke veze, s obzirom da se u starim verzijama Officea, odnosno Windowsa, nije koristio Unicode - pa možda ima nekakve veze s tim. Probaj dokument otvoriti u nekom "neutralnom" programu, recimo Open/Libre Office pa ga onda spremi u .doc(x) pa onda vidi.
Libre Office se srušio kod konvertiranja. :)
Ne da mi se više s tim zezat. Jednostavno se ne smiju više koristiti stare šprance nego napraviti nove i problem riješen.
Ako već treba napraviti neki print to se može izvesti preko pdf-a jer sam primjetio ako se printa u pdf tada nema zadebljanih fontova.
Molio bih za pomoć nekoga ako zna, naime radi se o headerima i footerima u wordu 2007, zanima me kako unutar jedne sekcije, na jednoj stranici obrisati header i footer a da se unutar te iste sekcije ne obrišu ostali headeri i
footeri ? Jel to moguće uraditi ?
Molim Vas za pomoć hitno mi je ! Hvala
Molio bih za pomoć nekoga ako zna, naime radi se o headerima i footerima u wordu 2007, zanima me kako unutar jedne sekcije, na jednoj stranici obrisati header i footer a da se unutar te iste sekcije ne obrišu ostali headeri i
footeri ? Jel to moguće uraditi ?