Excel kako pronaći duplikate

poruka: 11
|
čitano: 7.768
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Imam tablicu od 10 000 redova u Excelu ovog tipa:

Tvrtka naziva jedan d.o.o.

naziva jedan d.o.o.

Tvrtka d.o.o.

Jedan doo

Kako pronaći gdje se ponavljaju isti nazivi ? (znači gdje se sve pojavljuje jedan d.o.o., Tvrtka, naziva, itd...)

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2012 17:44 (beha).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

preko vlookup formule

kod mene normalno radi.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Excel kako pronaći duplikate
beha kaže...

Kako pronaći gdje se ponavljaju isti nazivi ? (znači gdje se sve pojavljuje jedan d.o.o., Tvrtka, naziva, itd...)

Pogledaj primjere za pronalaženje duplikata

- Duplikati u Excelu 

Web tutoriali za početnike, Visual Basic, Autocad, Windows, Excel, Word, FrontPage, PowerPoint, Home Network
16 godina
neaktivan

ako može pomoć za formulu obrazloženo na slici.

u primjeru sam pisao brojeve,ali radi se o tekstualnim podacima u čelijama,tako da forumula mora raditi sa tekstom u čeliji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

itko zna?..ili možda netko zna da se tako nešto ne može izvesti formulom ili nekim drugim načinom (dodatnim stupcima i sl)..da odustanem od te ideje ako je neizvodivo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

riješio sam sa jednim dodatnim stupcem,..ako netko zna bez stupca,neka napiše inaće sam riješio i ovako......

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
gorkix kaže...

riješio sam sa jednim dodatnim stupcem,..ako netko zna bez stupca,neka napiše inaće sam riješio i ovako......

Interesantno.

Htio bi da netko ovdje s tobom podjeli njegovo rješenje a ti sam ne želiš podjeliti s ostalima svoje rješenje?

Web tutoriali za početnike, Visual Basic, Autocad, Windows, Excel, Word, FrontPage, PowerPoint, Home Network
16 godina
neaktivan
IvanC kaže...
gorkix kaže...

Interesantno.

Htio bi da netko ovdje s tobom podjeli njegovo rješenje a ti sam ne želiš podjeliti s ostalima svoje rješenje?

ivane,ja sam postavi pitanje i napisao sam da sam rješio,tako da se nitko ne zamara s tim ,ako ne postoji jednostavno rješenje (npr.formulom)..znači problem je bio moj i samo sam sugerirao da sam ga riješio...to je specifičan problem bio za mene i neznam da li će ikad ikom trebati i kad ga stavim da li će se pretragama ikad pronaći....

po meni u forumima najviše ima smisla kod direktnog rješavanja nečijeg problema......ili kao što neki rade pravljenje tutorijala opčenitih i često korištenjih situacija i problema...kao što npr. i ti radiš......

ako netko treba rado ću napraviti primjer kako sam riješio....pošto znam da ti dosta radiš sa tim,ako hočeš napraviti ću primer....

16 godina
neaktivan
gorkix kaže...
ako netko treba rado ću napraviti primjer kako sam riješio....pošto znam da ti dosta radiš sa tim,ako hočeš napraviti ću primer....

Ne trebaš ti radi mene postavljati primjer, već radi drugih članova foruma ili visitora koji mogu imati sličan problem. Forum ne služi za rješavanje "domaće zadaće" već služi za to da pomažemo jedni drugima u idejama, rješenjima, primjerima itd.

Apsolutno sam za to da kada se traži pomoć a u međuvremenu pronađe rješenje da se isto postavi kao odgovor da netko drugi ne diže temu zbog sličnog pitanja.

Na tuđim primjerima može se pronaći rješenje određenog problema. Budimo spremni pomoći drugima ako želimo istu pomoć danas-sutra tražiti od drugih.

Nadam se da te nisam uvrijedio, jer mi to nije namjera? pozdrav

16 godina
neaktivan

iako nemam baš vremena ,evo samo zatebe :).....šalim se....

ovo ti je moj način kako sam smislio.....znam da ti više znaš o excelu,pa jel ima možda jednostavnije?...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice