pozdrav,jedno pitanje! imam stariju maticnu plocu na kojoj su sata 1 konektori, a posto mi je hard otisao ovih dana planiram kupiti ssd sata3 zato jer cu kroz neko vrijeme kupiti mb sa sata3 konektorima pa ne znam da li ce raditi ispravno na mojoj ploci? hvala
SSD sata3
- poruka: 32
- |
- čitano: 7.792
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
hoće

hvala na odgovorima!
sto mislite o ovom disku i da li se isplati kupovati?
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_319&products_id=10679
i moze li se naci nesto bolje za otprilike tu cijenu ali da je sata3??
Ja bih ti preporučio novu Samsung 830 seriju (imaš od 64GB), nije SF kontroler i vrlo je pouzdan.
Ja bih ti preporučio novu Samsung 830 seriju (imaš od 64GB), nije SF kontroler i vrlo je pouzdan.
..svi se sad pale na Samsungove SSD
a zašto si napisao boldano "nije SF kontroler i vrlo je pouzdan" !!??
kao da su SF kontroleri nepouzdani

SF kontroler je nepouzdan, ali za nekog casual gamera će bit i više nego dovoljan.
Samsung 830 serija nije preskupa, pogledaj cijenu Vertexa 3, a imaju iste performanse.

SF kontroler je nepouzdan, ali za nekog casual gamera će bit i više nego dovoljan.
Samsung 830 serija nije preskupa, pogledaj cijenu Vertexa 3, a imaju iste performanse.
imao sam među prvima corsair 60 GB sa Sf kontrolerom i nikad nikakvih problema.
prodao, kupio čim je izašao OCZ Agility 3 120 GB sa SF kontrolerom, nikakvih BSODA i sličnih gluposti.
imam hrpu poznanika koji imaju SSd sa SF kontrolerima , pa i u raidu i NITKO-NIKAD od njih nije imao ni jedan problem.
izgleda da nije žvaka za seljaka (samo toliko mogu reći o toj pouzdanosti).
Nije nitko rekao da moras imati probleme ali ljudi koji svakodnevno testiraju hardware ukljucujuci i bug pa i sam OCZ je rekao da sandforce ima problema koji su sada ispravljeni valjda ali bilo je problema dok intel je imao samo jedan 8mb bug koji je ispravio a samsung niti jedan problem nije imao...za obicnog korisnika ti problemi i nisu toliki posto nemas nesto previse bitno na ssd-u dok ljudi koji rade nekakve projekte i pukne u pola posla disk nije bas svejedno...
Nadogradjujem racunalo i kupio;
MB ASUS P8Z68-V PRO
CORE i5 2500K 3.3 GHz
SSD 60 GB OCZ VERTEX3
E sad mi malo nije jasno jer je SSD sata 3 a na ploci iman
marvell serial ATA 6.0 Gb/s
intel Z68 serial ATA 6.0 Gb/s
intel Z68 serial ATA 3.0 Gb/s
di spojit taj SSD?
iman i dva HDD od 1Tb i neznam sta je bolje
ssd kao sistemski a ova dva u RAID 0 ( kako to spojit na plocu)
ili spojit SSD sa HDD da mu bude cash funkcija smart response ( kako to spojit na plocu)
Sve ce radit na WIN 7 64 bita
Uh nisam znao da mi je tehnologija toliko pobjegla ..

Tako i ja razmisljam da ssd bude sistemski disk.
koja je razlika izmedju marvela i intela?
dal sata3 podrazumjeva sata 3 gb/s , ako da sta je onda 6 Gb/s?

Hvala , sad mi je jasno
Dobio sam i dva puta po dva kabela
2x sata ata 3.0 Gb/s i 2x sata ata 6.0 Gb/s
Dali to znaci da i kablovi nisu isti jer ce mi u tom slucaju falit jedan ako raidam dva HDD na sata3 i ssd isto na sata3?
I jos nesto oba HDD su 1Tb ali razliciti proizvodjaci, dali ih mogu raidat?
jedan je
Seagate ST31000524AS Serial ATA : Yes
Serial ATA Version : 3.0 - (SATA-600)
Support : ATA8-ACS
Size : 1000GB
Solid State Disk (SSD) : No
Speed : 7200 rpm
drugi
Manufacturer : Western Digital
Model : WDC WD10EACS-00ZJB0
Serial Number : WD-WCASJ1766291
Serial ATA Version : 2.0 - (SATA-300)
Support : ATA8-ACS
Size : 1000GB

Molim jos jedno pojasnjenje dali ove specifikacije dolje podrazumjevaju da sdamo intel z68 moze u raid ili
i marvell sata moze u raid. Support je naznaced samo ispod intel controlera a ne i ispod marvell.
Veceras pocinjem slaganje pa da nebude kakve greske .
Intel® Z68 chipset :
2 x SATA 6Gb/s port(s), gray
4 x SATA 3Gb/s port(s), blue
Support Raid 0, 1, 5, 10
Support Intel® Smart Response Technology on 2nd generation Intel® Core™ processor family
Marvell® PCIe SATA 6Gb/s controller : *2
2 x SATA 6Gb/s port(s), navy blue
JMicron® JMB362 controller : *2
1 x eSATA 3Gb/s port(s), red
Spoji sve na intel ssd na ovaj od 6, a ova dva na one od 3 i to je to! Mozes prvo samo ssd spojit pa dignuti sistem i sve sto trebas na njega onda kasnije spojis i napravis raid na ona dva i to je to!
Spoji sve na intel ssd na ovaj od 6, a ova dva na one od 3 i to je to! Mozes prvo samo ssd spojit pa dignuti sistem i sve sto trebas na njega onda kasnije spojis i napravis raid na ona dva i to je to!
Ok hvala izgleda da je tako jer sam u uputama ploce procita da samo intel ima raid.
jos nesto, na te sate od 3 ima ih 4 moram spojit i DVD przilice dvije jer marvell ne podrzava nista osim HDD.
dali je to ok da na dva sata ide opticki pogon a na ostala dva HDD u raid?
http://www.protis.hr/products/details/ssd-sata-iii-180-gb--corsair-force-3-25-cssdf180gb3bk/50074
da li je ovo najisplativija kupnja trenutno na trzistu?
Spojio SSD na marvell controler i na intelovom napravio raid. spojio dva diska i dva opticka pogona DVD przilice, sve proradilo, instalira win7 i poce instalirat ostale pratece programe i drivere. radilo jedan dan dok odjedamput blue scren , restart i marvel nenadje ssd. potpuno gasenje i ponovo restart sve proradi, poslije 12 sati opet isto.
Spojim kako si mi reka, na intel sata3 spojim SSD, na ostala dva sata2 - dva HDD i na preostala dva sata2 utora DVD przilice, sve to na intela i u BIOSu disable marvell.
Intel sata stavim u RAID i raidam samo ova dva HDD.
Sve proradi , i radilo do veceras bez greske, sad odjednom u win nema optiskih pogona DVD przilica?? Restart i nista.
vec sam lud , molim Vas dali tko zna kako se to sve treba spojit i ako sam dobro spojio di bi mogla bit greska.
Nova je ploca ASUS P8 Z68-v pro, proc i5 3.3 ghz, mem 2x4Gb sve spojio i sve radi bez problema osim tih diskova.
Nikad nisam raida , i nije mi jasno cemu sluze ti sata marvel controleri ako zajebavaju sa SSD a nemoze na njih ATAPI device only data drives?
Provjerio u BIOSU , dvd-i pronadjeni i uredno detektirani u windowsima device manager kaze da su neispravni driveri.
Zuti usklicnik kraj oba dvd-a, proba na update driver kaze da su novi vec instalirani.
na stranicama proizvodjaca ima samo novi frimware koji se ionako nemoze instalirat jer nevidi te uredjaje.
ja mislim da sam i u prijasnjim instalacijama ima taj problem da se driverima na opticke pogone.
Dali tko zna kako to rijesiti, OS je win7 pro 64 bitni
Spojio SSD na marvell controler i na intelovom napravio raid. spojio dva diska i dva opticka pogona DVD przilice, sve proradilo, instalira win7 i poce instalirat ostale pratece programe i drivere. radilo jedan dan dok odjedamput blue scren , restart i marvel nenadje ssd. potpuno gasenje i ponovo restart sve proradi, poslije 12 sati opet isto.
Spojim kako si mi reka, na intel sata3 spojim SSD, na ostala dva sata2 - dva HDD i na preostala dva sata2 utora DVD przilice, sve to na intela i u BIOSu disable marvell.
Intel sata stavim u RAID i raidam samo ova dva HDD.
Sve proradi , i radilo do veceras bez greske, sad odjednom u win nema optiskih pogona DVD przilica?? Restart i nista.
vec sam lud , molim Vas dali tko zna kako se to sve treba spojit i ako sam dobro spojio di bi mogla bit greska.
Nova je ploca ASUS P8 Z68-v pro, proc i5 3.3 ghz, mem 2x4Gb sve spojio i sve radi bez problema osim tih diskova.
Nikad nisam raida , i nije mi jasno cemu sluze ti sata marvel controleri ako zajebavaju sa SSD a nemoze na njih ATAPI device only data drives?
SSD spoji na Intelove Sata3. Zar ti nisu to već nekoliko pu ta rekli ovdje?
Marvellov je kontroler poznat po problemima sa performansama, i ako imaš neki od ovih brzih sata 3 SSD-a onda ga spajaš na Intelov Sata 3, ako želiš izvuć iz njega sve što on može.
Miki pa napisa sam da sam poslije spojio i javlja se drugi problem sve ljep pise u zadnjem postu:
Intel sata stavim u RAID i raidam samo ova dva HDD
Jos uvijek neman DVD romova
Miki pa napisa sam da sam poslije spojio i javlja se drugi problem sve ljep pise u zadnjem postu:
Intel sata stavim u RAID i raidam samo ova dva HDD
Jos uvijek neman DVD romova
Aha, sorry, nisam dovoljno pozorno čitao. Isprika.
Znači ne vidiš ni jednu pržilic? A da li si probao isto tako saom da Marvela ne disableaš? I da li si kojim slučajem ipak pokušao spojit pržilicu na Marvella, bez obzira na ono što piše? Ili da probaš spojit samo 1 pržilicu na intela? Da vidimo kako se onda ponaša.
Jos si i ovo propustio procitat
Provjerio u BIOSU , dvd-i pronadjeni i uredno detektirani u windowsima device manager kaze da su neispravni driveri.
Zuti usklicnik kraj oba dvd-a, proba na update driver kaze da su novi vec instalirani.
na stranicama proizvodjaca ima samo novi frimware koji se ionako nemoze instalirat jer nevidi te uredjaje.
ja mislim da sam i u prijasnjim instalacijama ima taj problem da se driverima na opticke pogone.
Dali tko zna kako to rijesiti, OS je win7 pro 64 bitni
skidam updatove sa ASUS stranica ali ovo mi se i prije desavalo pa je samo odjednom sve se instaliralo
ali se nesjecam sta sam sve updejta
Ne, taj dio nisam preskočio, to što sam predložio predlažem iz iskustva, jer iako nema smisla ne znači da ponekad ne može pomoć.
Ovisi o grešci, ali probaj pa da vidimo ponašanje.