Size na disku-odgovor iz bug-a

poruka: 8
|
čitano: 2.952
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav,

u novom BUG-u, odnosno od mjeseca prosinca postoji objašnjenje jednog problema a vezano je za prostor na disku. Naime, jedan čitatelj je iznio problem a koji imam i ja. naime, gledajući properties na jednoj od particija stoji da mi je zazuzeće puno manje nego što mi pokazuje fizički prostor. Odnosno, pojeden mi je prostor na hardu a da nemam toliko dokumenata.

Čitatelju je odgovoreno da mora pogledati jeli mu uključen system restore i da se pogleda ima li točke vraćanja. , i ako postoje da ih treba obrisati. U mene za tu particviju ne postoje točke vraćanja. Dalje se navodiu tekstu da ako to ne pobriše datoteke da ih se treba ručno pobrisati pomoću Windowsog explorera. E, mene zanima, jer se to ne navodi u tekstu, koje su to datoteke koje bi trebalo pobrisati.

Naime, koristim uredno ccleaner i do toga nije, nije ni do system restore. Imam particiju od 700 GB, stoji da mije zauzeće 690, a stvarnih dokumena,  agledajući properties imam oko 350 GB. I sad mene zanima gdje je nestalo ostalih 340 GB.

Zahvalajuje, unaprijed na svakoj pomoći.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Size na disku-odgovor iz bug-a

nitko ništa -:(((

15 godina
neaktivan

Nažalost, kad nitko nije odgovorio, morao sam format. nakon toga je sve bilo ok. Nažalost, ovo se može opet i to svima pojaviti, i volio bih znati koji je odgovor na to, pa ako tko zna kopje to treba fileove brisati ručno, nek napiše. hvala, i pozdrav

16 godina
mikica1 kaže...

... U mene za tu particviju ne postoje točke vraćanja. ..

-razmisli.

mikica1 kaže...

Nažalost, kad nitko nije odgovorio, morao sam format. nakon toga je sve bilo ok. Nažalost, ovo se može opet i to svima pojaviti, i volio bih znati koji je odgovor na to, pa ako tko zna kopje to treba fileove brisati ručno, nek napiše. hvala, i pozdrav

sys.restore se radi na drugu particiju/disk, ne sam na sebe.

ostatak skrivenih fileova su recycle, temp, swap (pagefile) hiberfile.. tj, namjerno skriveni fileovi, ako ih želiš vidjeti odaberi odgovarajuće opcije u exploreru.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2011 19:51 (ihush).
15 godina
neaktivan
ihush kaže...

ostatak skrivenih fileova su recycle, temp, swap (pagefile) hiberfile.. tj, namjerno skriveni fileovi, ako ih želiš vidjeti odaberi odgovarajuće opcije u exploreru.

što znači to da se sys.restore radi na drugu particiju/disk , ne sam na sebe. To ne kužim. ja ima disk koji je podijeljen na dvije particije, C i D. Na C mi je upaljen system restore, no na D nije. A ja sam baš imao problem ogromnog size-a na D particiji, znači ne na onoj na kojoj mi je sys restore.

Što se tiče skrivenih fileova, valjda ih ccleaner briše sve, bili oni skriveni ili ne. Ili možda griješim.

A ako griješim, možeš li poslati na koji ih način ( te skrivene fileove) vidim, odnosno što treba u exploreru podesiti da ih vidim. Hvala unaprijed. Imam windows 7 ultimate.

14 godina

Evo kako.Udi u taj disk i odaberi opciju organize u lijevom kutu gore.Zatim prati moje slike.Folder and search options i zatim show hidden folders.Sve je na slici.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2011 12:04 (zoharbizo).

1 0 hvala 1
16 godina
mikica1 kaže...
ihush kaže...

..Što se tiče skrivenih fileova, valjda ih ccleaner briše sve, bili oni skriveni ili ne. Ili možda griješim.

A ako griješim, možeš li poslati na koji ih način ( te skrivene fileove) vidim, odnosno što treba u exploreru podesiti da ih vidim. Hvala unaprijed. Imam windows 7 ultimate.

- VAŽNO! (...ili nije važno?) ne brisati prije nego vidiš što je to.

- CC (pokušava) briše smeće, ali ne smije brisati sys.fileove (to nema nikakve veze s time dali ih vidi ili ne, sys.fileovi su s razlogom zaštićeni i skriveni). Da je taj prostor zauzeo npr recyclebin, to bi CC mogao isprazniti (ali to može i korisnik.. isprazniti kantu za smeće).

- C:\ je defaultno pod automatskim sys.backupom (pod nadzorom), ali kopija sistema ne ne radi na isti disk jer bi bila rekurzivna funkcija. Disk D: nije pod nadzorom, to ne znači da D: nije mjesto gdje se kopira backup. (to je jedino logično objašnjenje za 340GB... ali to si vrlo nejasno opisao, možda griješim). Jednako može biti skrivena reinstall particija i sl. pa i nesipravan disk koji pogrešno prikazuje neki prostor. Formatiranje bi trebalo povratiti sav kapacitet, ali ako su gore sys.fileovi, OS ti neće dozvoliti formatiranje.

u prošlom postu imaš upute za opcije explorera, svaka opcija je dovoljno jasna... zato nisam pisao upute, upali explorer, otvori options meni, uključi prikaz skrivenih, systemskih fileova. (može i prikaz extenzija).

rješenje:

-najvjerojatnije da su to sys.backupovi (više njih), možeš ih počistiti alatom upravo za tu namjenu bez ovih gore podešavanja. DiskCleanup (traži u meniju). CC je nepotrebno smeće.

Nakon tog je poželjno napraviti svježi restore point...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

Puno hvala, za ovaj put sam napravio format. No, interesantno je to da u bugovom odgovoru nitko ne spominje diskCleanUp, odnosno možda je useru i to bilo dovoljno, kao i vjerojatno meni, da riješi problem. U svakom slučaju hvala

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice