Imam Amd Phenom X3 i htio sam jedan hard disk jos spojiti na njega i kada sam to napravio upalim kompjuter i dobijem NTLRD not found. i nece pokrenuti windowse? Jumpere sam probao prebacivati na slave i master ali uvijek istu poruku dobijem NTLRD!! Kad ga maknem iz kompa onda normalno sljaka moj hard i sve ok. kako da i ovoga prikljucim jer mislim da negdje generalno grijesim.... Hvala unaprijed
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
joooj
koji je windows?
Ako je xp onda se dade rjesiti, samo treba malo proguglati, jer sam i ja imao takav problem i uspjesno ga rjesio bez reinstalacije.
u mene je isto bio taj problem i nisam ga rijesio...
Xp su windowsi.
-u BIOSu odaberi (stari) boot disk.
U bios-u mi kad je i ovaj novi prikljucen samo njega i pokazuje a "starog" ne detektira uopce. Stari je 250 gb a novi 80gb i njega jos hocu napuniti sa mp3-cama jer on ide u jukebox.
U bios-u mi kad je i ovaj novi prikljucen samo njega i pokazuje a "starog" ne detektira uopce. Stari je 250 gb a novi 80gb i njega jos hocu napuniti sa mp3-cama jer on ide u jukebox.
- ATA/SATA? neke ploče kad se kombiniraju diskovi, nepodržavaju sve konektore, vidi po opcijama za kontroler: compatibile, enhanced, SATA+PATA i sl. ... dok nevidiš disk u biosu nema mogućnosti boota (ima, ali ne za ovaj slučaj)
Ako se ne varam,NTLRD ima veze sa bootom.Ja sam to riješio reinstalacijom Windowsa.Ali ne znam kako riješiti problem bez iste.
Ako se ne varam,NTLRD ima veze sa bootom.Ja sam to riješio reinstalacijom Windowsa.Ali ne znam kako riješiti problem bez iste.
potpisujem...ntdlr je ja mislim systemska datoteka i ja sam taj problem rijesio rainstalacijom...i taj problem sam imao 2 ili 3 puta kada sam napr jednom sam malo cistio komp datoteke slagao u mape da nebudu razbacane i tako i taj file sam ubacio u mapu i onda nisam mogao pokrenuti komp error "NTDLR is missing"...
Zasto bih morao reinstalirati windowse ako sam ih instalirao prije nekih 3-4 mjeseca i to sa sp3 i svim update-ima sa microsoft-ove stranice. Ne kuzim sta ce reinstalacija pomoci?
Jel se moze taj fajl pronaci na windows cd-u pa samo njega da instaliram ili tako nesto?
Zasto bih morao reinstalirati windowse ako sam ih instalirao prije nekih 3-4 mjeseca i to sa sp3 i svim update-ima sa microsoft-ove stranice. Ne kuzim sta ce reinstalacija pomoci?
upravu si ali mi ti samo kazemo nasa iskustva...
Imam Amd Phenom X3 i htio sam jedan hard disk jos spojiti na njega i kada sam to napravio upalim kompjuter i dobijem NTLRD not found. i nece pokrenuti windowse? Jumpere sam probao prebacivati na slave i master ali uvijek istu poruku dobijem NTLRD!! Kad ga maknem iz kompa onda normalno sljaka moj hard i sve ok. kako da i ovoga prikljucim jer mislim da negdje generalno grijesim.... Hvala unaprijed
Ljudi uopce ne citate kaj je covjek napisal, NTLDR error mu se javlja samo kad je prikljucen drugi disk, kakva reinstalacija windowsa..?!?!
Daj prvo navedi sve opticke uredjaje i diskove koje imas na kompu i jel su SATA ili ATA i kak su spojeni...
Ako su oba diska i przilica ATA, mozes probat na jedan kabel stavit 250GB disk, a przilicu iskopcat i umjesto nje stavit ovaj drugi manji disk. I OBAVEZNO u biosu namjestit "boot order" (ako ti uopce nadje disk) - evo SLIKA, pod "Hard Disk Boot Priority" ti prvi na listi mora bit onaj od 250GB..
Hard disk u kompu je SATA-II a ovaj koji hocu dodati je Seagate Barracuda 7200.9 ATA.
Hard disk u kompu je SATA-II a ovaj koji hocu dodati je Seagate Barracuda 7200.9 ATA.
Pretpostavljam da je disk ispravan??
Ako su slucajno bili windowsi instalirani na njemu zna se dogodit da ostanu boot fajlovi gore pa se kolju sa windowsima na drugom disku.. Makar to nebi trebal bit slucaj ako se u bios-u namjesti "Boot order". Mozes probat spojit samo taj disk od 80GB pa pokrenut neki boot CD ili cd od windowsa pa ga jednostavno formatirat. Onda vratis i stari disk i windowsi bi se trebali normalno pokrenut...
Neznam kakv jukebox imas, ali ako su na tom disku windowsi instalirani za jukebox onda formatiranje vjerojatno ne dolazi u obzir... U tom slucaju na disku jumper stavi na "Cable Select" (NE master ili slave) i spoji ga da bude sam na kablu (znaci przilicu makni ako je potrebno). Uz to OBAVEZNO trebas namjestit u BIOS-u "Hard Disk Boot Priority" na stari disk od 250GB i mora radit (to ti je u biosu pod Advanced Options, ovisi koji bios imas tj. maticnu)..
- ATA/SATA? neke ploče kad se kombiniraju diskovi, nepodržavaju sve konektore, vidi po opcijama za kontroler: compatibile, enhanced, SATA+PATA i sl. ... dok nevidiš disk u biosu nema mogućnosti boota (ima, ali ne za ovaj slučaj)
-BIOS. Moraš postaviti 250GB disk kao boot. Problem može biti da koj prve promjene tipa kontrolera, moraš restartati i ponovo ući u bios...
-Drugi način, ako ovo nikako neide, nabavi neki LiveCD linux (Ubuntu je preporučljiv). Možeš s njim obaviti kopiranje ili uz pomoć grub-a postaviti boot.
Rijesio sam. U biosu mi je bilo postavljeno 1st boot removable i to sam promijenio da mi je 1st taj od 250 gb i sve ok. Hvala svima na savjetima.