Novi HDD na stariju plocu

poruka: 8
|
čitano: 1.873
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Kupujem novi HDD, ali imam jedno pitanje vezano za kompatibilnost.

Naime kupio bih WD Caviar Black ili Samsung spinpoint F3, a imam staru plocu Gigabyte ga-k8nf-9.

Plocu planiram vrlo brzo mjenjati pa mi smanjena propusnost zbog starog SATA sucelja nije problem, samo mi je bitno da radi.

Pa ako netko zna dali ce HDD radit na toj ploci?

Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ocito moras pitat na pc expertu ili tako negdje...

0 0 hvala 0
15 godina

U večini slučajeva bi trebalo radit. Najbolje bi bilo kad bi našao SATA II disk sa jumperom, tako da pomoču njega podesiš na SATA način rada.

Opet, kažem, u dosta slučajeva radi i bez toga. Al postoji mogučnost da kod starijih ploča bez navedene mogučnosti s jumperom neče radit.

Ako netko misli drugačije nek me ispravi.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Da ne otvaram novu temu imam jedno pitanje (ko zna koje u nizu al dobro), jel bi mogao svoj 5 godina stari hard disk 40GB samsung spojit na novi komp odnosno matičnu npr. ovu Asrock 880G EXTREME3 - AMD 880G, AMD SB850, ATX, FSB 2600, Dual ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: Novi HDD na stariju plocu

Koliko vidim ta ploca nema IDE konektore, a taj stari disk bi trebao biti IDE sto znaci da ga NE mozes spojiti na tu plocu

15 godina
neaktivan

Jel postoji matična koja ima IDE konektor a da na nju mogu spojit ovaj proc Procesor AMD Phenom II X6 1055T , socket AM3, 2.8Ghz, 9MB c

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: Novi HDD na stariju plocu

Gigabayt 890gpa-ud3h podrzava i ima IDE kontroler integriran na ploci, za vise detalja

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3516#ov

16 godina
neaktivan

Hvala svima na postovima, i ako jos netko ima ovakvih problema/pitanja kupio sam samsunga i radi "ko veliki" i na ovoj ploci.

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice