Sekundarni SSD je umro prije skoro 2 tjedna.
Racunalo ga nije prepoznavalo.
Kasnije sam ga stavio u drugo racunalo, i tamo ga je prepoznalo, ali su se folderi sporo otvarali, nekad bi zastekalo, i na kraju je nestao iz liste.
Danas radi ok, ali dosta sporo.
Neki dan mi je krepao primarni SSD. Neki zblj na kranu, restart, i u bios. Nema vise diskova za boot.
To se je desilo navecer. Taj dan, popodne, sam radio u Unreal Engine, projekt sam prebacio sa sekundarnom na primarni.
Napravio sam beskonacnu petlju, Unreal se zaledio, racunalo pocelo stekat, uspio task manager i zatvorit unreal. Nevecer krepalo.
Upravo sam spojio primarni m.2 ssd na externo kuciste i nema niceg, aaali, upalio disk manager, formatiranje, i javilo mi novi disk, dodao sam ga, i sad na njega stavljam backup preko veeam. Vidjet cu da li ce sve radit.
O cemu se radi? Da li je moguce da je uzrok tome Unreal? Mozda pocne ludo zapisivati po disku? Ima li tko neku ideju?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Možda te ovo kolje ako imaš ssdove sa Phison kontrolerom jer su ih izbacii u prodaju sa beta softverom
Možda te ovo kolje ako imaš ssdove sa Phison kontrolerom jer su ih izbacii u prodaju sa beta softverom
Napisao mi je to netko na discordu.
Moji SSD su stari 2 godine. To nije onda moj problem? Da li mogu to kako saznati? Citam sad link.
Imam WD, ali ne znam koji je u asusu.
Google kaze: The ASUS 2022 G15 laptop with an RTX 3070 Ti typically includes a Western Digital PC SN735 1TB PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD.
P.S. slika kad sam dodao disk: https://i.imgur.com/2AIkIQq.png
Ne bi znao...probaj ovdje pronači odgovor
Identifying SSD Controller and NAND Configuration | ElcomSoft blog