Jel' mi može netko reći razliku između ova dva SSD-a:
-SSD Samsung 1TB 990 EVO M2 NVMe PCIe 4.0 x4 MZ-V9E1T0BW
-SSD Samsung 1TB 990 EVO Plus M2 MZ-V9S1T0BW
Naime, po mom sudu je ovaj PLUS bolji, pa mi nije jasna razlika u cijeni između njih. Naime, PLUS je nešto jeftiniji?!
U čemu je caka?
Koji SSD?
- poruka: 11.184
- |
- čitano: 3.192.186
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Da, Plus je u stvari ono što je TREBAO biti prvi 990Evo.
Ispeglan po svim parametrima.
Tako da je Plus bolji energetski, fizički jednoslojan, brži u svakom benču. Parametrima skoro 990Pro.
Jel' mi može netko reći razliku između ova dva SSD-a:
-SSD Samsung 1TB 990 EVO M2 NVMe PCIe 4.0 x4 MZ-V9E1T0BW
-SSD Samsung 1TB 990 EVO Plus M2 MZ-V9S1T0BW
Naime, po mom sudu je ovaj PLUS bolji, pa mi nije jasna razlika u cijeni između njih. Naime, PLUS je nešto jeftiniji?!
U čemu je caka?
mogao si i sam pretražit ako te zanima
https://www.bug.hr/recenzije/samsung-990-evo-plus-4-tb-brz-hladan-i-nepoderiv-45944
https://pcchip.hr/hardver/komponente/samsung-990-evo-plus-ssd-recenzija-brz-i-energetski-ucinkovit/
Hvala na linkovima, no više me zanimalo kako to da je jeftiniji, a bolji :)
Pozdrav ekipa, imam legion y530 i ssd od 256gb no sad mi je malo. Ugradio bi barem 1tb ssd. Vidim da ide m.2 nmve. Moze neki prijedlog. Hvala
Prije koji dan mi je došao Samsung 980 1 TB. Ugraditi ću bratu u prijenosno računalo. Pa eto, njega možeš kupiti. Imam verziju od 500 GB u Ryzen računalu i sve dobro radi već 1.5 godinu, koliko se koristi u tome periodu.
možeš proć jeftinije ako ti router ima usb port pa preko njega spojiš disk.....
spojiš se na router i podesiš postavke za usb i file sharing............
Sjetih se u jucer pogledah i imam USB utor na ruteru, na YT sam bacio oko na neke videe a i gpt napise detaljne upute zapravo tako da ovo mi se cini kao idealna stvar i puno hvala na prijedlogu, zivio legendo :)
Lenovo Legion Y540
Trenutno u njemu, ali se pokvario
Micron 2200 M.2 NVMe Gen3 x4, 256GB
Koji bi bio best buy cca 50-60eur
Na prvu sam našao https://www.svijet-medija.hr/art/ssd-disk-samsung-980-m2-500gb-mz-v8v500bw/109388
Preporuka 2,5" SATA SSDa, kapaciteta 250-500GB, sve više je overkill. Služit će u poslovne svrhe znači prioritet je pouzdanost i trajnost.
Preporuka 2,5" SATA SSDa, kapaciteta 250-500GB, sve više je overkill. Služit će u poslovne svrhe znači prioritet je pouzdanost i trajnost.
Samo i jedino Samsung 870 Evo ili Crucial MX500. Sve ostalo ne vrijedi.
Samo i jedino Samsung 870 Evo ili Crucial MX500. Sve ostalo ne vrijedi.
Znači ništa se nije promijenilo po tom pitanju, tnx
Crucial MX500
Crucial MX500
Osjetno bolji od Samsunga ili su al-pari? Cijena je skoro ista pa ako je Crucial bolji...
Micron 5400 Pro
Link na trgovine gdje ima za kupiti.
Micron 5400 Pro
Zanimljiva opcija, jest duplo skuplja. Odvažem još, tnx!
Micron 5400 Pro
Ima i Intelove D3
https://www.solidigm.com/products/data-center/d3.html
Cak je i cijena ok
Crucial MX500
Osjetno bolji od Samsunga ili su al-pari? Cijena je skoro ista pa ako je Crucial bolji...
Nemam pojma kakav je Samsung.
Doma imam Crucial MX 500 od 500-injak GB i trošim ga svakodnevno godinama i razmišljam o kupovini modela od 1TB. Ima 5 godina jamstva.
Pozdrav,
Htio bi napraviti upgrade sa HDD na M.2. Sluzilo bi iskljucivo za pohranu igrica.
Ako kupim npr. M.2. 4TB - 4x4Gen, koliko ce to utjecati na ucitavanje i performanse ako ubacim u utor M.2 - 3x4 Gen? Ili je bolje kupiti M.2 starije generacije tj 3x4Gen pa da bude sve po crti. Hvala.

Pozdrav,
Htio bi napraviti upgrade sa HDD na M.2. Sluzilo bi iskljucivo za pohranu igrica.
Ako kupim npr. M.2. 4TB - 4x4Gen, koliko ce to utjecati na ucitavanje i performanse ako ubacim u utor M.2 - 3x4 Gen? Ili je bolje kupiti M.2 starije generacije tj 3x4Gen pa da bude sve po crti. Hvala.
4gen je 2x brzi no samo ako prebacujes vece podatke ili puno manjih, generalno nebus vidio razliku u ucitavanju/perfomansama s obzirom na trenutnu konfu! gen3 ide do 3.5gb a 4x 7gb/s tako neke brojke!
Pozdrav,
4gen je 2x brzi no samo ako prebacujes vece podatke ili puno manjih, generalno nebus vidio razliku u ucitavanju/perfomansama s obzirom na trenutnu konfu! gen3 ide do 3.5gb a 4x 7gb/s tako neke brojke!
Uredu, znaci da su M.2 utori kompatibilni. Nece biti problema osim sta je brzina 2 puta manja. Hvala.

Pozdrav,
Uredu, znaci da su M.2 utori kompatibilni. Nece biti problema osim sta je brzina 2 puta manja. Hvala.
pa ako uzmes gen3 znaci to su ti ssd-ovi do 3500mb/s, realno uzmi gen4 ako ti vise odgovara cijenom, kao sto rekoh prakticki svejedno pogotovo ako ne mislis jos dugo to mijenjati ili da ti je bas bitna brzina prijenosa i svaka sekunda ulaska u win i sl.
Hvala Bro!