Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.197
|
čitano: 3.290.337
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Koji SSD?

U ničemu, jednoteisti SSD. Valjda su zaboravili ažurirati u ponudi.

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
12 godina
neaktivan
Srle22 kaže...

Samsung 840 EVO 120gb - 70EUR ili Crucial mx 100 256gb - 100EUR?  Trenutno mi nije neophodno 256gb na SSD-u, ali od viska ne boli glava.....zatrebace. A cena mi se cini korektnom.

Unapred hvala na svakom korisnom savetu i preporuci.

Pa valjda Crucial mx100 128GB {#}

14 godina
rapajic_st kaže...

jel to najbolje kaj mogu dobit do 500kn?

OK je to, do 500 kn i i nešto preko toga ne postoji bolja opcija.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
14 godina
Koji SSD?

hvala..idem naručim..

ionak to ide u acer aspire 5736z - valjda odgovara..

ako me ko more savjetovat,dobrodošao mi svaki savjet

0 0 hvala 1
14 godina
rapajic_st kaže...

ionak to ide u acer aspire 5736z - valjda odgovara..

Zašto ne bi odgovarao?

Normalno da odgovara, kupuj, ugradi, u BIOSu upali AHCI mod i snimi win.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
13 godina
neaktivan
Koji SSD?

Pozdrav. Planiram uzeti ovaj laptop.

Može preporuka SSD-a ~250Gb.

Intel 520 ili Samsung 840 ili pak nešto treće?

I gdje da uzmem tu neku ladicu za SSD? Ebay? Može li link ako nije problem?

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2014 20:43 (SteveX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SteveX kaže...

Pozdrav. Planiram uzeti ovaj laptop.

Može preporuka SSD-a ~250Gb.

Intel 520 ili Samsung 840 ili pak nešto treće?

I gdje da uzmem tu neku ladicu za SSD? Ebay? Može li link ako nije problem?

Rađe intel makar je malo skuplji, ali zato ima 5 godina garanciju.

Ladice:

http://www.ebay.co.uk/itm/2nd-Hard-Drive-HD-SSD-Caddy-for-HP-ProBook-450-G1-650-G1-Swap-SU-208CB-GU70N-ODD-/390837140695?pt=UK_Computing_Drive_Bay_Caddies&hash=item5affb57cd7

http://www.ebay.co.uk/itm/2ND-SATA-HDD-SSD-Hard-Disk-Drive-Caddy-Adaptor-for-HP-ProBook-445-450-470-Series-/251595806106?pt=UK_Collectables_HardDriveEnclosures_RL&hash=item3a9447559a

EDIT: običan HDD prebaci u tu ladicu jer je tamo SATA konektor, a SSD stavi gdje je prvotno HDD bio jer je tamo SATA2 konektor.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2014 21:24 (AA-d00d).
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

može preporuka za SSD 256gb i 512gb, cijena nije bitna

možda

Samsung850Pro Basic SSD 512GB 2.5" SATA3 ( MZ-7KE512BW )

Samsung 256GB 850PRO, 256 GB, Serial ATA III, 550 MB/s, 6,35 cm (2.5"), 3.3W, 0.4W MZ-7KE256BW

No pain no gain
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
streamg kaže...

može preporuka za SSD 256gb i 512gb, cijena nije bitna

možda

Samsung850Pro Basic SSD 512GB 2.5" SATA3 ( MZ-7KE512BW )

Samsung 256GB 850PRO, 256 GB, Serial ATA III, 550 MB/s, 6,35 cm (2.5"), 3.3W, 0.4W MZ-7KE256BW

Mislim da ako ti cijena nije bitna, da si već odgovorio na pitanje koje si postavio {#}. Samo trebaš odlučit koliki kapacitet želiš!

11 godina
neaktivan
dkomar kaže...
Srle22 kaže...

Samsung 840 EVO 120gb - 70EUR ili Crucial mx 100 256gb - 100EUR?  Trenutno mi nije neophodno 256gb na SSD-u, ali od viska ne boli glava.....zatrebace. A cena mi se cini korektnom.

a

Ako si mislio da je greska - nije! U pitanju je Crucial mx100 256GB!!! Zato se i dvoumim, jer za 30 EUR dobijam jos 136GB prostora. Zato me interesuje koliko je to dobra kupovina,tj. kakav je kvalitet tih Crucial SSD-ova, posto vidim da svi uglavnom daju prednost Samsungu. Da li ta razlika u kvalitetu u korist Samsunga (ukoliko je uopste ima) zaista vredi toliko vise? To je sustina mog pitanja i dileme koja me muci, te bi mi stoga savet nekoga ko se bolje razume u ovu materiju bio dragocen. Hvala unapred.

17 godina
Koji SSD?

Razlike u brzinama u svakodnevnom radu neces osjetiti izmedu samsunga i cruciala, ja bih definitivno išao na cruciala zbog večeg kapaciteta. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Koji SSD?
za 200-tinjak kn duplo veći prostor... hell yeah!
super je to ssd

http://www.anandtech.com/show/8066/crucial-mx100-256gb-512gb-review/9
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Razlike u brzinama u svakodnevnom radu neces osjetiti izmedu samsunga i cruciala, ja bih definitivno išao na cruciala zbog večeg kapaciteta. 

To i ja mislim, ali mi prosto suvise dobro zvuci ta cena, pa se mislim da nema neka "kvaka" u toj prici. Ali sve sto sam do sada cuo i procitao govori da je Crucial veoma dobar SSD i da je ovo mozda i "best buy" u ovom trenutku.......

12 godina
Koji SSD?

Ma Crucial MX100 256GB haman pa best buy , da nisam vidio ovako dobru cjenu za Crucial i kapacitet koji nudi još nebi imao SSD nego bi sebi uzeo HDD od 2TB.

http://valid.canardpc.com/hwx19k
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji SSD?

Dajte preporucite neki ssd. Maticna je ggigabyte ex58 ud-5, valjda sata2, procesor i7 920. Isplati li se uopce stavljati ssd na takvu konfiguraciju?

Svaki sat ranjava, zadniji ubija!

0 0 hvala 0
17 godina
Maxy kaže...

Dajte preporucite neki ssd. Maticna je ggigabyte ex58 ud-5, valjda sata2, procesor i7 920. Isplati li se uopce stavljati ssd na takvu konfiguraciju?

Evo preporuka po prvi put u ovoj temi, ovaj Ssd jos nikad nije bio spominjan i zato je super preporuka ZA SVE: 

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.CB0B8070-A255-453E-9B87-C74DE6D95FE5.aspx

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
mirzet1976 kaže...

Ma Crucial MX100 256GB haman pa best buy , da nisam vidio ovako dobru cjenu za Crucial i kapacitet koji nudi još nebi imao SSD nego bi sebi uzeo HDD od 2TB.

Ja sam se dvoumio između njega i sandisk ultra II i odabrao sandisk jer je brži u zapisivanju http://ssd.userbenchmark.com/Compare/Crucial-MX100-256GB-vs-SanDisk-Ultra-II-240GB/2317vs2548

12 godina
dastefan kaže...
mirzet1976 kaže...

Ja sam se dvoumio između njega i sandisk ultra II i odabrao sandisk jer je brži u zapisivanju http://ssd.userbenchmark.com/Compare/Crucial-MX100-256GB-vs-SanDisk-Ultra-II-240GB/2317vs2548

De nabaci jednu sliku od bencha sa CrystalDiskMarkom za taj SanDisk

evo moja

http://valid.canardpc.com/hwx19k
11 godina
neaktivan
Maxy kaže...

Naravno da se isplati. Na SSD instaliras operativni sistem i programe koje najcesce koristis. Ubrzanje koje time dobijas posledica je cinjenice da je vreme pristupa podacima na SSD-u visestruko manje nego na HDD-u. Razlika u brzini transfera podataka preko SATA II i SATA III  prikljucka je zanemarljiva i gotovo neprimetna u svakodnevnom radu i mozes je uociti prakticno samo na testovima brzine. Zato slobodno uzimaj SSD, neces se pokajati.

17 godina
Koji SSD?

Koliko brzina SSD-a ovisi o procesoru? Do prije 3 dana sam imao i7-4700HQ + Samsung EVO 840 120GB i brzine su mi bile oko 550/500 (deklarirane, sa RAPIDom uključenim i po 1100/1100), jučer sam kupio novi laptop sa i5-4210U + Intel 520 120GB i brzine koje dobivam su 480/195 :O

Da napomenem, sve optimizacije su napravljene, uključen AHCI

ovo je blago rečeno katastrofa, paljenje Chroma traje 2-3 sekunde, i to na svježe instaliranim windowsima. Kao da HDD koristim, baš sam se razočarao, a nisam htio uzeti Samsunga jer svi preporučuju Intela

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 11:55 (Val).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Val kaže...

Koliko brzina SSD-a ovisi o procesoru? Do prije 3 dana sam imao i7-4700HQ + Samsung EVO 840 120GB i brzine su mi bile oko 550/500 (deklarirane, sa RAPIDom uključenim i po 1100/1100), jučer sam kupio novi laptop sa i5-4210U + Intel 520 120GB i brzine koje dobivam su 480/195 :O

Da napomenem, sve optimizacije su napravljene, uključen AHCI

ovo je blago rečeno katastrofa, paljenje Chroma traje 2-3 sekunde, i to na svježe instaliranim windowsima. Kao da HDD koristim, baš sam se razočarao, a nisam htio uzeti Samsunga jer svi preporučuju Intela

Ma nisi pogriješio, Intel je istina sporiji od Samsunga, ali u "realnom životu" to se ne bi trebalo primijetiti baš. A malo je jeftiniji i ima 5 god. garancije.

Nema veze procesor s time, Intel radi na drukčijem principu, zato vidiš tako male write brzine.

2-3 sekunde, pa nije to sporo, nema šanse da HDD toliko brzo pokrene Chrome.

17 godina
Koji SSD?

Očigledno samo se razmazio Samsungom... Vjerojatno zvučim bahato jer mi sad ni SSD "ne odgovara", ali brzinu sam išao testirati nakon što mi se učinilo da je sporiji odaziv, tako da nije da sam prvo testirao brzinu pa nakon toga "osjetim" razlike u radu. 

Ma boot time je odličan, nemam primjedbi na to, ali kada pokrećem chrome ili neki drugi program (najviše primjetim na chromu), jedno sekunda-dvije ništa, onda se pojavi glavni okvir prozora i onda još jedno sekundu-dvije vrti onaj kružić (kao sat nekad davno) i ne reagira. I onda se otvore tabovi (njih 4-5) i onda još dok se refresha...

Dakle, razmazio sam se :/

A u vezi otvaranja chroma na HDD-u: nedavno sam instaliravao sestri i curi windowse na 5400rpm HDD i Pentium 2127U, nevjerojatno brzo se otvara chrome (iako ne možemo sad pričati o sekundi-dvije razlike, trebalo bi ipak više puta štopati vrijeme ili koristiti neku skriptu). Ali da, jako brzo se otvara :)

Znam da nisam pogriješio, 5 god garancije nije za baciti nikako, a i jeftiniji je. 

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Val kaže...

A u vezi otvaranja chroma na HDD-u: nedavno sam instaliravao sestri i curi windowse na 5400rpm HDD i Pentium 2127U, nevjerojatno brzo se otvara chrome (iako ne možemo sad pričati o sekundi-dvije razlike, trebalo bi ipak više puta štopati vrijeme ili koristiti neku skriptu). Ali da, jako brzo se otvara :)

Je, friška instalacija Windowsa, onda sve leti.

Izmjeri im nakon pola godine, pa onda tu javi rezultate.{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 17:42 (AA-d00d).
17 godina
Koji SSD?

Da, ali je i ovo friška instalacija na SSD, pa nema baš neke razlike. Dobro, nećemo sad oko sekundu-dvije voditi rasprave, samo kažem da sam primijetio razliku između Intela i Samsunga u nekim stvarima. Žao mi je samo što nisam samsungu izmjerio access time pa da ga usporedim sa intelom, no dobro...

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
Srle22 kaže...
dkomar kaže...
Srle22 kaže...

a

Ako si mislio da je greska - nije! U pitanju je Crucial mx100 256GB!!! Zato se i dvoumim, jer za 30 EUR dobijam jos 136GB prostora. Zato me interesuje koliko je to dobra kupovina,tj. kakav je kvalitet tih Crucial SSD-ova, posto vidim da svi uglavnom daju prednost Samsungu. Da li ta razlika u kvalitetu u korist Samsunga (ukoliko je uopste ima) zaista vredi toliko vise? To je sustina mog pitanja i dileme koja me muci, te bi mi stoga savet nekoga ko se bolje razume u ovu materiju bio dragocen. Hvala unapred.

Ne, baš sam mislia na Crucial mx100 128GB koji je jeftiniji od Samsunga barem 10€ a meni bi 128GB bilo dovoljno.

15 godina
mirzet1976 kaže...

De nabaci jednu sliku od bencha sa CrystalDiskMarkom za taj SanDisk

evo moja

Hm, dobro da je bila subota kad sam naručio sandiska (a stavio plaćanje u kešu na licu mjesta tako da ga nisam uplatio) pa sam imao još dodatnog vremena za čeprkanje po netu. i naletio na neke druge rezultate pa čak i usporedbe sa Crucial mx100: http://www.cdrlabs.com/Reviews/sandisk-ultra-ii-240gb-solid-state-drive.html

Sutra otkazujem narudžbu.

11 godina
neaktivan
dkomar kaže...
Srle22 kaže...
dkomar kaže...
Srle22 kaže...

a

Ne, baš sam mislia na Crucial mx100 128GB koji je jeftiniji od Samsunga barem 10€ a meni bi 128GB bilo dovoljno.

To je OK. Ali kupovinom mx100 od 256 GB dobijes 1GB prostora po najnizoj ceni. Drugo, mx100 ima znatno bolje vreme upisa podataka od mx100 od 128GB. I trece, ni meni u ovom trenutku nije neophodan SSD od 256GB, ali uskoro ce biti....prostora nikada dosta. A mislim da je odnos cena-kvalitet takav da ne treba propustiti priliku za kupovinu, ako se ima mogucnosti.....mislim da ne gresim....

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.11.2014 8:15 (Srle22).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice