- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Di uzimas? Ja sam uzeo u futuri za 500 kn. Jedino nisam dobio ni kabel ni case ali sam imao od maticne zato...
Jesu imali odmah u dućanu ili si prvo morao čekati par dana da dođe?
Di uzimas? Ja sam uzeo u futuri za 500 kn. Jedino nisam dobio ni kabel ni case ali sam imao od maticne zato...
Jučer sam kod njih u poslovnici kupio Intel 520 i kažu da ih prodaju po 10ak u danu i da će ih brzo rasprodat.
Stigao je, krece montiranje i instalacija windowsa pa dojmovi :)
Imam isti laptop i planirao sam uzet ssd za njega, samo što mi djeluje jako komplicirano za rastaviti, pa mislim kupit hdd caddy da ga stavim umjesto optičkog pogona. Jel bi to došlo na isto ili bolje ugraditi na matičnu? Kako ti planiraš?
Jučer sam kod njih u poslovnici kupio Intel 520 i kažu da ih prodaju po 10ak u danu i da će ih brzo rasprodat.
Jbt ja odgađam to već tjedan dana, što prije moram otići
Btw koja je razlika između 520 i 530 serije? 530 ima sporiju brzinu pisanja ali je skuplja 200kn?
Imam isti laptop i planirao sam uzet ssd za njega, samo što mi djeluje jako komplicirano za rastaviti, pa mislim kupit hdd caddy da ga stavim umjesto optičkog pogona. Jel bi to došlo na isto ili bolje ugraditi na matičnu? Kako ti planiraš?
Ma ja sam SSD u laptop montirao, a ovaj od 500Gb iz laptopa koristim ko eksterni (imam ladicu za njega, vidi sliku).. Što se tiče rastavljanja nije teško, ako ti treba pojasniti možeš mi se javiti pa ću ti ukratko reći što i kako
Inače hvala svima na preporuci SSD-a, probao sam restartati komp i treba mu točno 35s da pokaže desktop, što je dosta brže od starog HDD-a
Ekipa trebam pomoć
Naručio sam u linksu acer aspire e5-771g i trebao bi stići u ponedjeljak. Želim u njega stavit intelov 520 od 128gb pa me zanima kao prvo može li taj laptop istovremeno imati i obični sata i ssd tj ima li dva slota, pod dva dali da dečkima u linksu kažem da mi ga ugrade ako imaju prihvatljivu cijenu tog posla ili pod tri uzet u svoje ruke ali je problem što nema videa na youtubeu a nisam to nikad radio (laptop je jako loš za vlastito održavanje)
Što mi preporučujete?
Ljudi dal se sta kvare ssd-ovi?
lik mi nudi intela 530 u pol cijene od novog ali bez garancije..pa sam u dilemi..
http://www.storagereview.com/intel_ssd_520_review
Prema ovome Intel 520 ima brzinu pisanja i čitanja up to 550/520mb/s, a ja kad pokrenem benchmark preko HDTune dobijem 220MB/s?? Jel nešto krivo gledam il?
Pozdrav
Dali mogu u ovaj laptop acer aspire 5750z umjesto dvd čitaća stavit ssd?
Prema ovome Intel 520 ima brzinu pisanja i čitanja up to 550/520mb/s, a ja kad pokrenem benchmark preko HDTune dobijem 220MB/s?? Jel nešto krivo gledam il?
Mozda ti je priključen na SATA II priključak, možda čak i nemaš SATA III priključka
Mozda ti je priključen na SATA II priključak, možda čak i nemaš SATA III priključka
Upravno provjereno preko par programa, spojen je na Sata III priključak, dakle nije do toga, hmm zna li netko do čega je?
Može li netko tko ima Intel 520 isto odvrtiti HD tune benchmark? hvala
Upravno provjereno preko par programa, spojen je na Sata III priključak, dakle nije do toga, hmm zna li netko do čega je?
Jesi pogledao da li je AHCI mod stavljen u BIOSu?
Jesi pogledao da li je AHCI mod stavljen u BIOSu?
Imam HP-ov Bios u kojem nemogu te stvari namještati, pola toga je zaključano nažalost :/
Može li netko tko ima Intel 520 isto odvrtiti HD tune benchmark? hvala
Ovaj lik je isto neki dan uzeo tog intela i ima iste brzine kao i ti, takodjer tvrdi da je SATA III - KLIK
Update-an je na najnovije :( Hebemu sve
Iako je dosta brži nego bilo koji HDD, u usporedbi sa frendovim Kingston V300, ovaj moj je dosta sporiji
Evo odvrtio HDtune benchmark, rezultat:
Min:242mb/s
Max:331mb/s
Avg:295mb/s
Dafuq???
Evo odvrtio HDtune benchmark, rezultat:
Min:242mb/s
Max:331mb/s
Avg:295mb/s
Dafuq???
Evo ti Intel 520 u mojem laptopu sa SATA III i u mojem računalu SATA III, i Samsung EVO u mojem računalu SATA III
Tako da kj je intel napsiao brzine 500/500 il koliko već ne drži vodu
Očito je HDTune zajebavao, Crystal Mark mi je dao rezultate:
Read: 424MB/s, Write 188MB/s :) Bootanje traje 10s (uključujući BIOS), jel to sad ok?
Hvala svima na pomoći ekipa
to je vec bolje
mozes si windowse podesit s ssd fresh
http://www.tomshardware.com/reviews/ssd-performance-tweak,2911.html
ovaj guide sam koristio za namještanje SSD-a i sve je prošlo kako treba, sad radi jako jako dobro :) i mogu reći da je bootanje jako brzo
Nisam jedino 100% siguran za Page File na Disable...hmmm
Na Windows 8.1 mi je i onako po defoltu bio Disable-an :/
Po difoltu je na Automatic (slika)
Po difoltu je na Automatic (slika)
Hmm meni nije :/ al zasad sve radi kako treba pa se ne brinem :)