Oho,na akciji je u futuri it (500 kn).
Jedino me brine ovih 2.5",jel mi treba neka ladica il nesto za nejga onda?
LP
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Oho,na akciji je u futuri it (500 kn).
Jedino me brine ovih 2.5",jel mi treba neka ladica il nesto za nejga onda?
LP
treba ako nemas u kucistu 2.5.....uzmes bracket ili ko ja stavis na pozeljno mjesto i duck tape...milina ;)
Ako se moze ductapeom cemu kupovat dodatne djelove :P
Ionako mi stoji kuciste na stolu,i ne micem ga uopce,tako da se nece micat kako god.
Jeftinija ako nista :D
Jel velika razlika u kvaliteti/brzini?
Ako nema jamstvo ne uzimam,a intelov ima 5 godina ako se ne varam.
Nema jamstvo nažalost.
Nista onda,drzim se intela i dalje :)
Može li netko objasnit zašto na nekima piše npr. 250gb a na drugima 256gb?
Malo glupo pitanje, zato sta su neki 256Gb a neki 250Gb.
Zapravo nit su 250 nit su 256, već nekoliko desetaka gb manje :)
Što mislite o ovim M.2 SSD-ovima?
Meni se sviđa koncept gdje ne treba SSD spajati na napajanje, pa na SATA konektor na ploči, pa ga ne treba šarafiti u kučištu (npr. ja nemam 3.5" slotova, a kamo li 2.5")
Instaliraju se jednostavno kao i RAM moduli-direktno na ploču.
http://en.wikipedia.org/wiki/Gigabyte
Mislim da je ovdje to objasnjeno,uglavnom Microsoft u windowsima koristi mjeru za GB koja je 1024^3 bajta,a internacionalno je prihvaceno da je 1GB 1000^3 bajta.Pa to kad se preracuna u gibibajte ispadne manje nego što je u gigabajtima.Nadam se da sam bar malo pomogao xD
Što mislite o ovim M.2 SSD-ovima?
Meni se sviđa koncept gdje ne treba SSD spajati na napajanje, pa na SATA konektor na ploči, pa ga ne treba šarafiti u kučištu (npr. ja nemam 3.5" slotova, a kamo li 2.5")
Instaliraju se jednostavno kao i RAM moduli-direktno na ploču.
Meni osobno to ima smisla i napredak kod laptopa posto je veci bandwith ali kod desktopa je buducnost NVMe PCI-Expres 3.0 ssd-ovi, slijedece godine se ocekuje pravi boom
Meni osobno to ima smisla i napredak kod laptopa posto je veci bandwith ali kod desktopa je buducnost NVMe PCI-Expres 3.0 ssd-ovi, slijedece godine se ocekuje pravi boom
Misliš, to bi bili isto 2.5" SSD-ovi ali povezani SATA Express konektorima?
Jedno pitanje:
Ako kupim PCI kontroler koji mi daje unutarnje sata3 portove, hoće li mi to u BIOSu prepoznati? Da ne ispadne na kraju da neću moći SSD koristiti kao sistemski disk
Matična ploča (pod Moj PC) nema sata3 konektore već samo sata2 i znam da neću dobiti pune brzine čitanja/pisanja ali to mi i nije pretjerano strašno jer će svejedno biti drastično brže od običnog hard diska. Ali svejedno razmišljam o tom kontroleru...
Ja nebih isao na pci kontroler bez obzira, nativni je uvijek bolji kontroler.
Uglavnom ako instaliraš windowse na njih podijeliš sa 1,073,741,824
pa 256Gb ispada 238Gb, a 250Gb ispada 232 Gb
Da zasada su uglavnom enterprise, iduce godine dolazi i za consumer segment, vidjet cemo i cijenu kakva ce biti s obzirom na velike brzine
Uglavnom ako instaliraš windowse na njih podijeliš sa 1,073,741,824
pa 256Gb ispada 238Gb, a 250Gb ispada 232 Gb
Meni je to jasno, dijeliš sa 1,024^3; samo kažem da je situacija ista sa svim medijima/uređajima koji služe za pohranu podataka
Dajte preporuku nekog SSD-a do cca 500KN u Linksa, treba mi minimum 100GB, s tim da ne želim da gubi performanse popunjavanjem prostora.. Stavit ću ga u laptop (HP Pavilion 17-F002SM)
Hvala!
Dajte preporuku nekog SSD-a do cca 500KN u Linksa, treba mi minimum 100GB, s tim da ne želim da gubi performanse popunjavanjem prostora.. Stavit ću ga u laptop (HP Pavilion 17-F002SM)
Hvala!
Hvala dečki! A kakav je Kinstone V300 120GB?
Pitam čisto tako jer mi je on dostupan odmah u ZD, pa eto..
V300 ima asinkroni NAND u novijim revizijama tako da ga izbjegavaj, intel 520 je no brainer za tu cijenu.
Koji uzeti?
25 | Intel 520, 120 GB |
---|---|
17 | Samsung 840 EVO, 120 GB |
Sutra odoh po SSD pa javim dojmove, preporučili ste mi Intela 520 i uzet ću verziju od 120Gb, nadam se da neću pogriješiti za 530KN :)
Di uzimas? Ja sam uzeo u futuri za 500 kn. Jedino nisam dobio ni kabel ni case ali sam imao od maticne zato...
svejedno gdje uzme kad je OEM pakiranje