- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da li je Samsung 830 bolji od 840 basic. Kupio bih 830 ali neznam gdje ga naći svugdje gdje sam gledao je nedostupan. Koliko znam 840 basic i pro imaju memoriju koja traje dosta kraće nego od 830.
840 basic ima TLC memoriju koja je do sada koristena najvise za USB stickove. U pravilu ima kraci zivotni vijek zapisivanja od MLC memorija koje se najcesce koriste za SSD ALI 840 basic serija koristi najnoviju TLC memoriju iz Samsungove vlastite proizvodnje za koju Samsung tvrdi da ima puno vecu brzinu i trajnost od svih dosadasnjih TLC memorija. Za brzinu je dokazano da ne lazu a sto se trajnosti tice prerano je za reci iako na netu jos nema nekih masovnih prituzbi. Neki ljudi mjesecno imaju kolicinu zapisa koliko drugi imaju u 5 godina tako da se vec sada moze reci kako je najvjerojatnije Samsung uspio napraviti brzu i trajnjiju TLC memoriju nego itko do sada. Ostaje cinjenica da je 840 Basic SSD iz nizeg cjenovnog razreda i da ce joj cijena ici jos dolje.
Za 840 Pro se nema puno toga za napisati. Vjerojatno najbolji SSD na svijetu. Vrhunske performanse. MLC.
Odmah iza OCZ Vectora...;)

Uzmi od 64GB ! Samsung 830 64GB , OCZ Vertex 4 64GB , Intel 330 60GB ! Kojeg god da uzmes , nemres fulat !
Odmah iza OCZ Vectora...;)
Ne iza nego ispred.
Evo citat iz Anandovog zakljucka:
I had resigned myself to assuming no one would come close to Samsung on the high-end, but it's good to be proven wrong. Should OCZ be able to deliver Samsung-like performance and reliability, then I'll really be impressed.
Nijanse su tu u pitanju i Vector je odlican SSD.
Naravno, ako govorimo o consumer segmentu SSD-a. Pro segment je vec druga prica.
S tim da je 4K read kao najbitniji segment debelo na strani 840 pro.
Da ti netko na stol stavi oba i kaze da mozes besplatno uzet jednog, kojeg bi uzeo?
S tim da je 4K read kao najbitniji segment debelo na strani 840 pro.
Da ti netko na stol stavi oba i kaze da mozes besplatno uzet jednog, kojeg bi uzeo?
da su besplatno onda 840 pro,jedina mu je mana šta ima jamstvo manje od ocz-a
Evo kod mene stigao prije nekoliko dana vertex 4 128gb na sataII. Je li ok rezultat?
dobro je
Evo kod mene stigao prije nekoliko dana vertex 4 128gb na sataII. Je li ok rezultat?
Užas hehehe, prebacuj to na SATA 3, duplo sporije radi na dvojci :D
Pa i 840 PRO ima 5 god. jamstva isto ko i OCZ Vector ! Npr. Futura IT !
Pa i 840 PRO ima 5 god. jamstva isto ko i OCZ Vector ! Npr. Futura IT !
Što se tiče 128GB verzija diskova, nema baš razlike između Vertexa 4, Vectora i 840Pro, ne isplati se tih 300kn više dati za 840Pro i 200kn za Vector nego za Vertex4 koji je 850kn.
http://www.tweaktown.com/reviews/5110/ocz_vector_128gb_ssd_review/index9.html
Pozdrav svima,
Samo jedno kratko pitanje. Da li je ovaj SSD http://www.anandtech.com/show/6328/samsung-ssd-840-pro-256gb-review isti kao ovaj u ADMu http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_319&products_id=12486 .
Zbunjuje me ovo Series Basic :/
Unaprijed hvala.
Da, isti je. Basic je jer u pakiranju dobiješ samo SSD.
Super :D
Jos jednom hvala :D
Ovaj moj intel x25m g2 od 80gb mi je nekako stalno pun pa mi treba nesto sa vise gige :D
htio bi zamolit nekog da mi malo pojasni taj ssd, ako nije problem.. znači to je budućnost starih i velikih hard diskova ili? jel mogu kupit recimo ssd i izbacit stari hard?? na kaj moram pazit? jel to ide na svaku matičnu?? hvala unaprijed
htio bi zamolit nekog da mi malo pojasni taj ssd, ako nije problem.. znači to je budućnost starih i velikih hard diskova ili? jel mogu kupit recimo ssd i izbacit stari hard?? na kaj moram pazit? jel to ide na svaku matičnu?? hvala unaprijed
http://www.bug.hr/forum/topic/tvrdi-opticki-diskovi/ssd-skola/97115.aspx
trenutno imam 2 HDDa od 500gb
maticna je MSI H77MA-G43
uzeo bih si neki SSD od 128gb (tj bar da je preko 100gb, ne zelim one manje pa stalno paziti ima li dovoljno prostora ili ne)
isplati li se uzimati SSD? da li su puno napredovali unazad godinu-dvije? tj da li je i dalje potrebno konfigurirati bios/windowse, paziti na indexing/defragmentaciju (sta li sve vec ne), paziti na verzije firmwarea, itd ili je to trenutno puno vise user firenldy (tj plug n play)
sto je sa zivotnim vijekom, mogu li ocekivati narednih 5-6g rad bez problema?
novcani faktor nije bitan
nekako stalno cekam da SSDovi uzmu maha pa da napokon vise zamjene HDDove, ali vidim da to ne ide tako brzo - i dalje dolaze s relativno malim kapacitetima, ljudi se zale na nepouzdanost (doduse zale se i kod HDDova, zavisi kakve je tko srece)..
btw ne kontam kako kod nekih modela read/write duplo manji nego kod drugih (200/200~ naspram 500/500~), makar je rijec o modelima u viskom cijenovnom rangu
trenutno imam 2 HDDa od 500gb
maticna je MSI H77MA-G43
uzeo bih si neki SSD od 128gb (tj bar da je preko 100gb, ne zelim one manje pa stalno paziti ima li dovoljno prostora ili ne)
isplati li se uzimati SSD? da li su puno napredovali unazad godinu-dvije? tj da li je i dalje potrebno konfigurirati bios/windowse, paziti na indexing/defragmentaciju (sta li sve
btw ne kontam kako kod nekih modela read/write duplo manji nego kod drugih (200/200~ naspram 500/500~), makar je rijec o modelima u viskom cijenovnom rangu
isplati se jer je to najvažnija stavka za dobar rad pc-a,prouči malo ovu temu
uzmi ocz vertex4 ill novi vector, samsung830 ili novi 840 pro koji je najbolji
Koji SSD od 80ak GB? Ajmo reć do 700kn, što bi bilo najbolje?
Ja bi dodao bar kuna i uzeo Samsung 830 120gb za 718,33kn.
A do 600 (budžet je malo ograničen)? Dakle, raspon je 600-700, što jeftinije, to bolje. I da, mora biti iz ADMa jer je cijela konfa od onuda.
A do 600 (budžet je malo ograničen)? Dakle, raspon je 600-700, što jeftinije, to bolje. I da, mora biti iz ADMa jer je cijela konfa od onuda.
Onda Samsung 830 64gb ili OCZ Vertex 4 64gb.
Vrlo velika vjerojatnost jest da nije raspoloživ, stavljaju niže cijene tako da budu prvi na nabavi.net(marketing)
Onda Samsung 830 64gb ili OCZ Vertex 4 640gb.
ne vjerujem da možeš naći SSD od 640 GB za 700kn.
Vrlo velika vjerojatnost jest da nije raspoloživ, stavljaju niže cijene tako da budu prvi na nabavi.net(marketing)
Ne znam, mislim da je u supernet-u bio isto 700kn, vjerojatno je to ta cijena, ali nije raspoloživ.
dali ovo vridi ovoliko i di mogu viditi specifikacije
corsair ssd od 120gb, narucujem i ja