HDD crkava?

poruka: 18
|
čitano: 3.460
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
HDD (polu)mrtav?

Prije mjesec dana odlučio sam da provjerim u kakvom stanju je moj WD5000AAKS-00V1A0. Imao sam šta i da vidim: HDD sentinel pokazuje health 57% a HDD regenerator je našao 3 oštećena sektora i popravio ih. Juče sam opet provjeravao i stanje se pogoršalo: health 15% a broj bad sectora se povećao na 70. 

Šta da radim? Kupovina novog harda izgleda slijedi... 

Koji odabrati od ova dva : WD 10EFRX ili Seagate DM1000DM003?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: HDD (polu)mrtav?

Reklamiraj ga ako je u jamstvu.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
15 godina
HDD crkava?

Probaj si spasit podatke prije nego rikne do kraja !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HDD crkava?

Nije, isteklo je 3 godine... {#} Kakvi su Hitachi diskovi? Jesu pouzdani?

0 0 hvala 0
15 godina
HDD crkava?

Hitachia nemoj , rađe uzmi neki WD ( ako mozes Caviar Black s 5 god. jamstva ) i na miru si !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: HDD crkava?

WD Black si ne mogu trenutno priuštiti, prekup je. Morao bi se ispružiti za oko 200kn više a nisam baš pri novcima.

15 godina
HDD crkava?

Onda uzmi Caviar Blue !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ne bi WD, ne pogotovo nakon ovog s***a. {#}

15 godina
HDD crkava?

E vidis , ja s Hitachiom imam losa iskustva , a s WD-ima odlicna ! Kako tko naleti !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Haf932 kaže...

Hitachia nemoj , rađe uzmi neki WD ( ako mozes Caviar Black s 5 god. jamstva ) i na miru si !

Haf932 kaže...

E vidis , ja s Hitachiom imam losa iskustva , a s WD-ima odlicna ! Kako tko naleti !

Hitachi pripada WD-u.

Toshiba diskovi se rade u Hitachi tvornici.

WD: Hitachi i 3.5'' Toshiba.

Seagate: Samsung i Maxtor (SGM - Seagate-Maxtor)

Dakle danas imaš samo dva proizvođača diskova: WD i Seagate. Toshibine 2.5'' modele radi Toshiba, ali pitanje je do kada.

A još davno prije je Hitachi kupio IBM.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
13 godina
neaktivan

Ja imam jednog Seagata 120gb,ima 8 godina sad,ne možeš vjerovati.Imao sam jednog WD Raptor 150gb 10.000 okretaja riknuo taman kad je prošla garancija.

Intel i7 3770K - ASUS P8Z77 V-DELUXE - Patriot Viper Extreme 2 x 4Gb 2133 - 2 x Samsung 840 PRO 128Gb Raid0 - Gigabyte HD7850 OC 2GB - Windows 7 64 bit
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.3.2013 12:57 (Novak.Hvar).
13 godina
neaktivan

Dobro, to je hdd prilično star, i kvalitetan. Zadnjih godina kvalitet komponenti je pao na niske grane. Što se tiče diskova neki hvale WD, neki ga blate, isto tako za Seagate pa ne znam šta da kupim. {#}

17 godina
neaktivan
HDD crkava?

Crkla su mi dva eksterna 3.5" WD diska odmah po isteku garancije, dok mi jedan Seagate u eksternom kućištu radi već 6 godina bez problema. Ipak, kad sam uzimao novi komp, u njega je išao WD Black, a u NAS WD Red. Jednostavno čujem više pozitivnih iskustava od WD-u pa ignoriram svoja negativna :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HDD crkava?

Imam problem s hard diskom barem mislim da je to do hard diska. Kompjuter se zaledi kad sam htio pustit video neki i nekad kad otvaram nesto sta hdd treba ocitavat ili prebacivanje vremena videa koji je na hdd. (igrice igram i radi bez greske) i kad se zaledi hdd svijetli i nakon nekog vremena se odledi. Skinuo sam hd tune i sad mi pokazuje na health ovu gresku "C5 current pending sector" i dolje u opisu pise: number of unstable sectors 8. Dali je to znak da hdd nevalja vise? imam ga tek godinu dana.

0 0 hvala 0
14 godina
HDD crkava?

Evo da pohvalim WD.

Kao što vidiš pod "Moj PC" moja konfa je zaista stara. Imam WD disk već više od osam godina. Nikakvih problema. Na HDDTune ne pokazuje niti jedan bad sector, health je 100%, ma ne znam šta da kažem. Izgleda da su prije stvari rađene da traju.

Say hello to my little friend
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Krunoo7 kaže...

Evo da pohvalim WD.

Kao što vidiš pod "Moj PC" moja konfa je zaista stara. Imam WD disk već više od osam godina. Nikakvih problema. Na HDDTune ne pokazuje niti jedan bad sector, health je 100%, ma ne znam šta da kažem. Izgleda da su prije stvari rađene da traju.

To znaci da moj hdd krepava post iznad sam napisao?

14 godina
HDD crkava?

Ja mislim da bi trebalo negdje u HDTuneu pisati fix bad sectors ili tako nešto.

Say hello to my little friend
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HDD crkava?

Update: maloprije ukljucim komp i CUDO: health porastao sa 14% na 43% a br.bad sectora opao sa 96 na 18. Ko je ovdje lud??? {#}

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice