Formatiranje HDD na kojem su bili win

poruka: 16
|
čitano: 12.019
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Kako naslov kaže kako formatirati disk na kojem su bili win?Iz propertisa HDDa započne formatiranje ali ga ne može završiti.Iz Ms-Dosa nemože ga uopće započeti.Kako napraviti formatiranje da disk bude koristan u sustavu(jer je slave,na masteru su win-ovo bi tzrebao biti pomoćni disk).

1% sam normalan,75% neuracunljiv,23%zaboravan ali sam 100% otkvacen
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Probaj, desnom na My Computer, pa Manage, pa disc menagament i tu nadi taj disk, i tu ga probaj formatirati.

koju gresku ti izbaci?

We are born naked, wet, and hungry. Then things get worse. It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mogu ja pronači HDD.Ali nemogu dvršiti ormiranje.počne formatirati i završi nakon nekoliko minuta rečenicom "windows was unable to complete the format".Na HDDu su bili prije win na drugom kompu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Formatiranje HDD na kojem su bili win
General Zed kaže...

Mogu ja pronači HDD.Ali nemogu dvršiti ormiranje.počne formatirati i završi nakon nekoliko minuta rečenicom "windows was unable to complete the format".Na HDDu su bili prije win na drugom kompu...

Probaj prilikom bootanja OS-a, probaj preko npr Easusa partition managera (tak se nekak zove)

16 godina
neaktivan

Okušao sam ga formatirati jer je bilo svakakvih gluposti na tom disku,ali su bili i win.Obrisao sam skoro sve osim win.Pa sam ga krenio formatirati nadajući se da ćeju se moći izbrisati i win i da će raditit ok,ali nije uspio nego je izbacio gore navedenu rečenicu.Inače za disk sada piše da je raw i ne može se na njega ništa niti snimati niti se može formatirati,odnosno započne formatiranje ali ga nemože završiti do kraja...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jer nitko nezna spajanje dva harda nakojem su oba imali win?Kako drugi hard pretvoriti u dostupnog za pohranjivanje.Pa,nevjerujem da nitko nije imao ovakvih ili sličnih problema.Niko nije kupovao polovne hardove i koristio ih nadalje za pohranu ili su ti podaci tajni?

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.11.2009 15:06 (General Zed).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa ukoliko windowsi koje ti trenutno koristiš nemaju nikakvih sistemskih datoteka na tome disku morao bi ti dopustiti formatiranje. U svakom slučaju postoji i fail - proof tehnika. Ubaci disk od windowsa (bilo kojih - xp, win7, vista) te izvrši brisanje particije toga diska preko njegovog sučelja (samo obriši particiju, nemoj formatirati. Dakle kad te pita jesi siguran da želiš obrisati particiju lupiš da i nakon toga NE radiš novu i NE formatiraš taj disk). Potom restartiraj komp i kad ti digne windowse u tome trenutku nećeš vidjeti taj disk pod My Computerom.

Nakon toga desni klik na My Computer - Manage. Odi na Disk managment i onda napravi novu particiju na disku i formatiraj ga.

ne prestajemo se igrati zato što ostarimo, starimo zato što se prestajemo igrati - Flegma
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

Mozes li pobrisati podatke rucno?

A da probas prilikom snimanja win, znaci pocmes instalaciju odaberes disk i odaberes formatiranje , kad ti zavrsi format, i prije nego pocme snimati win, ugasi komp i pokreni svoj win.

We are born naked, wet, and hungry. Then things get worse. It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
nCh! kaže...

Pa ukoliko windowsi koje ti trenutno koristiš nemaju nikakvih sistemskih datoteka na tome disku morao bi ti dopustiti formatiranje. U svakom slučaju postoji i fail - proof tehnika. Ubaci disk od windowsa (bilo kojih - xp, win7, vista) te izvrši brisanje particije toga diska preko njegovog sučelja (samo obriši particiju, nemoj formatirati. Dakle kad te pita jesi siguran da želiš obrisati particiju lupiš da i nakon toga NE radiš novu i NE formatiraš taj disk). Potom restartiraj komp i kad ti digne windowse u tome trenutku nećeš vidjeti taj disk pod My Computerom.

Nakon toga desni klik na My Computer - Manage. Odi na Disk managment i onda napravi novu particiju na disku i formatiraj ga.

Dakle ako sam dobro shvatio:u biosu prebacim na boot from cd-ubacim cd od win-idem na instalaciju odnosno deinstalaciju na disku D-deinstaliram-koliku particiju ostavljam-

16 godina
neaktivan
goodye kaže...

A da probas prilikom snimanja win, znaci pocmes instalaciju odaberes disk i odaberes formatiranje , kad ti zavrsi format, i prije nego pocme snimati win, ugasi komp i pokreni svoj win.

Ne probao i sa Revom i sa još nekim programima ali jednostavno neda.Ovo drugo još nisam probao,da ne zaje.. disk...

17 godina
neaktivan

Uzmite bilo kakav disk editor,

koji cete pokrenutu s boot diskete

ili boot CD-a.

Dohvatite 'fizicki disk'

i u prvi sektor ukucajte 00

Disk je tada potpuno 'mrtav'

glede citanja i pisanja bilo kakvih zapisa.

Nanovo se prave particije i njihov

novi zapis ide u obrisani boot sektor.

Ja koristim DE ukomponiran u BartPE,

ili jos bolje HxD-portable sa

http://mh-nexus.de/en/hxd/

Pozdrav

Have a nice day - Compa
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.11.2009 19:07 (drradic).
16 godina
neaktivan
nCh! kaže...

Zanima me gdje da nađem taj fail?

goodye kaže...

Nemože.Probao i nstalaciju win ali ne vidi drugi disk!

drradic kaže...

Uzmite bilo kakav disk editor,

koji cete pokrenutu s boot diskete

ili boot CD-a.

Dohvatite 'fizicki disk'

i u prvi sektor ukucajte 00

Disk je tada potpuno 'mrtav'

glede citanja i pisanja bilo kakvih zapisa.

Nanovo se prave particije i njihov

novi zapis ide u obrisani boot sektor.

Ja koristim DE ukomponiran u BartPE.

Pozdrav

Jako šturo,koji editor,gdje ukucavam,gdje pravimnove particije.Molim vas za malo više informacija,malo boljeg pojašnjenja.Nisam informatički toliko obrazovan da baš sve razumijem,gdje je što i gdje što mogu naći...

17 godina
neaktivan

Ajmo ovako.

Na racunalu koje je ispravno formatirate disketu

na način da postane sistemska. Znaci ima svoj BOOT

sektor i u BIOS-u se postavi da se sustav pokrene s nje.

Na disketu kopirati neki DE editor, npr

http://mirror.href.com/thestarman/tool/de/PTS-DE.htm

Na toj su stranici i upute kako ga koristiti.

Kada se racunalo pokrene s diskete pokrenite editor,

izberite fizicki disk i u prvi sektor (Sector 0) upisu se nule.

Ako disketni uredjaj nije rspoloziv isto treba napraviti

s BOOT CD-a izradjenog u slicnu svrhu. Recimo prema

http://www.hiren.info/pages/bootcd

Kad se u Boot sektor pomocu DE upisu sve nule gube se svi

podaci o particijama i disk se ponasa kao da nikad nije koristen.

Potom pri ponovnom instaliranju OS napravite nove particije.

Ako niste vicni ovome dajte nekom prijatelju koji je to vec radio.

Pozdrav

Have a nice day - Compa
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.11.2009 19:00 (drradic).
17 godina
General Zed kaže...

Kako naslov kaže kako formatirati disk na kojem su bili win?Iz propertisa HDDa započne formatiranje ali ga ne može završiti.Iz Ms-Dosa nemože ga uopće započeti.Kako napraviti formatiranje da disk bude koristan u sustavu(jer je slave,na masteru su win-ovo bi tzrebao biti pomoćni disk).

Taj windows alat az diskove bas i nije bog zna kaj to se zna, skini ovaj program dole tj Home Edition pouzdan je i odlicno radi svoj posel pa odradi to s njim. Imas i video za svaku njegovu funkciju dole nize kak se to radi refresaj stranicu ak se ne ucita odma skroz!Cool

http://www.partitionwizard.com/free-partition-manager.html

http://www.partitionwizard.com/download.html

http://www.partitionwizard.com/help/format-partition.html

16 godina
neaktivan

Odličan program,Rambox,riješio sve za 4 minute.Jednostavan za rukovanje za nas početnike.Ostalim kolegama također zahvaljujem na predloženim zahvatima,pokušao sam isprobati al mi nisu neke stvari išle.Možda kad budem bio malo osposobljeniji isprobam sve predložene solucije,svkako ću ih arhivirati...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pod fail proof sam mislio na tehniku koja će zasigurno raditi a ne na fajl :D (fail proof = provjerena).

Napravit ću ti primjer na što sam mislio korak po korak na virtualizacijskom softwareu do kraja tjedna i izvući screenshote iz toga.

ne prestajemo se igrati zato što ostarimo, starimo zato što se prestajemo igrati - Flegma
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice