Nabavio sam besplatno, dosta dobro funkcionira na svjetlu ( nije baš kao Monitor) ,al zato malo zamracis prostoriju i dereš!!
Widescreen, budućnost ili otpad?
- poruka: 49
- |
- čitano: 7.131
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
nebih znao možda su filmske kamere skuplje od ovih tv
Jedan od osnovnih razloga je veći senzor i izmjenjivi objektivi.
jebas LCD televizore i plazme, kad ja doma preko kompa gledam TV,FILMOVE,IGRAM IGRE, na LCD projektoru u Full HD rezoluciji, na zidu (slika velićine 2,5 m dijagonala).
Ne psuj.
Odgovaras na poruku staru pune dvije godine?
;)
Eh... Zadnja poruka u temi je bila od danas pa nisam ni gledao da je zapravo temu digao iz naftalina. Mada, ne moze se reci da nije zasluzio takav komentar - zato sam i reagirao, jer nitko drugi nije.
Osobno mi je drazi 16:10 nego 16:9 format, pogotovo na laptopima, a za 4:3 se slazem da je proslost.
Meni isto - 16:9 na monitorima je skoro pa marketinska prevara - za istu dijagonalu dobis manje piksela, izgubis na visini koja je nuzna za bilo kakav dokument koji je vertikalnog formata (ili koji se vertikalno skrola), poput web-stranica, dokumenata u Wordu ili kojem vec programu radis itd. Mislim - tko kupuje monitor samo da bi gledao filmove? Ovako te prisiljavaju da kupis monitor velike dijagonale da bi dobio potrebnu visinu.
LOL. Retoricko pitanje, na koje se ipak trazi odgovor (jer je jasno da ne znas pozadinu price). Zato jer TV nije film, zato jer imaju kamere koje mogu snimati u 4:3 i 16:9 formatima, a ne u 2,35:1.
nebih znao možda su filmske kamere skuplje od ovih tv
Jedan od osnovnih razloga je veći senzor i izmjenjivi objektivi.
Ne znam tocno kakva je sad situacija, ali mislim da se jos uvijek vecina filmova snima na klasicni film, a ne digitalno (ili mozda i analogno - znam da se na televizijama jos uvijek na terenu koristi Betacam, ali ne znam dal se to odnosi na digitalni ili analogni format - kako god bilo, snima se na kazete, a ne film). Glede TV kamera - mislim da i televizijske profesionalne kamere imaju izmjenjive objektive.
Nedavno sam kupio 23" widescreen (LG W2363V) a prije toga sam koristio 17" CRT. Mogu reći da sam se za jedan dan potpuno prilagodio na wide tako da bi mi sad bilo nezamislivo vraćati se na 4:3. Svakodnevni rad u njemu je ugodan i općenito puno bolji. A što se tiče razlike između 16:10 i 16:9, moj je novi monitor 16:9, dok mi buraz ima 16:10 već neko vrijeme. Prije, dok sam koristio CRT njegov monitor mi je bio čisto ok, dok mi je sada nekako "kockast".
jel receno sta o tome kad ce nasa televizija prec na HD??i btw oce svjetsko prevnestvo prenosti u HD-u?ak da dali na svim odasiljacima il sam na onom na prisavlju
Nećemo još neko vrijeme preći na HD, sigurno ne prije svjetskog prvenstva, barem ne ovog u Africi.
Nečemo mi još jako dugu priječi na HDemitiranje tv programa.Razlog je jednostavan.Koliko samo kod nas ima starih televizora kojima i 16-9 format predstavlja problem,a kamoli HD za koji bi morali kupiti novi televizor.Za našu televiziju če emitiranje u 19-9 formatu biti veliki napredak,ali za HD če mo se načekati još najmanje 2 godine.
Nečemo mi još jako dugu priječi na HDemitiranje tv programa.Razlog je jednostavan.Koliko samo kod nas ima starih televizora kojima i 16-9 format predstavlja problem,a kamoli HD za koji bi morali kupiti novi televizor.Za našu televiziju če emitiranje u 19-9 formatu biti veliki napredak,ali za HD če mo se načekati još najmanje 2 godine.
Ma nije stvar ni samo u tome. Sad su nas naveli da pokupujemo DVB-T MPEG2 prijemnike, koji ne podrzavaju HD (H.264 kodek). Zar cemo za godinu-dvije opet kupovati nove prijemnike?
Svjetsko prvenstvo bi se moglo prenositi na HDpromo kanalu kao što je i do sad bio slučaj s važnijim sprotskim natjecanjima (mislim da je Europsko bilo na HD-u). Jedini problem koji u vezi starih televizora će biti crne crte gore i dolje. Što se HD-a tiće, tu je važan samo prijamnik koji je danas još preskup, ali mi isto polako pada cijena. Prijamnik prima signal i pretvara u rezoluciju koju TV može prikazati.
Ma nije stvar ni samo u tome. Sad su nas naveli da pokupujemo DVB-T MPEG2 prijemnike, koji ne podrzavaju HD (H.264 kodek). Zar cemo za godinu-dvije opet kupovati nove prijemnike?
Kad se oslobode analogni kanali, vjerojatno će krenuti emitiranje HD kanala paralelno sa SD (analogni zauzima ogroman broj kanala jer susjedni odašiljači ne smiju odašiljati na istom kanalu). Ne vjerujem da će se SD tako brzo gasiti, čak i ako ga imaju u planu gasiti, dok pokriju cijelu državu s novim odašiljačima, pa prijelazno razdoblje, proći će tu puno vremena.
S druge strane SD prijamnik je puno jeftiniji, dok je HD prijamnik donedavno došao više od prosječnog TV-a u hrvatskoj (ako nije i sad tako), a ne bi pružao ništa kvalitetniju sliku na CRT TV-u. Cijena HD prijamnika će polako padati, a i dolazi ugrađen u sve više većih LCD-a i plazmi.
sve je to monopol,sada uvedu mpeg2 prijemnike,a kasnije ce uvest mpeg4 prijemnike,na kraju ce ljudi dobit popi*ditis i shvatit da su popusili puno love a mogli su imat 32" hd ready tv sa mpeg4 samo da su malo razmisljali
Slažem se da je monopol velika prepreka bržem uvođenju novih tehnologija kod nas.Ali i mi smo dijelom tome doprinjeli jer slabo prihvačamo nove tehnologije,posebno starija populacija.Znam puno ljudi koji uopče neznaju što je digitalna televizija a da ne govorim HDTV ili Widescreen emitiranju, to prvi put čuju.
Svjetsko prvenstvo bi se moglo prenositi na HDpromo kanalu kao što je i do sad bio slučaj s važnijim sprotskim natjecanjima (mislim da je Europsko bilo na HD-u). Jedini problem koji u vezi starih televizora će biti crne crte gore i dolje. Što se HD-a tiće, tu je važan samo prijamnik koji je danas još preskup, ali mi isto polako pada cijena. Prijamnik prima signal i pretvara u rezoluciju koju TV može prikazati.
Kad se oslobode analogni kanali, vjerojatno će krenuti emitiranje HD kanala paralelno sa SD (analogni zauzima ogroman broj kanala jer susjedni odašiljači ne smiju odašiljati na istom kanalu). Ne vjerujem da će se SD tako brzo gasiti, čak i ako ga imaju u planu gasiti, dok pokriju cijelu državu s novim odašiljačima, pa prijelazno razdoblje, proći će tu puno vremena.
S druge strane SD prijamnik je puno jeftiniji, dok je HD prijamnik donedavno došao više od prosječnog TV-a u hrvatskoj (ako nije i sad tako), a ne bi pružao ništa kvalitetniju sliku na CRT TV-u. Cijena HD prijamnika će polako padati, a i dolazi ugrađen u sve više većih LCD-a i plazmi.
Srecom oni koji oce gledat HD prijem bilo gdje ima takav signal, a nemaju MPEG4 prijemnik bilo u TV-u ili slicno ne moraju potrosit hrpu love evo ovaj dole novi Strong model je ok cijene s obzirom kaj nudi i tak to nema panike.
http://mke.hr/shop/product_info.php?cPath=56&products_id=646
Ovo je dobar izbor za one koji žive blizu Slovenije jer če moći gledati 12 programa.5 naših:HRT1,HRT2,RTL TV,NOVA(u okolici Zagreba i HRT HD) I Slovenskih 7:SLO1,SLO2,SLO3,KANAL A,POP TV,TV3,PIKA TV.
Nema nikakvih razloga za brigu.Neovisno emitiralo se u MPEG-2 ili MPEG-4 sustavu kodiranja digitalnog signala,kod nas ali i u Sloveniji ima dovoljan broj kanala(multiplexa)za nesmetano paralelno emitiranje u SD i HD tehnici.
koga je briga za digitalni signal a pogotovo stariju populaciju sad moram kupovati dvb-t,dobro je što mi nova televizija ima mp4,iskreno više bih volio da su uložili u kvalitetan program a ne u digitalizaciju,sad fino imam digitalnu televiziju koju skoro i ne gledam,ajoj koji napredak
koga je briga za digitalni signal a pogotovo stariju populaciju sad moram kupovati dvb-t,dobro je što mi nova televizija ima mp4,iskreno više bih volio da su uložili u kvalitetan program a ne u digitalizaciju
Da nisu ulozili u digitalizacju, mozda sad ne bi imali para ni za ovakav program. Ili bar ne bi imali zeljeni profit. Do digitalizacije je trebalo doci - smanjuju se troskovi prijenosa signala i povecava kvaliteta slike.
sve ja to razumijem ,evo ušli smo u digitalno doba a televizijski program je sve gori imam ja i digitalni max tv ni na njemu ništa,evo ja biram crno-bijeli prikaz ali nek mi daju dobar program