Wi-Fi na Blu-Ray playeru

poruka: 35
|
čitano: 8.076
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Wi-Fi na Blu-ray playeru

Posjedujem Blu-ray player koji ima mogućnost spajanja (ulaz) na LAN, isto tako kao i USB, no pošto mi je nekakav HDD ili USB uključen u USB ulaz, morao bih se stalno ustajati te konstanto mijenjati uređaj u USB ulazu s ovim uređajem.

Postoji li nekakav drugi način da se to riješi, recimo da spojim nešto na routerov LAN ulaz i nešto na LAN ulaz blu-ray playera (sličan sustav za Wi-Fi ima Max-TVov prijemnik). Naravno, što jeftnije, to bolje.

Radi se o LG-evom Blu-Ray playeru, točnije LG BD-660.

Unaprijed hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Wi-Fi na Blu-Ray playeru

Staviš  USB HUB, trebao bi Blu Ray player da ga čita i uključiš  što te je volja...

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Wi-Fi na Blu-Ray playeru

Ma to sam i ja mislio, samo nisam stručnjak u voltažu i ne znam bi li Blu-ray mogao napajati taj USB HUB.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Wi-Fi na Blu-Ray playeru

Slobodno, nema problema.......

14 godina
neaktivan
Wi-Fi na Blu-Ray playeru

OK, super onda. Kupit ću sa 2 ulaza, jer mi više ne treba.

Hvala na pomoći! :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Wi-Fi na Blu-Ray playeru

Kupio sam ja sad taj LG AN-WF100, ali na kraju se ispostavilo da ne radi! {#}

A lijepo sam prije kupovine pitao i rekli su ("Da gospodine, raditi će."). Taman kad mislim da se mogu osloniti na druge ljude, oni me iznejvere. Strava. Poprilično sam ljut.

Ima li bilo koji drugi način da se Blu-Ray player LG BD660 spoji na internet bežično? Možda nekakav sustav gdje imam 2 recievera (jedan u routeru, jedan u Blu-Ray playeru), koji stimulra LAN kabel?

Molim vas za ideje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Wi-Fi na Blu-Ray playeru

TV koji bih koristio je LG 42LK450. Naravno, u njega je spojen blu-ray player.

Unaprijed hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Wi-Fi na Blu-Ray playeru

Mislite li da bih trebao vratiti LG AN-WF100 u maloprodaju ili ga još nekako mogu iskoristiti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Wi-Fi na Blu-Ray playeru

Molim vas da mi netko odgovori.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
TheGh0st kaže...

Molim vas da mi netko odgovori.

Vrati ono sto ti neradi, i netreba.

14 godina
neaktivan
Wi-Fi na Blu-Ray playeru

A mogu li kako spojiti router i Blu-Ray player?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Wi-Fi na Blu-Ray playeru

BUMP

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
TheGh0st kaže...

BUMP

Prodaj taj, i kupi bd570 sa ugradjenim Wi-Fi modulom, ja imam njega i bd390 vec dvije godine sve umrezeno, i nikada problema.

14 godina
neaktivan
Wi-Fi na Blu-Ray playeru

OK, ali znam da postoji nekakav uređaj (koristi se na MaxTV-u), koji stimulira LAN kabel. Jedan se dio priključi u router, a drugi dio u LAN ulaz na Blu-Ray playeru i problem riješen. Samo ne znam kako se taj uređaj zove.

Mislim, mogu prodati, ali ovaj Blu-Ray mi je sasvim zadovoljavajući (samo što eto, nema interneta).

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Wi-Fi na Blu-Ray playeru

BUMP

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Wi-Fi na Blu-ray playeru
TheGh0st kaže...

Posjedujem Blu-ray player koji ima mogućnost spajanja (ulaz) na LAN, isto tako kao i USB, no pošto mi je nekakav HDD ili USB uključen u USB ulaz, morao bih se stalno ustajati te konstanto mijenjati uređaj u USB ulazu s ovim uređajem.

Postoji li nekakav drugi način da se to riješi, recimo da spojim nešto na routerov LAN ulaz i nešto na LAN ulaz blu-ray playera (sličan sustav za Wi-Fi ima Max-TVov prijemnik). Naravno, što jeftnije, to bolje.

Unaprijed hvala!

Tu si napisao da imaš mogućnost spajanja na Lan, pa što se misliš stavi kabel za net i to je to.

16 godina
bodija kaže...
TheGh0st kaže...

Unaprijed hvala!

Tu si napisao da imaš mogućnost spajanja na Lan, pa što se misliš stavi kabel za net i to je to.

-(greška) jer autor očigledno ne razumije razliku. LAN i WLAN, kao i USB... jer i ostatak rečenice je besmislen. Kakvo ustajanje i koja je 'veza' LAN i USBa s tim? ... tako da me ne čudi rezultat (kupnja nečeg što ne radi).

- @ autor, može pojašnjenje, što imaš - koje priključke, što je cilj?...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 17:06 (ihush).
15 godina
ihush kaže...
bodija kaže...
TheGh0st kaže...

-(greška) jer autor očigledno ne razumije razliku. LAN i WLAN, kao i USB... jer i ostatak rečenice je besmislen. Kakvo ustajanje i koja je 'veza' LAN i USBa s tim? ... tako da me ne čudi rezultat (kupnja nečeg što ne radi).

- @ autor, može pojašnjenje, što imaš -  koje priključke, što je cilj?...

Nema greške taj Blu ray player se može i mora spojiti na LAN kabel, evo i dokaza LG BD-660

14 godina
neaktivan
Wi-Fi na Blu-Ray playeru

@ihush, očigledno se sve razaznaje iz moje poruke. Naime, na back panelu blu-raya imam ulaz za LAN, a na prednjem imam ulaz za USB. Ako ti nije jasno, proguglaj slike, nemoj se praviti pametan, jer vrlo dobro znam razliku između LAN, WLAN i USB.

Mene zanima postoji li mogućnost omogućiti mome Blu-Rayu da se spoji na internet. Kao što sam i rekao, u Tehnomarketu su mi rekli da će USB raditi. Dođem kući, uštekam USB u USB ulaz na Blu-Rayu i ne radi. Na kraju se ispostavi da je maloprodajni agent pogrjesio (nakon kontaktiranja LG-a) i da Wi-Fi adapter LG AN-WF100 ne podržava LG Blu-Ray BD660.

@bodija, router mi je na katu, pa ne mogu nikako spojiti kabelom.

Mene sada zanima kako li mogu omogućiti momu Blu-Ray uređaju internet? Na sličnu foru radi MaxTV (ako je router udaljen), jedan se uređaj priključi u IPTV ulaz na routeru, jedan u ulaz na MaxTV prijemniku i to stimulira LAN kabel. Mene samo zanima hoće li to raditi u mome slučaju (router (samo što bi se ovdje spajalo na LAN, ne IPTV) i Blu-Ray). Ako ne, imate li drugih ideja, ili nekih naprava koje rade slično po ovoj shemi?

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 18:00 (TheGh0st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
TheGh0st kaže...

Mene sada zanima kako li mogu omogućiti momu Blu-Ray uređaju bežićni internet? Na sličnu foru radi wireless MaxTV, jedan se uređaj priključi u LAN ulaz na routeru, jedan u LAN ulaz na MaxTV prijemniku i to stimulira LAN kabel. Mene samo zanima hoće li to raditi u mome slučaju (router i Blu-Ray). Ako ne, imate li drugih ideja?

Mislim da to ovako ide, moraš nabaviti drugi Router koji se može bežično spajati i treba ga konfigurirati kao repetitor. Proguglaj malo po netu pa vidi, čini mi se malo preskupa investicijia . Bolje bi bilo prodati taj player i kupiti player koji ima WLAN.

14 godina
neaktivan
Wi-Fi na Blu-Ray playeru

Što misliš koliko bih dobio za njega?

Iako sam poprilično uvjeren da postoji nekakvo alternativno rješenje koje stimulira LAN kabel, koje je jeftino - samo što, neznam gdje to potražiti.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 18:09 (TheGh0st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
TheGh0st kaže...

@ihush, očigledno se sve razaznaje iz moje poruke. Naime, na back panelu blu-raya imam ulaz za LAN, a na prednjem imam ulaz za USB. Ako ti nije jasno, proguglaj slike, nemoj se praviti pametan, jer vrlo dobro znam razliku između LAN, WLAN i USB.

Mene zanima postoji li mogućnost omogućiti mome Blu-Rayu da se spoji na internet. Kao što sam i rekao, u Tehnomarketu su mi rekli da će USB raditi. Dođem kući, uštekam USB u USB ulaz na Blu-Rayu i ne radi. Na kraju se ispostavi da je maloprodajni agent pogrjesio (nakon kontaktiranja LG-a) i da Wi-Fi adapter LG AN-WF100 ne podržava LG Blu-Ray BD660.

Mene sada zanima kako li mogu omogućiti momu Blu-Ray uređaju internet? Na sličnu foru radi MaxTV (ako je router udaljen), jedan se uređaj priključi u IPTV ulaz na routeru, jedan u ulaz na MaxTV prijemniku i to stimulira LAN kabel. Mene samo zanima hoće li to raditi u mome slučaju (router (samo što bi se ovdje spajalo na LAN, ne IPTV) i Blu-Ray). Ako ne, imate li drugih ideja, ili nekih naprava koje rade slično po ovoj shemi?

Ja koliko vidim nije wi-fi ready, i nemoze se ubosti usb wi-fi adapter da radi, samo kabl, dok recimo bd570 ima integrisan wi-fi i radi sve normalno.

14 godina
neaktivan
Wi-Fi na Blu-Ray playeru

Evo imam jednu ideju, pa vi recite da li je dobra ili ne.

Naime, planiram vratiti LG AN-WF100 i dobiti novce nazad (ako daju) i uzeti si ovo. Kada u taj uređaj stavim LAN kabel (jer je potrebno da bi radio) i spojim taj jedan D-linkov uređaj u struju na katu (ili oba na isto mjesto - isti produžni), da li će mi oni distributirati internet preko cijele strujne mreže u kući?

Pitanja :

1. Ne znam je li ovo princip funkcioniranja ovog uređaja. Je li?

2. Ne znam bi li moj Blu-Ray player očitao ovu mrežu. Mislim da bi, jer ako distributira network svima u električnoj mreži u kući, onda bi trebalo raditi.

3. Da li bi signal (ako uređaj radi kako mislim) pokrio i doljnji kat?

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 18:39 (TheGh0st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
TheGh0st kaže...

..

- čemu vrijeđanje? Možda je moj post uvredljiv? -prijavi.

- Činjenica da u rečenicu strpaš LAN, USB i wlan.. bez ikave veze, jednako da fale potrebne informacije (npr što želiš napraviti, osim ne ustajanja..).

- Imaš LAN, uređaj nije WiFi ready. To nije PC pa da se može samo tako ubosti neki USB uređaj, mora biti podržan-driver...

- Kao što tek sad navodiš da je uređaj predaleko za spajanje mrežnim kablom. Postoje jednostavna rješenja, ali ... dovoljno si pametan da ti nije potrebna pomoć.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
TheGh0st kaže...

Ima li bilo koji drugi način da se Blu-Ray player LG BD660 spoji na internet bežično? Možda nekakav sustav gdje imam 2 recievera (jedan u routeru, jedan u Blu-Ray playeru), koji stimulra LAN kabel?

Molim vas za ideje.

Ako tvoj Blu-Ray Player sluzbeno ne podrzava Wi-Fi onda nema nikakvog nacina. Jedini nacin i zaobilazni ti je preko kucne (strujne) mreze

I nemoj misliti da ces se usreciti sa gledanjem preko Wi-Fia. Pogotovo ne sa HD sadrzajem i ne sa jeftinom mreznom opremom

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 18:51 (Lazarus Long).
15 godina

Moguće da bi to radilo ako su strujni kabeli na istom satu, ali što nije to malo prevelika investicija i opet je pitanje dali će to raditi. Radije kupi kabela pa probi kroz zid (plafon,prozor), stavi ga u bužir i spoji se žično.

PS

Imaš dva firmwarea za BD-660 

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 18:55 (bodija).
14 godina
neaktivan
Wi-Fi na Blu-Ray playeru

@ihush, oprosti, nisam te mislio uvrijediti. Ne govorim ovo samo da (ako hoćeš) postaviš svoje rješenje, nego samo kažem da dobro poznajem razliku između LAN-a, WLAN-a i USB-a. Ako pogledaš svoj post, ne misliš li da je barem malo uvredljivo što si napisao to da nije ni čudo da se dogodila ovakva greška - te me samim time dobrano izvrjeđao. Stvarno, prihvati moje iskrene isprike.

Samo da pitam, LG AN-WF100 kaže da je LG Blu-Ray BD660C podržan. Postoji li zasebni "C" model, ili postojeći dobijem nadogradnjom firmwarea?

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 23:04 (TheGh0st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Wi-Fi na Blu-Ray playeru

bez puno kemijanja,kupi neki polovni ruter i spoji ga dolje i uključi LAN kabel u Blu-Ray i uživaj{#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Wi-Fi na Blu-Ray playeru

Bohrer u ruke i deri, u protivnom ćeš bezveze potrošiti hrpu živaca, vremena i novaca da dobiješ nekakvo polurješenje.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Bohrer u ruke i deri, u protivnom ćeš bezveze potrošiti hrpu živaca, vremena i novaca da dobiješ nekakvo polurješenje.

Upravo tako. Bar sto se mene tice nisam susreo nekog da je zadovoljan sa Wi-Fiem i DLNA (ili sto vec)

Nista bez CAT5 zice

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice