Spajanje LCD sa PC

poruka: 33
|
čitano: 20.397
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Spajanje LCD sa PC

Imam jedan konektor na ulazu je DVI a na izlazu HDMI i sada bi taj konektor ukopcao na graficku (8600gt) i sa HDMI kablom na LCD (Sony Bravia KDL32V5500). Da li je to izvedivo i hoće li mi se prenositi slika i zvuke te hoce li slika biti kvalitetna zbog duzine  HDMI kabela (10m)?

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Spajanje LCD sa PC

-hoće, sve OK, zvuk samo ako si spoio interno audio kablom na VGA (nemaju sve kartice priključak, nekad ne dobiješ kabel).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.5.2009 21:26 (ihush).
16 godina
neaktivan

Možeš pojasnit? Sada trebam kupiti dodatni kabel i priključak ili .... ???

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.5.2009 21:49 (Desert_Fox).
16 godina

-dodatni kabel, za nVidia kartice je zapravo digitalni SPDIF (dvožilni, sličan starom CD-audio kablu) konektor sa zv. na VGA. (Radeon to ima interno).

16 godina
neaktivan

Evo kako sam ja rješio. Kupio sam HDMI kabel http://www.chipoteka.hr/www_new/modules/moduli/shop/product.php?sifra=8070304103

te za zvuk ovaj http://www.chipoteka.hr/www_new/modules/moduli/shop/product.php?sifra=8070304534

I kada graficku preko DVI-HDMI priključka spojim preko vec spomenutog HDMI kabla na LCD slike nema a mislim da bi mi se barem desktop trebao prikazati na LCD.  Grafa mi ima samo 1 DVI izlaz tako da nemogu istovremeno imati monitor i LCD spojene. Kako da sada riješim ovaj problem?

16 godina
neaktivan

Sliku sam dobio. Ispada da sam samo trebao resetirati računalo. Ali zvuka i dalje nema. Ovim činč kablom nemogu dobiti zvuk na televizoru. Dali trebam podesiti nešto na računalu ili je do televizora?

16 godina

-na računalu bi trebao (odprije) biti instaliran i HDMI-HDaudio kao 'dodatna' zv.kartica. Sam HDMI standard (kabel) predviđa sliku i zvuk, ali dali ga neki monitor/TV ima i dali radi... -trebalo bi. Sramim se

Provjeri i opcije drivera od zučne, kao 'digital out' i sl. možda je samo ugašeno.

edit: pogledao sam sliku činč kabel, on nema veze s HDMI-om.
 Za to je kabel koji ima jumper-konektore (pinove, dvožilni) spaja se s zvučne na VGA naravno ako ima priključak jer neki modeli nemaju.

S činčem je običan, analogni audio (line out ili speaker) i line in na TVu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.5.2009 12:24 (ihush).
16 godina
neaktivan
Spajanje LCD sa PC

za zvuk ti je bolje zvučnike na tv nije nešto zvuk

imaš li drivere

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

-na računalu bi trebao (odprije) biti instaliran i HDMI-HDaudio kao 'dodatna' zv.kartica. Sam HDMI standard (kabel) predviđa sliku i zvuk, ali dali ga neki monitor/TV ima i dali radi... -trebalo bi. Sramim se

Provjeri i opcije drivera od zučne, kao 'digital out' i sl. možda je samo ugašeno.

edit: pogledao sam sliku činč kabel, on nema veze s HDMI-om.
 Za to je kabel koji ima jumper-konektore (pinove, dvožilni) spaja se s zvučne na VGA naravno ako ima priključak jer neki modeli nemaju.

S činčem je običan, analogni audio (line out ili speaker) i line in na TVu.

Pa naveo sam u prvom postu koji TV imam. Sto se tiče činča shvatio sam da sam krivi stavio na link. Onaj koji imam nemrem nac na internet str. od chipoteke, ali se radi o običnom banana činču koji na jednom ulazu ima 1 banana utikač (taj je predviđen za računalo) a na izlazu ima crveni i crni utikač koji ide na TV.  Zvuk dobijem jedino kada činč spojim na A\V inpute ali tada, naravno, nema slike. Muči me jedino di trebam spojiti činč na Tv i kako bi onda dobio sliku preko HDMI i zvuk
16 godina
neaktivan
RPG vs TENK kaže...

za zvuk ti je bolje zvučnike na tv nije nešto zvuk

imaš li drivere

Drivere za sta? Graficku, maticnu, zvucnu???
Meni je zvučnik na TV super i bolje nego od zvučnika a računalo mi je udaljeno od TV-a (pogle 1.post kada sam naveo HDMI kabel koji kupujem) tako da mi se to ne isplati
16 godina

-najčešće je problem u VGA kartici, modeli u zadnjh godinu dana imaju podršku za audio preko HDMIa, Ako je tvoja kartica takav model, (trebao si s njom dobiti i DVI-HDMI adapter), to bi bio njajednostavniji način (jedan kabel).

Ovako sa zvučne na TV moraš vuči još navedeni činč... -morao bi postojati na TV-u, ali onda je problem u izboru ulaza jer ako odabereš HDMI onda on ne koristi činč audio ulaz. Tako da ovisi o TVu koje sve kombinacije ima. Ako na TVu imaš i PC-stereo 3.5 (banana) audio, vjerojatnije je da če ta kombinacija raditi. U tom slučaju ti treba 3.5(M)-3.5(M) stereo (ne činč)
. Nema pravila jer nema standarda (bar s PC strane). Čak može biti razlika u DVI-HDMI adapteru koji se dobije uz karticu ili neki 'generički' dali će raditi audio jer možda nema sve pinove spojene. (zato i ovi savijeti jesu u stilu 'ćorave koke'...) -Jedino pokušaj/promašaj metoda.

16 godina
neaktivan

Naveo sam graficku karticu u 1. postu i nije jedna od noviji za koje je potreban samo DVI-HDMI adapter i HDMI kabel pa deri. Meni se zvuk na taj način ne prenosi. Dešava mi se da kada činč ukopčam u Tv mogu birati hoću li imati sliku ili zvuk ovisno dal gledam sa HDMI ili ovih drugih inputa. TV mi ima 5.1-kanalni izlazšto se tiče zvuka. http://www.sony.hr/product/t32-v-series/kdl-32v5500#pageType=TechnicalSpecs. Dali se odavde vidi koji mi kabel treba za spojiti zvuk?

16 godina
neaktivan
Spajanje LCD sa PC

Spojio bi pc s tv- om i ovako stoje stvari:

Grafička ima dva dvi izlaza. Na jedan je spojen monitor, a na drugi bi spojio sharpov aquos lcd tv.

Navedeno bi izveo sa dvi-hdmi kabelom i tako bi dobio sliku. Zanima me zvuk. Dali je dovoljno spojit sa činčom

spdif out na matičnoj sa izlazom 6 na slici tv-a? Taj ulaz je predviđen za hdmi tj. za sliku, a ispod ima audio ulaz.

Grafička je GeForce 8600 gt.

tv tv
pc pc

0 0 hvala 0
16 godina

-HDMI prenosi sliku i zvuk, čim ga odabereš kao AV na TVu, tako da u tom trenutku preko činča ili optical zapravo ne radi, tj. radi ali onda i sliku moraš s AV-1-2-3 ovisno koji čhinč je za AV.., ali moguće da neki model TVa dozvoljava izbor/kombiniranje izvora zvuka... (kao linija). Jedino možeš pokušati (meni na taj način nije radio zvuk).

16 godina
neaktivan

U uputstvu za tv u poglavlju "connecting a PC"  navedeno je da se spaja sa DVI/HDMI kabelom, a ispod je prikazan kabel: "fi 3.5 mm stereo minijack cable" koji ulazi u audio ulaz, koji je na slici tv nazvan ext 6

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.7.2009 17:56 (gorans).
16 godina

-s tom kombinacijom imaš 50:50 šanse da ti radi... -jedino ti preostaje pokušati...

16 godina
protjeran
Spajanje LCD sa PC

Nije mi jasno sto ne spojis na obicni kabal od monitora ako vec imas ulaz na tv-u i onda samo lagano nonsalatno ustekas drugi kabal sa zvucne u tv i rijesen problem dobit ces sliku istu kao na monitoru tako sam barem ja uradio

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zato je su mi uštekani zvučnici za pc. Jedino ako mi možeš pojasniti čemu služe ovi ostali izlazi na zvučnoj, a čemu točno služi spdif izlaz. Bio bi ti jako zahvalan Osmijeh

slika:

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.7.2009 18:37 (gorans).
16 godina
protjeran
gorans kaže...

Zato je su mi uštekani zvučnici za pc. Jedino ako mi možeš pojasniti čemu služe ovi ostali izlazi na zvučnoj, a čemu točno služi spdif izlaz. Bio bi ti jako zahvalan Osmijeh

slika:

To bi trebao biti digitalni audio signal koji bi mogao spojiti na tv sa odgovarajucim kablom

A ostale prikljucke gdje spajas zvucnike (standardne) mozes podjeliti u programu koji si dobio sa zvucnom karticom ili da kupis bananicu koja je jeftina do bola i na najlaksi nacin podjelis signal za tv i zvucnike

Evo ti slika ispod znaci nista komplikovano sve bi te kostalo najvise 2-3 eura a dobit ces vrhunsku sliku i zvuk bez trunke gubljenja signala

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.7.2009 19:16 (luxman).
16 godina
neaktivan
gorans kaže...

Grafička ima dva dvi izlaza. Na jedan je spojen monitor, a na drugi bi spojio sharpov aquos lcd tv.

Navedeno bi izveo sa dvi-hdmi kabelom i tako bi dobio sliku. Zanima me zvuk. Dali je dovoljno spojit sa činčom

spdif out na matičnoj sa izlazom 6 na slici tv-a? Taj ulaz je predviđen za hdmi tj. za sliku, a ispod ima audio ulaz.

Evo, uspio sam dobit sliku sa dvi-hdmi kablom. S posebnim kabelom sam spojio zvuk i to u audio ulaz ispod hdmi ulaza i pomoću banane spojio sam zvučnike za računalo i kabel za tv.

Sad me zanima kako razdijeliti zvuk, tj. da ide u zvučnike za računalo i u tv.

Hvala unaprijed...

16 godina
protjeran
gorans kaže...
gorans kaže...

Evo, uspio sam dobit sliku sa dvi-hdmi kablom. S posebnim kabelom sam spojio zvuk i to u audio ulaz ispod hdmi ulaza i pomoću banane spojio sam zvučnike za računalo i kabel za tv.

Sad me zanima kako razdijeliti zvuk, tj. da ide u zvučnike za računalo i u tv.

Hvala unaprijed...

CITAJ post iznad tvog

Stavio sam ti sliku sta ti treba da zvuk podjelis a i napisao sam ti sve od A do Z

16 godina
neaktivan
Spajanje LCD sa PC

Zdravo svima,

HITNO mi treba pomoć, naime imam pc koji ima inegrisanu grafiku(znači VGA izlaz) i želim ga spojiti na LCD TV jer mi je upravo "crko" monitor. Imam adapter VGA-DVI i kabal DVI-HDMI, pokušao sam to spojiti ali se ne dešava ništa nema slike. Šta da radim, htio bi TV koristiti umjesto monitora neko vrijeme.

Unaprijed H V A L A !!!!!!!!!!!!!!!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Spajanje LCD sa PC

Zar se integrirana grafa može spojiti na TV?

O očima n00bova svatko je cheater. U očima moderatora svatko je spamer.
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.7.2009 2:21 (thuglife).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
thuglife kaže...

Zar se integrirana grafa može spojiti na TV?

Ajd malo promisli kakvo si pitanje postavio sad

16 godina

jesli namjesatio na tvu pravi ulaz

av1,av2,av3,sv---ovisno o tvom tvu

16 godina
senko kaže...

Zdravo svima,

HITNO mi treba pomoć, naime imam pc koji ima inegrisanu grafiku(znači VGA izlaz) i želim ga spojiti na LCD TV jer mi je upravo "crko" monitor. Imam adapter VGA-DVI i kabal DVI-HDMI, pokušao sam to spojiti ali se ne dešava ništa nema slike. Šta da radim, htio bi TV koristiti umjesto monitora neko vrijeme.

-nemože, jer DVI ima analogni i digitalni signal, VGA(Dsub) samo analogni.

-Ovisi koji utor (AGP ili PCIex) nabavi karticu s DVIom, polovna može za cca 50-100kn, nova cca 150-200kn...

16 godina
ihush kaže...
senko kaže...

Zdravo svima,

-nemože, jer DVI ima analogni i digitalni signal, VGA(Dsub) samo analogni.

-Ovisi koji utor (AGP ili PCIex) nabavi karticu s DVIom, polovna može za cca 50-100kn, nova cca 150-200kn...

moze,imam potpuno istu stvar na svom starom racunalu, osim stose radi o plazmi

16 godina

@zzz -ne pratiš, nije isto VGA/HDMI. Ne postoji.

16 godina
Spajanje LCD sa PC

.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

to je konverter, adapter je nešto drugo (zato su to dvije različite riječi). A dali je isplatljivije kupiti konverter ili novu VGA?...

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.7.2009 12:41 (ihush).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice