To je sve lokalno, ne ide van i ne "troši" vezu prema internetu. A unutar mreže radi minimalno prometa i nitko neće ništa osjetiti.
Smart tv + pc
- poruka: 60
- |
- čitano: 7.267
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
Ako je zica u pitanju tesko da ce zagusiti da ne znam sta streama ;) Meni recimo preko wifi nekad zastane ali preko zice sve leti...
ok puno hvala, idem se dalje zahebavat s titlovima :)
Samo ti njih ubaci u mkv sa mkvmerge i mislim da ne bi trebao imati problema. AKo ti rade sa sticka radice i ovako...
pokusao sam to torent i nece, sada idem namjestit plex, ali ne prepoznava mkv :/
pokusao sam to torent i nece, sada idem namjestit plex, ali ne prepoznava mkv :/
Zbog takvih stvari sam ja digao ruke od toga. AJd da ti drug da savjet. Kupi WD live HD za mizerne pare i rijesi se bijede... Upalis i radi....
-pa što ti radi? što si probao i vidio da radi OK? ... ili pokušavaš ćorava koka metodom? npr prolistaš manual?
MKV je container.. prevedeno? ništa, kutija. Kodeci koje se koriste + CP/DRM su bitni. To su npr avi/hd/avc264.. mpeg4 ili divx ili mp3 ili acc3 ili flac ili .. i to ovisi o tome što neki player podržava (zapravo koje kodeke ima i koristi..)
jednako za titlovanje.. što ti radi, (bespotrebno je ubacivati ih..) .txt, .srt, .sub.. nešto? .. da, za čudo i to piše.. na onom papiru :))
a kad to znaš, tad mreža/lan-wlan, dlna-stream itd nisu takav problem, osim što možda firewall blokira pa do tog da i hdmi kabel koji ne zadovoljava ostandard može biti problem.
kontejner, npr avi ili mkv, playeru koji ih podržava je svejdno, otvori, pročita potrebno iz headera i koristi pročitano za play (dekodiranje). Teoretski se može npr renejmati extenzija, pa i obrisati.. ali tad ovisi o tome što player očekuje, dali će se buniti. Konvertirati prije nego što se otkrije konkretan problem-uzrok, je beskorisno, npr mobiteli podržavaju h263... zgodan soft je videomaker, vrlo brz (koristi gpu..) za tudume kliknext i radi.
Pa probaj to samsungovo rješenje
http://www.samsung.com/uk/support/smartview/
Samo da javim da sam promjenio subtitle character encoding s UTF-8 na Windows-1250 i proradili titlovi :) nazalost samo builtin sto sam spojio s mkvmerge, sreca u nesreci brzo spoji :)
Uglavnom procesor varira 70-80%, a imam i7 3770 ^^ jos sam stavio 8 jezgri da koristi.
jedino ovo imam checkirano
TRANSCODING
When enabled, transcoding enables you to play media files that would not normally be playable by your device. Transcoding only works with a specific Renderer Profile (not the Generic DLNA profile). kasniej cu to pokusat iskljucit pa javim jeli to to.
Da, to je to.
nece, isto je. fajl se zove ffmpeg i on je taj koji koristi toliki postotak cpua (jos je 32bitni), a ja imam 64bit windowse.
Ukljuci direct play, iskljuci direct stream and transcoding. FFmpeg koristi transcoding. Mozda trebas restarti plex da ti prihvati to podesavanje...
koristim serviciio, plex nece nesto nemam pojma, sto je najzanimljivije builtin casting s pc na tv u windowsima trosi max 6% cpua... ALI nema titlova...
Ma radi transcoding 100%.
Prebaci na generic profile.... Ona koliko vidim ne radi transcoding bilo koje vrste....
ovako, servicioo sam prokužio, znaci cpu je jako velik odnosno isti s iskljucenim ili ukljucenom transcoding, ostavio sam ga iskljuceno, onda sam ostavio ukljucene titlove, ali sam iskljucio builtin i onu drugu opciju za titlove, upalio i radi odlicno. cpu usage je jako mal ispod 6-7% upravo zbog toga sto sam iskljucio ove 2 opcije subtitlova, a ostavio sam cekirano prvu opciju odnosno enable subtitles. I opet ponavljam rade samo builtin titlovi, ali s mkv merge spoji jako brzo i to je to. Odlican program za svaku pohvalu, ALI 2 stvari:
1. Trial imam jos 14 dana, vidim da ga ima na torrentu pro verzija, pokusat cu kad ovo istekne.
2. Nerade externi titlovi, znaci mozes staviti titlove u isti folder kao film, renejmat ga u isti naziv filma i nece raditi.
Ali sto se tice opcija, iako ih ima malo, super su, jako sam zadovoljan.
edit: skinuo mr robot stavio titlove s mkvmerge radi, skinuo the martian 4k film 5gb stavio titlove s mkvmerge neradi kaze datoteka nije podrzana aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
http://www.universalmediaserver.com/
probaj ovaj. Nekad sam se sa time igrao i kao sto sam prije rekao kupio router sa media serverom i digao ruke od bilo kojeg na pcu samim tim sto pc mora raditi i st je gnajvaza natjerati da radi daljinski a pogtovo sto i ti i ja imam medai playere u samom tvu ;)
poredjenje
i dalje forsirate ćoravakoka metodu..
-teh.podaci-mogućnosti-podržano mora biti navedeno. U to spadaju i titlovi. Ako iz bilo kojeg razloga ne možeš to pronaći tad,
pronađi nešto što ti normalno radi na TVu.. nešto što prikazuje titlove, pročitaš postavke i tad znaš.
tad skidaš odgovarajući mateijal (video i title) ili ga koverterom prebaciš u podržano (i transkoding..) ako baš mora. Za title npr title studio, open->save as.. gotovo.
+ podesiš TV ako je u tome stvar pa čak i bug u firmwareu.. (update..).
npr osim pravila da je isti naziv filea, može biti i duljina naziva + extenzije.. i točke, posebni znaci, naša slova.. sve to može svetati playeru..
možda je dovoljno renjemati film u film.avi (+ title samo druga extenzija ovisno koju podržava..) i film.sub .. i možda radi dok ćevapćići-ubaščaršiskoj.rakiji$$na lepinji..title.sub možda ne radi. To što isti file radi na PCju nije usporedivo, jer TV nije PC-windows.. :)
Ono što TV podržava je bitno, to saznaj i tako prilagodi materijal.
ovako, servicioo sam prokužio, znaci cpu je jako velik odnosno isti s iskljucenim ili ukljucenom transcoding, ostavio sam ga iskljuceno, onda sam ostavio ukljucene titlove, ali sam iskljucio builtin i onu drugu opciju za titlove, upalio i radi odlicno. cpu usage je jako mal ispod 6-7% upravo zbog toga sto sam iskljucio ove 2 opcije subtitlova, a ostavio sam cekirano prvu opciju odnosno enable subtitles. I opet ponavljam rade samo builtin titlovi, ali s mkv merge spoji jako brzo i to je to. Odlican program za svaku pohvalu, ALI 2 stvari:
1. Trial imam jos 14 dana, vidim da ga ima na torrentu pro verzija, pokusat cu kad ovo istekne.
2. Nerade externi titlovi, znaci mozes staviti titlove u isti folder kao film, renejmat ga u isti naziv filma i nece raditi.
edit: skinuo mr robot stavio titlove s mkvmerge radi, skinuo the martian 4k film 5gb stavio titlove s mkvmerge neradi kaze datoteka nije podrzana aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Reka bi da je x265 encoded (5gb 4K) vjerojatno je tome problem(s upaljenim transcodingom možda proradi, ali...) iako navodno samsung ima i problem s podrškom za DTS i DD(ka šta ihush kaže mkv je samo container) . Inače šta će ti 4k na fhd tv-u?
Reka bi da je x265 encoded (5gb 4K) vjerojatno je tome problem(s upaljenim transcodingom možda proradi, ali...) iako navodno samsung ima i problem s podrškom za DTS i DD(ka šta ihush kaže mkv je samo container) . Inače šta će ti 4k na fhd tv-u?
da x265 je, upalio sam transcoding i nista, pokusam konvertirati mkv u mkv 5gb film i 10min stoji na 0% idem skinuti drugi converter mozda nesto pocne radit jos i nema cude...glupa nvidia makla cudu s drajvera koliko mogu procitati sa nvidia foruma.
da x265 je, upalio sam transcoding i nista, pokusam konvertirati mkv u mkv 5gb film i 10min stoji na 0% idem skinuti drugi converter mozda nesto pocne radit jos i nema cude...glupa nvidia makla cudu s drajvera koliko mogu procitati sa nvidia foruma.
Treba bi radit(samo će ti zaklat CPU), ali jednostavno x265 nije podržan na tvojoj televiziji. Vidi Handbrake on bi to triba odradit, samo po meni nema ti se smisla zajebavat s tim.
Ma dobro, sada konvertam h265 s builtin titlovima u h264, pa ako upali upalilo je, cisto da znam moze li ovako jer sumnjam da cu vise skidat 4k film i cekat satima da ga konverta...i to 5 hebenih gigabajta... kao da je 5 terabajta..
čitaš li savijete .. ili ih bar ignoriraš? npr što napraviti, koji soft koristiti.. sve ti piše, i može biti brzo ili se dalje nateži kako znaš.
Pa pročitao sam, što sve podržava zato sam i poceo konvertati, proslo je 2 sata, a tek na 40%. Uglavnom uspio sam ga otvoriti preko builtin win programa/servisa, ali moram mu promjeniti rezoluciju sto opet moram konvertati pa sam odustao, glavno da radi ovo sto hocu.
ne, prvo vidi što ti TV podržava, tad znaš barem u koji format konvertirati, kako .. i čime, a i to piše ako čitaš npr freemake video converter, klik-next izuzetno brz (koristi GPU, CPU se ne može uspoređivati), .. ovako samo gubiš vrijeme, živce i nisi bliže uživanju nego gubljenju živaca.
jednako za subtitlove..
kao sto sam rekao nemoze gpu odnosno cuda jer je nvidia izbacila iz drajvera cudu ostaje samo ona sporija druga opcija.
U kuči imam CRT tv koji ne koristim. Ja osobno ne koristim TV. Ja se sad raspitujem oko smart TV-a.
Koliko gledam to su TV-i koji su spojeni na internet. Pretpostavljam da trebaju postojati usluge za to. Da li Hrvatska ima ikakve usluge za to? Koliko smo zaostatku sa Amerikom?
I onda ne koristim kabelsku? Da li mogu prekinuti plačanje kabelske usluge i koristiti smart TV internet?