S90D OLED 65" i 1080p

poruka: 20
|
čitano: 3.493
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 tjedna
S90D OLED 65" i 1080p

Htio sam kupiti LG C4 OLED 65", ali mi je želja splasnula vidjevši da je nedavno prošao rok za 2+3 garanciju. Bi li kupili ovaj TV s 2 godine garancije?

Alternativa koja se nabacuje - S90D QD-OLED 65". Garancija 2+3 još uvijek traje, do 13. 07. 2025. Uh!

Moram, jelte, brzo odlučiti. Cijenio bih kad bi mi razriješili barem neke od dilema. Moguće je da su moji TV interesi možda prespecifični, pa je neophodno da ih izložim. Naime, želim TV koji je ok, dobar, u svim standardnim elementima, no glavna bi mi stvar bila HDMI povezivanje s PC-om i gledanje bluray filmova. Ne kažem da ne gledam moderne vizualno atraktivne filmove, ali ih gledam u znatno manjoj mjeri od klasika. Iako je vizualna kvaliteta bitna, nimalo ne patim od perfekcije. Mogu dodati da ne pratim streaming servise i sl. Figurativno predočeno, od 50 filmova, 10 su od 2010. pa nadalje, a 40 iz prijašnjih perioda, uključujući one najstarije, koji mi nisu uvijek 4k. Imam gomilu 1080p filmova (drame, klasici, kultni... tipa Kurosawini, 70-e, vesterni, noiri, Bergman...), pa pitanje glasi: Kako S90D 65", znači 4k TV, prikazuje 1080p bluray filmove i titlove? Solidno ili užasno?

Neću previše načinjati Dolby Vision polemiku, no nije li DV beskoristan ako moj GPU (AMD 7900 GRE) ionako nije kompatibilan s njime?

Iako mi nije presudno, usputno bih pitao kako djeluju domaći programi na ovom TV-u? You Tube 1080p60+?

Buđet mi je 1400 Eura. Ne vidim išta treće za razmotriti. Ili ima nešto? Odustati od OLED-a, nakon što sam se najušio, bilo bi poput pada s konja na magarca, valjda. Valja reći da sam donedavno razmatrao Hisense u8n, ali me loši kut gledanja prilično plaši.

Najrađe bih C4, ili je ovaj Samsung savim ok? Jel čekanjem išta dobijam?

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.7.2025 1:56 (arathorn9).

0 0 hvala 0
2 tjedna
S90D OLED 65" i 1080p

Malo pretražujem. Bacio sam oko na LG G4 65".

Piše da ima jamstvo na panel 5 godina.

Generalno jamstvo 2 godine?

Vrijedi li nadoplaćivati generalno jamstvo?

Jel sve ja ovo dobro čitam? Može li netko razjasniti?

0 0 hvala 0
15 godina
Re: S90D OLED 65" i 1080p
arathorn9 kaže...

Malo pretražujem. Bacio sam oko na LG G4 65".

Piše da ima jamstvo na panel 5 godina.

Generalno jamstvo 2 godine?

Vrijedi li nadoplaćivati generalno jamstvo?

Jel sve ja ovo dobro čitam? Može li netko razjasniti?

U slučaju G serije garancija je 2+3 godine ali ove tri samo na panel u smislu djelova, rad moraš sam platiti... Za oled obavezno uzeti dodatnu garanciju, u slučaju G serije neke trgovine dodatnu garanciju računaju nakon isteka dvije godine a neke nakon isteka pet godina.

Što se tiče preporuke, idi na G4 ili C4, ovisno o budžetu. Samsung ima bolju tehnologiju prikaza (qd-oled naspram woled) ali ima loš QC, Samsung zna uništiti televizore sa ažuriranjima i ima preagresivni abl 

2 tjedna
S90D OLED 65" i 1080p

Nažalost, LG od 30. 06. ne daje ništa više od 2 godine osnovnog jamstva. Sve sam pretražio. Nije mi jasno zašto LG ne želi moj novac, već da ga dam konkurenciji?  

0 0 hvala 0
2 tjedna
S90D OLED 65" i 1080p

0 0 hvala 0
14 godina

Znači da uz dvije godine jamstva dobiješ 3 godine osiguranja u slučaju kvara. Prošle godine mi je dobro došlo kad mi je na C1 krepala matična, dvije godine standardnog jamstva bilo isteklo. Riješio sve prek partum osiguranja. Jedini trošak mi je bio slanje tv-a u Zg na servis a oni ga poslali natrag o svom trošku. Promjenili su matičnu i sve 5. 

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
2 tjedna
vrinho kaže...

Znači da uz dvije godine jamstva dobiješ 3 godine osiguranja u slučaju kvara. Prošle godine mi je dobro došlo kad mi je na C1 krepala matična, dvije godine standardnog jamstva bilo isteklo. Riješio sve prek partum osiguranja. Jedini trošak mi je bio slanje tv-a u Zg na servis a oni ga poslali natrag o svom trošku. Promjenili su matičnu i sve 5. 

Znači, vjeruješ da bi ovo moglo biti legitimno? Bilo bi to super.

Već mi je jedan njihov lik na chatu potvrdio, sve djeluje crno na bijelo, ali bolje da im pošaljem i mail.

Mislim da ovu promociju nisam vidio prije par dana. Da nisu ažurirali novi period?

U svakom slučaju, ne bih nikad kupio bez ovakvog dodatnog jamstva. Sam tvoj slučaj potkrepljuje ovakav stav.

Mislim da ću se odlučiti za C4.

14 godina
S90D OLED 65" i 1080p

100% legit, pa stranica je od LG-a. Kupi neki tv dolje s popisa i regaj se kako ti piše i nemaš brige 5 godina. Ako se u prve dvije godine nešto dogodi nosiš ga natrag u dućan a za ostale 3 godine ti je zaduženo Partum osiguranje. Kod mene je bila matična crkla, dobio sam i taj račun koji su vratili s tv-om, 300€ je bio trošak i to osiguranje je riješilo.

Moj PC  
2 0 hvala 1
2 tjedna

Super.

15 godina
vrinho kaže...

100% legit, pa stranica je od LG-a. Kupi neki tv dolje s popisa i regaj se kako ti piše i nemaš brige 5 godina. Ako se u prve dvije godine nešto dogodi nosiš ga natrag u dućan a za ostale 3 godine ti je zaduženo Partum osiguranje. Kod mene je bila matična crkla, dobio sam i taj račun koji su vratili s tv-om, 300€ je bio trošak i to osiguranje je riješilo.

Imaj na umu da ovo ne vrijedi za G seriju 

14 godina
S90D OLED 65" i 1080p

Zato sam i napisao da uzme neki s popisa

Moj PC  
1 0 hvala 0
2 tjedna
S90D OLED 65" i 1080p

Je li G4 oblik jamstva bolji ili gori od standardnog?

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2025 22:36 (arathorn9).

0 0 hvala 0
15 godina
arathorn9 kaže...

Je li G4 oblik jamstva bolji ili gori od standardnog?

Prve 2 godine su isti uvjeti za sve, kod G serije dodatne 3 godine pokrivaju samo dijelove dok rad moraš platiti. Kod ostalih serija, dodatne 3 godine pokrivaju sve ali ih pokriva Partum osiguranje. Ako uzmeš dodatne 3 godine od strane web shopa onda se prvo informiraj od kad počinje teći dodatna garancija. Primjerice, u big bang i svijet medija trgovini dodatno jamstvo počinje teći od isteka tvorničkog jamstva od 2 godine

Dakle, realno gledajući te 3 dodatne od LG ti ne znači baš puno jer sam pokrivaš pitaj Boga koje sve troškove osim dijelova, zato je pametno uzeti još jedno dodatno jamstvo 

2 tjedna
S90D OLED 65" i 1080p

Razumio sam. Dvojim između C4 i G4. Zapravo mi nije žurba.

Koji je dobar deal za G4? Sad je 1700-1800. Jel 1600 Eura ok?

C4 je sada 1300.

0 0 hvala 0
15 godina
arathorn9 kaže...

Razumio sam. Dvojim između C4 i G4. Zapravo mi nije žurba.

Koji je dobar deal za G4? Sad je 1700-1800. Jel 1600 Eura ok?

C4 je sada 1300.

I ja ga gledam uzeti i čekam da padne na 1500-600 €što bi moglo uskoro biti. Trenutno imam G2 55" i zeznuo sam se, trebao sam uzeti 65" i zato gledam G4.

C4 je također odlična opcija, imao sam C2 prije G2 i što se tiče slike/performansa nema razlike između njih dok kod C4 i G4 ima, najveća razlika je MLA tehnologija koju G4 ima. Značajno veća svjetlina, hladnjak i zidni nosač s kojim Tv izgleda fenomenalno na zidu, zbog toga bi ja išao na G4 

2 tjedna
S90D OLED 65" i 1080p

Ta veća svjetlina i mene vuće prema G4. Nadam se da na sniženje nećemo trebati čekati Crni petak.

Znači, ti bi uzeo, odnosno nadoplatio dodatno jamstvo?

Gdje vidiš tu opciju u Svijet Medija? Big Bang je zaista ima.

0 0 hvala 0
15 godina
arathorn9 kaže...

Ta veća svjetlina i mene vuće prema G4. Nadam se da na sniženje nećemo trebati čekati Crni petak.

Znači, ti bi uzeo, odnosno nadoplatio dodatno jamstvo?

Gdje vidiš tu opciju u Svijet Medija? Big Bang je zaista ima.

Obavezno bi uzeo dodatno jamstvo, najniže što sam vidio cijenu je 1560€ u svijet medija, bio na akciji i još dodatnu popust uz Diners... Ja naravno nemam Diners 

Svijet medija, i Harvey Norman također ima opciju dodatnog jamstva kad dodaješ artikal u košaricu

6 godina
S90D OLED 65" i 1080p

Trebali tv biti kupljen isključivo od ovlaštenih prodavača navedenih na LG stranici?

Šta ako poželim kupit u nekom trećem dućanu, tipa hgshop, centar tehnike...?

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
suspendiran
Sve dodatne garancije ako se ne varam su vezane uz serijski broj s TV, ukucas ga i dovidenja imas produzeno jamstvo.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
mostsexy kaže...

Trebali tv biti kupljen isključivo od ovlaštenih prodavača navedenih na LG stranici?

Šta ako poželim kupit u nekom trećem dućanu, tipa hgshop, centar tehnike...?

Nema veze gdje je kupljen, potvrđeno od strane Partuma. Ja sam C2 kupio u mall.hr koji nije ovlašteni i priznali su mi kupovinu. Čak nije nigdje ni bilo naznačeno na mall.hr da Tv ima dodatnu garanciju.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice