Evo nakon duzeg vremena, razgledavanja istrazivanja odlucim se za navodno nelos Philips 7600. Kupljen u Elipsu skoro pa zadnji primjerak po cijeni od 5800.
Ukratko da kazem da sam vise razocaran nego zadovoljan ali sta je tu je.
Da nabrojim odmah negativne strane, neznam da li je to samo s mojim primjerkom tako ali u svakom slucaju bez obzira ne opravdava cijenu.
-4k TV. E sad svi znamo da trenutno postoji jako malo , gotovo nista 4k materijala. No dobro, bit ce uskoro vise a dotad cemo 4k iskoristavati na Youtube. Ili ipak ne? Jer ovaj tv ne podrzava YT na 4k zbog nedostatka VP9 codeca, a nisam bas ni primjetio da imaju namjeru uraditi nesto po tom pitanju znaci 4k relativno beskoristan.
-3D. Cool na papiru...a u praksi, nemojte ni pokusavati koristiti, probao nekoliko filmova. Slika konstantno ima ometajuce titranje zbog kojega mislim da nitko nebi mogao odgledati film do kraja a vjerojatno ce ga vrlo brzo i glava zaboljeti. Znaci opet, beskorisno.
-Andorid sustav. Jedna rijec, katastrofa. Toliko je lag-avo cesto sporo a slucajno ako se u pozadini nesto instalira neki driver, ni ne pomisljajte ni program promjeniti. Jako puno crashova, cak i mrznjenja tv koje cesto nisam mogao rijesiti drukcije no iskljucit napajanje i vratit jer sam sebi jednostavno nebi uspio doci. Inace azurirao sam sav software na zadnje tako da mi to nije pomoglo.
Pored ovih 3 mane jos bih dodao da mi slika konstantno ima neki blurry effect (deffect) oko objekata ili ljudi koji se pogotovo naglasavaju pri brzim scenama ili gdje je kontrast subjekta i okoline velik. Probao svakakve kombinacije u postavkama slike ali bezuspjesno. Sad to nisam siguran da li sam nesto previdio ali u svakom slucaju nije za pohvalu.
Sve u svemu ne mogu vjerovati da tv u ovom cjenovnom rangu (prosle god bio kud i kamo skuplji) moze imati toliko mana. Ima ponesto i dobrih strana ali nista posebno sto bih htio napomenuti, jer bih jos na svaku nasao i neku manu.
Eto moje iskustvo, sad vidjet cemo kako ce sluziti u buducnosti ako bogda nebude me bas tjerao da ga mjenjam uskoro.
Ako tko jos ima doticni rado bih cuo iskustva. Poz