Pevec-kupnja televizora (telefunken)

poruka: 23
|
čitano: 30.958
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

ima u pevecu ponuda za 2 televizora koji su marke Telefunken i LG, 1. dođe 2.499 kn i u sebi ima: 1366*768 px HD ready, DVB-T(MPEG4), 2*HDMI, 2*SCART, 2*USB, PC in i dijagonala je 82 cm  (TELEFUNKEN TH-32X740LU)

2. dođe 2.695 kn i u sebi ima: 1366*768 px HD ready, 30.000:1, DVB-T(MPEG4), 2*HDMI, 2*SCART i dijagonala je 82 cm (LG 32LD320)

pa mi vi recite u čemu je razlika između ta 2 i koji je bolji?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Pevec-kupnja televizora (telefunken)

Mislim da je LG puno bolji.Ne kupuj LCD televizor u Pevecu nego u nekoj trgovini elektroničkom robom.Uzmi ful HD jer je slika bolja,mada če ti mnogi tvrditi da se ta razlika na 82 cm ne vidi.Vjeruj mi imam doma dva Samsunga jedan je HD redy a drugi ful HD 82 cm i razlika u kvaliteti slike je vidljiva.

16 godina
neaktivan
draž kaže...

Vjeruj mi imam doma dva Samsunga jedan je HD redy a drugi ful HD 82 cm i razlika u kvaliteti slike je vidljiva.

Razlika je vidljiva samo kod 1080 materijala i to samo do 1-1,5 metara udaljenosti. SD signal može izgledati i bolje na 1360x768 HD ready LCD-u nego na Full HD-u.

16 godina
neaktivan

Ne kupuje televizor za 6 mj,već za najmanje 5godina.Dotad ćemo valda imat HD signal.Kupi samo sa full HD.

16 godina
neaktivan
miholjac18 kaže...

Ne kupuje televizor za 6 mj,već za najmanje 5godina.Dotad ćemo valda imat HD signal.Kupi samo sa full HD.

jeli velika razlika između full hd-a ili hd ready-a? i kolika je razlika u cijeni?

16 godina
neaktivan

Sada i nije toliko velika ali za 1 ili 2 godine kada većina pređe na mpeg4.To znaći da će slika ići u full HD onda će ti osjetno biti.Sada već nova tv ispituje da počne puštati HD rezoluciju.

16 godina

82 cm i Full HD...LOL

Do nekih 107 to ne smije biti nikakav kriterij, jer se na kvaliteti slike ne dobiva. Jedino se gubi u pogledu SD rezolucije, iliti trenutnog televizijskog signala.

Što se tiče pitanja autora, nemoj u pevecu kupovati tehničku robu. Požalit ćeš kad tad. Ako si baš čvrsto odlučio, onda uzmi LG (jer za ovo drugo, iskreno, nikada nisam čuo)..

miholjac18 kaže...

Sada i nije toliko velika ali za 1 ili 2 godine kada većina pređe na mpeg4.To znaći da će slika ići u full HD onda će ti osjetno biti.Sada već nova tv ispituje da počne puštati HD rezoluciju.

Kolko je ono trajao prelazak na digitalnu? 2 godine? I da će se u 1-2 preći na mpeg4? Ne bih rekao.

Prelazak na MPEG4 ne znači da će slika ići u full HD, štoviše, ne znaći niti da će ići u 720p iliti "HD ready".

Nova trenutno pušta jedan te isti logo u loop-u, ili onaj "piiii" cijelo vrijeme...a ako se tu ikada i pojavi išta, velika većina toga će biti samo upscale-ana na HD rezu..

/(([ ∂αмαgєнιgн ]))\ // Bilo bi zgodno... Ali nije potrebno.
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.10.2010 19:27 (DamageHigh).

1 0 hvala 0
17 godina

moze mi netko objasnit razliku izmedu hdrady i full hd nikako mi to nije jasno(netko tko zna sta govori)

Life will kill you, even if you're in a rock and roll band
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.10.2010 19:27 (R4zOR229).
16 godina

HD ready televizori su sposobni prikazati do 720 piksela po vertikali, a full HD do 1080..

(u teoriji, u praksi su brojke nešto manje)..

17 godina
R4zOR229 kaže...

moze mi netko objasnit razliku izmedu hdrady i full hd nikako mi to nije jasno(netko tko zna sta govori)

razlika je u rezoluciji.

hdready ima 720 horizontalnih linija, dok fullhd ima 1080 istih.

i ljudi.. takve stvari se NE KUPUJU u pevecu.

s takvom robom u takvom šundu od dućana.. bolje ne imati posla

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina
odjavljen
DamageHigh kaže...

onda uzmi LG (jer za ovo drugo, iskreno, nikada nisam čuo)..

Ovo je da ti se kosa na glavi digne. Ne možeš u temi o televizorima reći da nisi čuo za Telefunken. Jedino ostaje pitanje kakvi su im LCD i plazma televizori.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
17 godina
DamageHigh kaže...

HD ready televizori su sposobni prikazati do 720 piksela po vertikali, a full HD do 1080..

wrong zato i pitam,moj tv moze prikazat 1080p a hd ready je

17 godina
R4zOR229 kaže...
DamageHigh kaže...

to znaš zbog naljepnice koja je zalijepljena u kutu, riiiight?

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina
R4zOR229 kaže...
DamageHigh kaže...

Može "bilo koji" televizor prikazati 1080p video, ali taj video downscale-a, tj. smanji mu rezoluciju na onu koju može hardware-ski prikazati, odnosno 720p.

17 godina
nixass kaže...
R4zOR229 kaže...
DamageHigh kaže...

to znaš zbog naljepnice koja je zalijepljena u kutu, riiiight?

isto pise i u prirucniku onom i na netu sam gledo

DamageHigh kaže...
R4zOR229 kaže...
DamageHigh kaže...

Može "bilo koji" televizor prikazati 1080p video, ali taj video downscale-a, tj. smanji mu rezoluciju na onu koju može hardware-ski prikazati, odnosno 720p.

nije sigurno probo sam na ps3 mjenjat meni izmedu 720 i 1080 i vidid se razlika tako da nije downscale

16 godina

Vidi se razlika zato što očito PS3 kod 1080p šalje kvalitetniju sliku..

Postoje dvije mogućnosti: ili ti TV downscale-a sliku, ili je full HD. Drugačije ne može.

17 godina

nije sigurno zato sto se vidi razlika u velicini slova tj na 720 su veca nego na 1080,a cisto sumnjam da mi je tv full hd jel svugdje pise hd rady i platio sam ga 2500kn(sad dode 3000kn al opet to je puno premalo za full hd tv od 82cm)

16 godina
R4zOR229 kaže...

nije sigurno zato sto se vidi razlika u velicini slova tj na 720 su veca nego na 1080,a cisto sumnjam da mi je tv full hd jel svugdje pise hd rady i platio sam ga 2500kn(sad dode 3000kn al opet to je puno premalo za full hd tv od 82cm)

Manja su ti slova zbog playstation-ovog output-a...

Ili ti je televizor Chuck Norris..;)

16 godina

Pss moja baka ima telefunkena starog 2 milijarde godina i to je pojam za TV   -  naravno neznam kakvi su sa LCD televizorima

• Ljudi pricate gluposti za ono "nemojoj kupovat u pevecu"   istog telefunkena ima u Vemilu, Metrou, Konikomu, TehnoMaxu..... bito ti je da dobis garanciju a ne da ti na racunu pise npr. Sony-centar i sl.
  • Ja imam doma Philips Full HD i gledo sam jedan film u full HD (2012 - 16,6 GB ) i dosta njih u HD ready razlika je neviljivdljiva.  
  •  Tuzno je što je vecina ljudi do prije par godina gledala TV na malim televizorcekima, s lose slozenim antenama.... a sad je tim istima jako vazno +/-  HD ovo ono ( COME ON ! )

BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
GRDI-146 kaže...

Pss moja baka ima telefunkena starog 2 milijarde godina i to je pojam za TV   -  naravno neznam kakvi su sa LCD televizorima

• Ljudi pricate gluposti za ono "nemojoj kupovat u pevecu"   istog telefunkena ima u Vemilu, Metrou, Konikomu, TehnoMaxu..... bito ti je da dobis garanciju a ne da ti na racunu pise npr. Sony-centar i sl.

imam i ja doma jednog starije, 30 i nešto centimetara dijagonale..

on radi, daljinski krepo..

u pevecu ne kupujem iz principa. em je vlasnik pizzdun, em je dućan ko dućan katastrofa.. nema reda, nema smisla.. na polici di prodaju glet masu i gips možeš nać i sendviče, sokove, pa malo dalje od toga tv, kompjutore (WTF!?), mješalice, tende, roštilje, ograde, motorke, kosilice.. pa još malo sendviča i sokova..

16 godina

To sve govori i o tome kako skladište, dopremaju u rukuju s uređajima...

Eto, zato ne preporučam kupnju tehničke robe "u pevcu"..lol

16 godina
protjeran
Pulja kaže...

ima u pevecu ponuda za 2 televizora koji su marke Telefunken i LG, 1. dođe 2.499 kn i u sebi ima: 1366*768 px HD ready, DVB-T(MPEG4), 2*HDMI, 2*SCART, 2*USB, PC in i dijagonala je 82 cm  (TELEFUNKEN TH-32X740LU)

taj isti model imaš u metroa za 2099kn kupljen montiran isbroban slika sasvim ok za te pare e sad LG također dobar i nešto bolji ima više fukcija ako pare nisu problem

onda LG

16 godina
neaktivan

Ja imam ovaj   Telefunken TH32X857 već skoro godinu dana kupljen u Konzumu za 2200 kn.i zadovoljan sam sa njime za tu cijenu super TV.Što se tiće slike ona je prosiječne kvalitete za razliku od HD promo i Nova TV HD tu se vidi drastična razlika na bolje mislim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice