LCD vs PLAZMA

poruka: 232
|
čitano: 73.697
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
LCD vs PLAZMA

Ja san gleda specifikacije ovih novih panasonic tv i svi modeli imaju skoro duplo veču potrošnju od lcd u istoj klasi.

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: LCD vs PLAZMA
dery kaže...

Ja san gleda specifikacije ovih novih panasonic tv i svi modeli imaju skoro duplo veču potrošnju od lcd u istoj klasi.

Ne gleda se po specifikacijama nego iskalibriraš TV, izmjeriš potrošnju i to je onda to. Mislim da za ovaj model Panasonic navodi maksimalnu moguću potrošnju od 350W, a u zbilji je to dosta manje.

16 godina
Bara kaže...
dery kaže...

Ne gleda se po specifikacijama nego iskalibriraš TV, izmjeriš potrošnju i to je onda to. Mislim da za ovaj model Panasonic navodi maksimalnu moguću potrošnju od 350W, a u zbilji je to dosta manje.

onda je i kod lcd u zbilji dosta manje od onoga šta piše tako da dođemo na isto

17 godina
neaktivan
dery kaže...

onda je i kod lcd u zbilji dosta manje od onoga šta piše tako da dođemo na isto

Baš i nije i to iz razloga što njima ne varira tolko potrošnja sa nabrijavanjem svjetline i kontrasta.

Možda klasičan primjer variranja potrošnje je šta ova G20E plazma troši cca 100W kada je Dark Knight u pitanju, a 210W  kada je Planet Earth dok npr. jedan LCD tipa Philipsa 8404 sa LG panelom uvik ima zabetoniranu potrošnju od 180W.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.4.2010 20:51 (Bara).
17 godina
LCD vs PLAZMA

Prema ovima ovdje, prosječna potrošnja je:

Plazma:

106cm = 300W
125cm = 350W 
256cm = 1500W

CRT TV:
50cm = 70W
68cm = 120W
86cm = 200W

LCD TV:
66cm = 50W
76cm = 200W

0 0 hvala 0
16 godina
LCD vs PLAZMA

Ima li koja recenzija koliko su izmjerili kod nekog lcd-a?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dery kaže...

Ima li koja recenzija koliko su izmjerili kod nekog lcd-a?

Baš sam gore spomenio kada sam editira post. Evo vidi tu potrošnju.

16 godina
LCD vs PLAZMA

Po ovome ispada da je slična potrošnja.Ipak me strah da će bilo koja plasma krepat dosta prije LCD-a.To je u praksi dokazano.Tako kad oni napišu da im je vijek 100 000 h samo se nasmijem na dobar marketinški trik,jer reci mi kad su oni to uspili istestirat ako je tv tek proizveden.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.4.2010 21:06 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dery kaže...

Po ovome ispada da je slična potrošnja.Ipak me strah da će bilo koja plasma krepat dosta prije LCD-a.To je u praksi dokazano.Tako kad oni napišu da im je vijek 100 000 h samo se nasmijem na dobar marketinški trik,jer reci mi kad su oni to uspili istestirat ako je tv tek proizveden.

Ne znam kolko je vijek al šta se tiče Panasonic plazmi(za ostale ne znam) takve nisu sigurno brzo crkavale, ako se ne varam prijatelj ima Panasonic plazmu staru 7 godina koja je još živa. Inače ja kada bi kupova plazmu bi samo Panasonic doša u obzir i Pioneer al ovog potonjeg više nema.

16 godina
LCD vs PLAZMA

traje mu 7 god,pa sad ovisi koliko je sati upaljena dnevno

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
LCD vs PLAZMA

ne znam kad ce riknut, ali ima je nekih 5 godina "panasonic" od 120 cm radi tako reci 24 sata

slika je jos uvijek savrsena al'trosi. ako su vase specifikacije tocne onda nesto nije uredu s njegovom ili

stariji modeli vise trose.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dery kaže...

traje mu 7 god,pa sad ovisi koliko je sati upaljena dnevno

Istina al kolko ga poznajem masu je upaljena sati dnevno, čak i za moje pojmove što nije malo.

17 godina
protjeran
Bara kaže...
Rhodin kaže...

Pa da, ali nije mi za riskirat ić u Sloveniju ga kupovat, riskirat da mi na prelazu granice lupe kajjaznam kakavu carinu (što se još uvijek rješava odokativno ko i godinama unazad)i što ak mi bilo kaj krepa moram opet vozit tamo, pričat telefonski sa slovencima i dogovarat kad bu to gotovo i onda opet otić po to - 1 reklamacija mi pojede razliku u cijeni ak to ne učine na samo granici.

Proces bi triba bi sljdeći. Uzmeš obrazac za povrat DDV-a i kada budeš idući put iša tamo umeđ pare nazad. Kod naših carinika prijaviš TV i predočiš račun, a pošto po zakonu na to nema carine plati samo PDV i rješena stvar. E sada kako bi to išlo u praksi je druga stvar. Što se tiče garancije tribala bi vridit ako je TV legalno uvezen jel garanciju daje sam Panasonic Europe.

cek,ne placa se carina na televizore???????

zelim,hocu,mogu al neam koga
17 godina
neaktivan
lepi kaže...

Prvo je proizvod iz EU pa nema carine po toj osnovi, a nema carine ni na tehničku robu šta nas dovodi da je po 2 kriterija oslobođen od carine no PDV-u nemoš umaknit.

Šta će ti službujući carinik reć to se ne zna, al pošto bajno znaju zakone onda se može svašta očekivat.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.4.2010 21:43 (Bara).
17 godina
protjeran
Bara kaže...
lepi kaže...

Prvo je proizvod iz EU pa nema carine po toj osnovi, a nema carine ni na tehničku robu šta nas dovodi da je po 2 kriterija oslobođen od carine no PDV-u nemoš umaknit.

Šta će ti službujući carinik reć to se ne zna, al pošto bajno znaju zakone onda se može svašta očekivat.

znaci,otic u sloveniju,uzet taj tevej,za 900 ojra (sa DDVom?),uzet 4 ljetne gume i naztad pjevajuci

josh im prijavish tevej,kao ono,poshten si

gume naravno prijavish - ne

i dopeljash doma mrak tevej za ispod soma ojra

i imash normalno naravno garanciju (to znam)

,,bemti...

cek,dal se ima carina na projektore? :D

odma mi zazubice rastu :)

17 godina
neaktivan
lepi kaže...

znaci,otic u sloveniju,uzet taj tevej,za 900 ojra (sa DDVom?),uzet 4 ljetne gume i naztad pjevajuci

josh im prijavish tevej,kao ono,poshten si

gume naravno prijavish - ne

i dopeljash doma mrak tevej za ispod soma ojra

i imash normalno naravno garanciju (to znam)

,,bemti...

cek,dal se ima carina na projektore? :D

odma mi zazubice rastu :)

Bolje ti to sve još provjeri ali kakvi info imam za svu tehničku robu carine nema, a ako je to stvarno točno onda nas naši trgovci pošteno deru.

15 godina
neaktivan
LCD vs PLAZMA

pozdrav svima,evo jos jednog forumasa na vasim stranicama.....u malenoj sam dilemi pa bih volio da mi se pomogne i posavjetuje vezano za kupnju tv-a

odlucio sam se svakako za plazmu od 50" i upala su mi dva modela,pa sto bi po vama bilo bolje ili ajmo reci kvalitetnije....cijenovno su si tu razlika mozda 1000kn

prvi model je LG 50PS3000,a drugi model je panasonic TX-P50U10E,obje vidjene u emmezeti u osijeku...tv ne bi koristio za igrice,nego cisto za gledanje maxtv-a,i nogomet,filmovi

eto puno hvala unaprijed na savjetima....

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.4.2010 23:14 (denisos).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
LCD vs PLAZMA

pogledaj da li imaju panasonic sa oznakom S,ako nish :) 50S10E

kolka im je cijena?

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.4.2010 23:29 (lepi).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
denisos kaže...

pozdrav svima,evo jos jednog forumasa na vasim stranicama.....u malenoj sam dilemi pa bih volio da mi se pomogne i posavjetuje vezano za kupnju tv-a

odlucio sam se svakako za plazmu od 50" i upala su mi dva modela,pa sto bi po vama bilo bolje ili ajmo reci kvalitetnije....cijenovno su si tu razlika mozda 1000kn

prvi model je LG 50PS3000,a drugi model je panasonic TX-P50U10E,obje vidjene u emmezeti u osijeku...tv ne bi koristio za igrice,nego cisto za gledanje maxtv-a,i nogomet,filmovi

eto puno hvala unaprijed na savjetima....

Definitivno Panasonic, puno dublja crna boja i puno manje problema sa image retentionom. Moja jedina zamjerka tome Panasonicu je izostatanak AR filtera pa bi refleksije mogle biti ubitačne, u biti je to S10 bez VGA ulaza i bez AR filtera. Evo recenzije sa S10 model, sve vrijedi i za U10.

15 godina
neaktivan
LG JE 6.500 kn a panasonic 8.000
15 godina
neaktivan

LG je 6.500 a panasonic 8.000

17 godina
neaktivan
denisos kaže...

LG je 6.500 a panasonic 8.000

Da, znamo, ne moraš više pisat.

Ono, ako se moš strpit i ako imaš para onda čekaj Panasonic TX-P50S20E koji bi trebao biti 11000kn, bolji od oba ta 2 bi trebao bit.

15 godina
neaktivan

pa nebih isao preko 8000 kn,na to jos zidni stalak 700 kn,eto me skoro na 9000....a trebam seliti u novu kucu do krraja mjeseca,pa je dosao red i na tv....meni kao laiku,LG ima vise toga od dodatne opreme,ili se varam??

17 godina
neaktivan
denisos kaže...

pa nebih isao preko 8000 kn,na to jos zidni stalak 700 kn,eto me skoro na 9000....a trebam seliti u novu kucu do krraja mjeseca,pa je dosao red i na tv....meni kao laiku,LG ima vise toga od dodatne opreme,ili se varam??

Pusti dodatnu opremu, slika je bitna i tu onda dolazimo do toga da LG nije za preporučiti. Inače mi nije jasnp šta moraš sada na prišu kupiti, rađe se malo strpi, past će cijene, tiš malo skupit para i onda kupi pravu stvar.

15 godina
neaktivan

hehe pa nemam tv za dnevnu sobu Plač,nemislim gledati u prazan zid,a namjestaj je radjen tako da mi ova moja stara kutijetina od samsunga ne stane na tu komodu,jer je 32" i sigurno bar 50 kg...zato sam i pitao vas ovdje,jer se nerazumijem previse u te stvari,a trgovcima bas i nije za vjerovat njima je bitno prodat....a kako mi se cini panasonic ce biti odabran....ako nije problem moze li neko normalno objasnjenje u cemu je bolji....bez onih skracenica velikim slobima jer to ama bas nist ne kuzim Izlanuo se

17 godina
protjeran
LCD vs PLAZMA

e,bara,kakav je ovo panasonic?

TX-P42GW20?

po cemu se razlikuje od TX-P42G20?

mislim,ima cijenu od 880 ojra sa ddv-om

i usput,bara,vidim da te ima po forumima...bar di je panasonica

i g20 da ne velim Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.4.2010 23:59 (lepi).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
denisos kaže...

hehe pa nemam tv za dnevnu sobu Plač,nemislim gledati u prazan zid,a namjestaj je radjen tako da mi ova moja stara kutijetina od samsunga ne stane na tu komodu,jer je 32" i sigurno bar 50 kg...zato sam i pitao vas ovdje,jer se nerazumijem previse u te stvari,a trgovcima bas i nije za vjerovat njima je bitno prodat....a kako mi se cini panasonic ce biti odabran....ako nije problem moze li neko normalno objasnjenje u cemu je bolji....bez onih skracenica velikim slobima jer to ama bas nist ne kuzim Izlanuo se

Bolje je jel ima dublju crnu boju i to 3 puta dublju(0,04 cd/m^2 naprema 0,12 kod LG-a), isto tako Panasonic za razliku od LG-a nema problema sa retencijom slike tj. zadržavanjem neke slike na ekranu.

Ma izdržat će komoda staroga Samsunga, a bome će Samsung stari dat bolju sliku od bilo kojeg tog novog TV-a tako da najbolje da se još malo strpiš i tamo oko Svjetskog prveanstva u JAR-u kupiš TV.

17 godina
neaktivan
lepi kaže...

e,bara,kakav je ovo panasonic?

TX-P42GW20?

po cemu se razlikuje od TX-P42G20?

mislim,ima cijenu od 880 ojra sa ddv-om

Mislim da taj dućan NE VRAĆA nazad DDV. Taj model bi trebao bit čak skuplji od G20 jel ima još i DVB-S tuner.

15 godina
neaktivan

hvala Bara na savjetu,panasonic definitivno, LG nije imao srece :-)...........ili ti radis za panasonic SmijehBelji se

17 godina
neaktivan
denisos kaže...

hvala Bara na savjetu,panasonic definitivno, LG nije imao srece :-)...........ili ti radis za panasonic SmijehBelji se

Ne, ne radim za Panasonic, recenzije, ai ima ih kolko oćeš, sve kažu kao i iskustva korisnika. Da si spomenija neku Samsung plazmu kao npr PS50B650 onda bi se već dalo malo drugačije razgovarat.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice