LCD TV: FULL HD vs HD READY

poruka: 37
|
čitano: 56.895
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

ovak, odlucih se za LCD TV i sad me zanima sto je bolje uzeti, FULL HD ili HD READY

na prvi pogled sam mislio da dileme nema, dakle FULL HD, medjutim jedan trgovac televizorima i jedan kolega koji je nedavno kupio LCD TV me uvjeravaju u suprotno...

njigovi argumenti su da je u hr (slavonija) tv signal iskljucivo jos uvijek analogni te da je tv slika znacajno losija na FULL HD nego na HD READY TV-ima, te da je slika s "klasicnih" DVD-a takodjer bolja na HD READY zbog nativne rezolucije koja je bliza DVD standardu i da je premala ponuda blu-ray naslova...

FOR THE HORDE!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: LCD TV: FULL HD vs HD READY
RonoN kaže...

ovak, odlucih se za LCD TV i sad me zanima sto je bolje uzeti, FULL HD ili HD READY

na prvi pogled sam mislio da dileme nema, dakle FULL HD, medjutim jedan trgovac televizorima i jedan kolega koji je nedavno kupio LCD TV me uvjeravaju u suprotno...

njigovi argumenti su da je u hr (slavonija) tv signal iskljucivo jos uvijek analogni te da je tv slika znacajno losija na FULL HD nego na HD READY TV-ima, te da je slika s "klasicnih" DVD-a takodjer bolja na HD READY zbog nativne rezolucije koja je bliza DVD standardu i da je premala ponuda blu-ray naslova...

Pa eto, sve su ti rekli. Ako kupuješ novi TV svakih 6 mjeseci, onda HD Ready, inače FULL HD
17 godina
neaktivan

Zar očekuješ da će HRT i RTL uskoro prijeći na i1080 emitiranje?

Još godinama neće. To je vrlo bolan proces.

17 godina

Prema zasad neslužbenim i nepotvrđenim informacijama koje su se pojavile na raznim internetskim forumima, telekomunikacijski operater Croatel koji uz OiV na području Hrvatske ima nekoliko DVB-T odašiljača, planira iz svojeg digitalnog multipleksa izbaciti SDTV kanale HRT 1, HRT 2 i HRT Plus, te umjesto njih emitirati HRT 2 u HD-u.

Razlog tome je skoro uvođenje kanala HRT 2 HD, koji će biti eksperimentalni program u visokoj razlučivosti, a koji će biti svojevrsna priprema za emitiranje velikih sportskih događanja ove godine: Eura 2008 u nogometu i Olimpijskih Igara u Pekingu.

17 godina
neaktivan
wedeze kaže...

Zar očekuješ da će HRT i RTL uskoro prijeći na i1080 emitiranje?

Još godinama neće. To je vrlo bolan proces.

htv ima jedan probni full hd kanal! slika je savrsena! i lovi se sa "obicnom" antenom! 
17 godina

Mislim da je bolje uzeti sto veci ekran HD Ready (46") nego manji sa full HD-om (1080p).Razlika u rezoluciji nije vidljiva na televizorima manjim od 50" na udaljenosti od 3+ metra.Ali ako imas 20.000+ kuna za 46" Full HD samo naprijed.Barem ces se bolje osjecati :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.3.2008 22:08 (Romano).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Full HD plazmi ima već za 10-ak tisuća kuna (42")

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.3.2008 22:09 (segregator).
17 godina
neaktivan

Sve ovisi i o tome koliko misliš dati za televizor, full HD nisu baš jeftini.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

FULL HD nudi rezoluciju 1920x1080, a HD ready je u pravilu 1366x768 ako se ne varam. Zato FULL HD.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja sam za Full HD jer onda imas TV za buducnost,ali je Full HD jos uvijek jako skup

C2DE6400@2,9Ghz, 8600GT512Mb
2GB Crucial Balistix
19" ASUS LCD
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ovisi da li gledaš više DVD-e i filmove ili TV. A ako opet gledaš više TV da li imaš kabelsku ili običnu kućnu antenu.

FULL HD je ipak budućnost tako da ti preporučujem to.
17 godina
neaktivan

FULL HD je budućnost, ali dok ta budućnost dođe u Hrvatsku taj TV koji sada kupiš biti će obična kanta.  Tek  je  mali  dio  naše  domovine  pokriven  DVB-T  signalom,  a  već  da  će  preći  na  HD.  Ja  osobno  ne  vjerujem  da  će  to  biti  tako  skoro.

Moje  mišljenje  je  da  si  bolje  uzmeš  HD  Ready.  Vjerojatno  ćeš  najviše  gledati  Tv  program, a  ne  vjerujem  da  je  neki  doživljaj  gledanje  Dnevnika  u  Full  HD  rezoluciji. Onih nekoliko filmova na Blu-rayu i na HD Ready televizorima će izgledati i više nego dobro. Razlika u cijeni je ipak prevelika.

0 0 hvala 0
17 godina

bit ce to teska odluka... al hvala na iskustvima i savjetima!

da se nadovezem (bez citiranja) ne neke od postova:

uskoro selim u stan gdje ima kabelska pa ce valjda biti bolji izbor programa... jer ovo sto hvatam obicnom antenom mi nije zanimljivo, tak da gledam samo sport i ono sto si skinem

by the way,skinuo sam HD rip Planet Earth-a i slika me toliko ocarala (na 22" samsungu 225bw) da cu kupiti original set i pustati si kao screen saver na TV-u (cim ga kupim) Cool

dalje, imam skystar HD karticu (koju vec neko vrijeme ne koristim, jer polozaj ovog stana je "nezgodan" ali prije nekih 6 mjeseci HD ponuda na astri i hotbirdu je bila nikakva (demo programi, sat1, pro7, anixe)

morat cu malo proguglat da vidim dali ima stogod novog i dali se da nesto otkodirati pa mozda to prevagne...

financijski limit mi je 10000kn (+ jos 2k eventualno ak bude kakva ponuda s ps3Nevinašce ) i nemam namjeru nekih 5 godina mjenjat TV...

odluka ce pasti kroz nekih mjesec dana, pa ukoliko netko zeli nesto nadodati, savjetovati, javiti kakvu sluzbenu/nesluzbenu vijest - tu sam!

hvalaNamigiva

FOR THE HORDE!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

FullHD Tv + Playstation 3 + Original bluray filmovi po 500kn kod nas ili 20$ vani te digitalni sat receiver DVB-S2 standarda pa si gledaj Prosieben Hd ili Sat1 i još uzmi pretplatu pa odgledaj koji Premiere Hd, Sky i slično.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako mozes onda full HD ali brate mili još uvijek se kod nas ne emitira niti jedan HD kanal u komercijalnoj potrebi.A  ako se uopce za iducih6 ) godina bude emitirao u HRV full HD ;uređaji ce biti bar 2-3 puta jeftiniji.Po meni HD ready sa minimalno 2 HDMI-ia ,digitalni +analogni tuner i to je to.A sto se tice standalone recivera nije mi bas neki gust imati 15 upravljača oko sebe,pogledati ako se ima para za integrirani DVBT sa mpeg4.

17 godina
neaktivan

sad sam cuo da ce maxtv prec na hd tj 10-ak prog na 1080p i neki filmovi..iskreno mislim da za sljed par god hd ready je jos sasvim dovoljan..jer nematih isp-ova jos u hrv koj ti nude takvu rezu..jedino je dobro za playku i bluray filmove..

i

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ja isto kupujem sad LCD TV isto se nemogu odlucit dali HD Ready ili FULL HD.

A  i  isto  me  zanima  sto  to  znaci  kod  rezolucije  1920x1080i        i          sto  to  znaci  1920x1080p

nadam  se  da  ste  skuzili - sve mi je jasno osim "i" i "p"

Hvala  na  odg.

17 godina
neaktivan

načini iscrtavanja slike

p - progressive

i - interlaced

"The scanning system: progressive scanning (p) or interlaced scanning (i). Progressive scanning simply draws a complete image frame (all the lines) per image refresh, whereas interlaced scanning draws a partial image field (every second line) during a first pass, then fills-in the remaining lines during a second pass, per image refresh. Interlaced scanning requires significantly lower signal/data bandwidth, but an interlaced signal loses half of the vertical resolution and suffers "combing" artifacts when showing a moving subject on a progressive display (although the worst effects can be mitigated by suitable image post-processing known as 'deinterlacing'). As some compensation, however, interlaced mode provides finer time-sampling, giving two (half-resolution) image samples in the same time interval as one (full-resolution) image sample in progressive mode."

EDIT: Dodao po čemu se razlikuju

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't
stand one bit of competition
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.5.2008 23:00 (Paolo2612).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

e care, hvala

17 godina
hd

FULL HD je definitivno bolji jer jedino 1080p slika daje puni i cjeloviti doživljaj HD, pogotovo kod filmova.

0 0 hvala 0
17 godina

blah blah blah ..

uopce nije presudno jel full hd ili nije .. tj. vazna ti je kvaliteta slike .. dobar HD ready 720p (koji zna primit i 1080p signal na ulazu) i daje odlicnu sliku je odlicna kupnja .. da imas mozda 60" hd ready onda bi 720p mozda bilo malo pixela..

phillips eisa award full hd lcd od 47" incha ima "losiju" sliku nego pioneerova plazma 1024x768 42"

gleda se slika .. a bluray 1080p preko ps3 na 720p izgleda izvrsno .. bolje moze niti treba .. sto na nekom XX" lcd full hd ne mora biti slucaj

slikaaaa je vaznaaaa ..

.ez.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dobro zboriš - baš sam i ja mislio prokomentirati slično...

Osim toga, u pravilu HD-ready TV-i bolje barataju sa SD signalom (u odnosu na one Full HD) upravo zbog činjenice da je lakše kvalitetno skalirati signal sa uobičajenih 1024×768 ili 1366×768 (tipične rezolucije matrice kod HD-ready ekrana) na 720 ili 704×576 (PAL SDTV signal) za razliku od Full HD matrica (1920×1080).

Light travels much faster than sound, that's why some people seem bright until you hear them speak
17 godina
neaktivan

Ne kužim se previše u LCD TV, tek sam ih počeo proučavati i zanima me što znaći Pixel Plus HD, Perfect Pixel HD, Pixel Plus HD 2

Da li je ovaj LCD TV dobar, mislim da je HD ready, nisam siguran

http://www.feniks-kompjutori.hr/index.php?module=proizvodi_opsirnije&id=16013

Koji je LCD TV bolji za PS3, HD Ready ili Full HD, ako je veličina LCD-a 82 ili 94 cm  (32" ili 37")  

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.5.2008 0:29 (themoviekiller).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

FULL HD definitivno..brzo ce doc na pristojnu cijenu

Nadam se da nitko nema isti avatar kao ja..ako ima sry nisam znao

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Često viđam FullHD kao glavni argument za kupovinu TVa, bilo LCD ili plasma. Pri odluci oko rezolucije treba uzeti u obzir s koje udaljenosti će se gledati TV. Ako je to neka mala udaljenost tipa 2 m onda je FullHD u prednosti jer će te tada i vidjeti sve detalje koje daje FullHD. No ako se radi o udaljenosti od npr. 4 m onda je FullHD bacanje para jer oko nije u stanju razlučiti te detalje tj. plaćate nešto što niste u stanju vidjeti. 

Pogledajte malo http://www.carltonbale.com/2006/11/1080p-does-matter/ . Možete vidjeti da se detalji koje daje FullHD počinju primječivati tek od oko 2 m i MANJE pri dijagonali 42". Kod dijagonale 50" ta se udaljenost povećava na oko 3 m.

Znači, ako uzmemo dva TVa oba 42", jedan HD Ready drugi FullHD i gledamo ih s udaljenosti npr 3 m nećemo vidjeti razliku u detaljima.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

full HD i po mogućnosti da ima u sebi hd tuner za mogućnost prikazivanja u full hd-u .

Intel Core 2 Duo E6600 ; HDD western digital 500 GB ; GeForce 8800 GTX ; RAM - 4GB
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
themoviekiller kaže...

Ne kužim se previše u LCD TV, tek sam ih počeo proučavati i zanima me što znaći Pixel Plus HD,  Perfect Pixel HD, Pixel Plus HD 2

Da li je ovaj LCD TV dobar, mislim da je HD ready, nisam siguran

http://www.feniks-kompjutori.hr/index.php?module=proizvodi_opsirnije&id=16013

full hd je ; pixel plus - evo ti link ( prevedeno sa eng. pa su možda padeži krivi ) .

http://translate.google.com/translate?hl=hr&sl=en&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Pixel_Plus&sa=X&oi=translate&resnum=1&ct=result&prev=/search%3Fq%3Dpixel%2Bplus%26hl%3Dhr%26client%3Dopera%26rls%3Dhr%26hs%3DvFh 
16 godina
neaktivan
themoviekiller kaže

Koji je LCD TV bolji  za PS3,  HD Ready ili Full HD, ako je veličina LCD-a  82 ili 94 cm  (32" ili 37")

Full hd sa hd tunerom (mpeg4 tuner) tako da možeš imati stvarnu sliku u full hd-u .
15 godina
neaktivan

Imam kakelsku televiziju Bnet pa me zanima dali moram koristiti njihov digitalni receiver ili mogu karticu iz njega uz korištenje nekog adaptera direktno uključiti u LCD televizor. ako mogu gdje kupiti potrebni "adapter" ili kako se to već zove.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
gaso kaže...

Imam kakelsku televiziju Bnet pa me zanima dali moram koristiti njihov digitalni receiver ili mogu karticu iz njega uz korištenje nekog adaptera direktno uključiti u LCD televizor. ako mogu gdje kupiti potrebni "adapter" ili kako se to već zove.

Pretpostavljam da "kakelska" znači "kabelska" :)

I trebao si napraviti novu temu, a ne pisati u ovu staru preko godinu dana koja uz to nema nikakve veze s tvojim pitanjem.

Uglavnom, mislim da ćeš morati koristiti njihov receiver. Koliko ja znam, B.net koristi DVB-C standard, a ne znam postoji li uopće koji televizor sa DVB-C tunerom, nisam naišao ni na jedan takav. Mislim da ne možeš ni nikakav adapter za to kupiti.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice