HDR na Full HD TV???

poruka: 2
|
čitano: 1.637
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
HDR i Full HD???

Malo sam zbunjen jer sam primjetio da se prodaju TV koji su full HD, a onda piše da imaju HDR u HD ready. Isto tako vidim i Full HD TV-e koji i nemaju HDR uopče.

Ne razumijem što je onda točno HDR na TV-u??? Znam na mobitelima da koristim HDR kad slikam da dobijem bolju sliku.

0 0 hvala 0
10 godina
Re: HDR i Full HD???
tapiros kaže...

Malo sam zbunjen jer sam primjetio da se prodaju TV koji su full HD, a onda piše da imaju HDR u HD ready. Isto tako vidim i Full HD TV-e koji i nemaju HDR uopče.

Ne razumijem što je onda točno HDR na TV-u??? Znam na mobitelima da koristim HDR kad slikam da dobijem bolju sliku.

Kao prvo, nema jeftinog televizora koji može ispravno prikazati HDR. HDR je tehnologija koja zahtjeva P3 široki raspon boja i osvjetljenje od minimalno 600 nita. Filmovi su dosta svijetliji nego kada ga gledaš na običnoj telki. Odsjaji, žarulje, svijetiljke, sunčeva svijetlost i sl. se dodatno izražavaju. Scene u tami su puno detaljnije. Slika može imati boje koje nikad nisi vidio prije na televizoru zbog šireg spektra. Izgleda odlično i nije samo još jedan marketinški trik.

Za normalno iskustvo trebaš barem neki mid range 4K TV. Ovi jeftiniji mogu čitati HDR sadržaj, ali ga ne mogu prikazati. To onda izgleda odvratno.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice