HDMI kabel - problem

poruka: 75
|
čitano: 34.236
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
HDMI kabel - problem

Evo ovako...

TV - Philips 32PFL5624H/12

Grafička kartica - Sapphire ATI Radeon HD 5770 Vapor X, 1 GB DDR5, HDMI, DP, DVI, HDTV

Kupio HDMI-HDMI kabel kako bi to spojio i gledao filmove, streaminge, igrao igrice na TV-u, ali problem,

slika mi pozeleni nakon nekog vremena, i da bi je vratio u normalu samo isključim kabel iz TV-a i vratim ga natrag, dok opet ne pozeleni,

što mi baš i nije pametno, jer ću razvalit taj HDMI port na TV-u nakon još mjesec dana stalnog isključivanja-uključivanja kabela.

Nisam ništa namještao u catalyst control center-u, jer neznam gdje ni šta.

I slika ne pozeleni uvijek nakon, neznam, cca 20 min, nego kako kad,neki put potraje i skoro sat vremena.

Ako ima kakav savjet bio bih Vam zahvalan.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.1.2011 15:07 (gardelac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HDMI kabel - problem

šta nitko?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: HDMI kabel - problem

moja pretpostavka je da forsiraš karticu, to što nekad izdrži 20 min a nekad sat-dva  ovisi šta radiš, gledaš film ili igraš, probaj smanjiti rezoluciju, možda je namještena na više nego što može tjerat a možda su krivi i driveri, neka neko nadopuni ili ispravi (nedaj bože) :) moj navod.

15 godina
neaktivan
HDMI kabel - problem

A ne znam baš,jer baš kad sam bio PES 2011 igrao mi potrajala normalna slika dosada najduže, nekih 45 min,inače na streamingu zna pozelenit za nekih 15-20 min.

Ipak mislim da igrica više zagrijava nego streaming, bar se meni to čini logičnije...?

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.1.2011 1:52 (gardelac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: HDMI kabel - problem

s obzirom na sve, vjrtojatnije se radi o hardverskom problemu nego o softwareu

u najboljem slučaju oštećen ti je kabel. Probaj prvo njega zamijeniti... moguće je i oštećenje konektora, ali ponavljam, prvo promijeni kabel

iddqd
16 godina
neaktivan
HDMI kabel - problem

Tako nešto se i meni događalo na PS3. Problem je bio u kabelu,tj. imao sam jefitni kabel i dok nisam nabavio pravi kabel slika mi je nestajali i mijenjala boje. Probaj posudit malo bolji kabel od nekog i onda probaj.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HDMI kabel - problem

A dobro,morat ću onda još koju kunu potrošit, hvala na odgovorima

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HDMI kabel - problem

Isti problem, isprobao 2 laptopa na svojoj televiziji...isti hdmi kabel ...20-30 min zeleno...kod rođaka isti laptop isti hdmi kabel 2 h filma bez ikakvih problema...znači TV ali morat cu testati dalje...

Mako
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HDMI kabel - problem

Kreni prvo od kabla,pa onda dalje,i nikako se nemoj voditi onom što skuplje to bolje jer za HDMI kabel to jednostavno ne stoji,ja se osvjedočio u to nekoliko puta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HDMI kabel - problem

evo upravo testiram s drugim kabelom, ista stvar samo rijeđe prekida...što sad da radim!? Ovaj prvi kabel je kao HQ a češće prekida i prekidi su duži...ovaj novi kabal (jeftiniji) prekida rijeđe i prekidi su kratki (nekoliko sekundi)...Jel moguće da HDMI na TV-u nije dobar? probao sam 2 utora na tv-u ista stvar...mislim da nema smisla da isprobavam ostala 2 utora...

Mako
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: HDMI kabel - problem

Ako imaš garanciju zamijeni TV, ako ne probaj ga spojit na DVI ulaz, nema razlike u kvaliteti slike, jedino sto DVI ne prenosi zvuk. Za zvuk preporučam optiku.

15 godina

Nema smisla isprobavati ostale HDMI ulaze na tv-u,vjrojatno je stvar u HDMI izlazu od grafe,pa onda jedino što ti je preostalo da gledaš kao što je kolega " Vsipusic " rekao preko DVI+optika za zvuk.prije toga stavi druge drivere da umiriš savjest da možda nije do njih.

Reklamacija TV je zadnja opcija makar čisto sumnjam da sa njim nekaj nije u redu,probaj ovo gore za početak pa javi novosti.

17 godina
neaktivan
a sumnjam da je do laptopa posto sam kod rođaka gledao film 2 h bez prekida...također sam probao i drugi laptop...ista stvar.
Mako
17 godina
neaktivan
imam granaciju ali me muci to vremensko razdoblje prekida...na nekvalitetnijem kabelu manje i rjeđe prekida dok na ovom kao HQ prekidi su duži...
Mako
15 godina
Mako kaže...
a sumnjam da je do laptopa posto sam kod rođaka gledao film 2 h bez prekida...također sam probao i drugi laptop...ista stvar.

Onda posudi taj lap od rođe zajedno sa njegovim kablom i probaj kod sebe,ako prekida, nosi TV na servis.

16 godina
neaktivan
Mako kaže...

jesi se probao poigrati sa postavkama na telki? Jesi li na PC-u probao mijenjat rezoluciju/frekvenciju osvježavanja prema onima što podržava telka .. itd.

ako je TV novijeg tipa možda trebaš staviti novi firmware.

Nema na čemu! --| Google is your friend |--
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2011 12:27 (Zura).
17 godina
neaktivan
ne...nisi me shvatio...to je moj laptop ...na mojoj telki prekida kod rođaka ne...znači samo su televizije različite.
Mako
17 godina
neaktivan
nisam dirao postavke na tv-u ...driveri u laptop prepoznaju tv (sony full hd), automatski postavi full hd rezoluciju i refresh rate 60. Firmware ne bih dirao posto ce mi ponistiti garanciju. probat cu kasnije na manjoj rezoluciji ali ako tako i bude radilo opet nije to to...kupim tv prije 7-8 mj. pa da sad na ''keveš'' gledam. Moram utvrditi dal je TV ispravan, to me muči, ne bih želio žuriti s reklamacijom jer mi trgovina i nije tako blizu.
Mako
17 godina
neaktivan
HDMI kabel - problem

evo da nadodam laptop je star 20 dana...graficka ati radeon 6370 1 GB...

Mako
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Mako kaže...
ne...nisi me shvatio...to je moj laptop ...na mojoj telki prekida kod rođaka ne...znači samo su televizije različite.

sorry,da sad sam skužio,onda definitivno nekaj zazaju HDMI ulazi na TV,probaj posuditi drugi lap i drugi kabel da potpuno isključiš grešku da nešto ne valja sa vanjskim izvorom i onda pravac servis na reklamaciju.

17 godina
neaktivan
HDMI kabel - problem

hehehe prijatelju...napisao sam 2 laptopa isprobana :) , također i 2 kabela ...na jednom duze prekida na jednom kraće i rijeđe.

Mako
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pa jesi probao sa svojim kablom i svojim laptopom na drugom TV-u i radi, ako sam dobro shvatio? Onda je očito u tvom TV-u problem. Ima li još koji HDMI ulaz na njemu? Probaj na drugom ulazu, možda samo na jednom imaš problem.

17 godina
Danguba kaže...

Tako nešto se i meni događalo na PS3. Problem je bio u kabelu,tj. imao sam jefitni kabel i dok nisam nabavio pravi kabel slika mi je nestajali i mijenjala boje. Probaj posudit malo bolji kabel od nekog i onda probaj.

malo bolji kabel... :) kad sam prije cca mjesec dana "ubo" LCD TV, (u pitanju je LG 42LD420 ako kog zanima) ošo ja u najbližu trgovinu i reko "daj mi dva HDMI kabla al da ne koštaju puno" i uzo dva kabla od 2-3 metra dužine koi su me zajedno koštali nekih 50-60kn... na jednog spojio MaxTV, na drugog komp sa Radeonkom HD4350 i sve radi cakum pakum na full hd rezoluciji bez da bi makar na trenutak nešto zezalo, a bdući da TV radi cca 17 sati dnevno dosada je nakupio cca 450 sati rada na tim kablovima...

17 godina
neaktivan
da...shvatio si...probao sam još 1 hdmi ulaz (ima 4) ista stvar. Da posumnjao sam na TV ali opet nisam siguran pošto na 1 kabelu (HQ) prekida češće i prekidi su duži, a na jeftinijem kabelu prekidi su kraći...e sad može biti do TV-a ali i ne mora...uf...moram nabavit 3 kabel
Mako
15 godina
neaktivan

A kakva je stvar s rezolucijama? Prekida li manje ako sniziš rezoluciju ili refresh rate?

17 godina
neaktivan
evo testiram i već nekih pola sata ne prekida ali na full hd @ 30 hz. Tih 30 hz nije nesto, povremeno se vidi proklizavanje slike, premalen je refresh rate. Dok tipkam vrti se film, sad mi prekide na manjem RR ali odmah se vrati. Jel moguce da TV na FULL HD ne moze imati 50 hz?
Mako
15 godina
neaktivan
Ako je FullHD, mora moci prihvatiti 1080p24, 50 i 60 signal, ako je HDReady nije uvjet, ali koliko mi je poznato, svi ga prihvacaju. Ako ti manje ili nikako ne steka na nizem refresh rateu, lako je moguce da kabel nema dovoljan bandwidth da propusti takav signal, a mozda ti na frendovom TV-u po defaultu stavlja nizu rezoluciju. Provjeri steka li sa identicnim rezolucijama i refresh rateom. Nekako mi se cini nemoguce da ulaz u TV-u ima problema s odredjenim rezolucijama. Cudno mi je sve to skupa... :S
17 godina
neaktivan

kako misliš identičnim rez....sad mi je tv kao extended desktop u catalyts driverima 1080p 50 hz ...u postavkama monitora pise 1920*1080 50 hz...znaci isto...i slika pozeleni

Mako
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.5.2011 16:13 (Mako).
17 godina
neaktivan
HDMI kabel - problem

Jeb. ti tehnologiju i sve one njihove reklame...čekić je zakon za njih. evo sad gledm 1920*1080 @ 50 hz vec 30 min i nista...omg

....i evo ga zeleno....

3 kabel na probi

Mako
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.5.2011 16:58 (Mako).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mako kaže...

kako misliš identičnim rez....sad mi je tv kao extended desktop u catalyts driverima 1080p 50 hz ...u postavkama monitora pise 1920*1080 50 hz...znaci isto...i slika pozeleni

Mislim da probaš sa identičnim rezolucijama na svom i na onom drugom TV-u kojeg si gore spominjao, jer je moguće da na tom TV-u bude druga rezolucija kao defaultna.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice